Nogomet

Ancelotti: "Modrić će pomoći, ali ne smijemo sada previše tražiti od njega. Zvižduci će nas razbuditi"

Borna Rupnik • srijeda, 11.03.2015.
Ancelotti: "Modrić će pomoći, ali ne smijemo sada previše tražiti od njega. Zvižduci će nas razbuditi"
Foto: EPA

Trener europskog prvaka Real Madrida, Carlo Ancelotti, morao je odgovoriti na brojna pitanja nakon poraza od Schalkea, a nekoliko je riječi posvetio i povratku Luke Modrića.

Kraljevski je klub ispraćen zvižducima svojih navijača, koji su nezadovoljstvo izražavali i poslije utakmice, a Carlo Ancelotti za početak je ponudio ispriku. Schalke je zamalo stigao i do petog pogotka, koji bi izbacio Real Madrid iz Lige prvaka.

"Ispričavam se. Svi su vidjeli da smo igrali loše, što nije dobro za imidž kluba. Zvižduke smo zaslužili, a oni će nas motivirati za sljedeće utakmice. No, imam puno povjerenje u ovu momčad i znam za što je sposobna, premda sad to ne prikazuje na terenu", rekao je Talijan.

"Profesionalci smo i nismo se osramotili. Igrali smo loše, griješili, ali dajemo sve od sebe za Realov dres. Predano radimo. Ovako loše razdoblje nitko nije mogao niti zamisliti, ali zvižduci će nas razbuditi".

"Nismo bili organizirani u obrani, a normalno je i da nam je nedostajalo samopouzdanja. Pali smo i na fizičkoj razini, problema je bilo posvuda", dodao je Ancelotti.

No, ne boji se za svoju budućnost na klupi Real Madrida.

"Ne postoji strah od otkaza, nastavljam raditi svoj posao i probat ću biti bolji. Mučili smo se do zadnje minute, ali nisam mislio da ćemo ispasti. Mislim da igrači nisu izgubili vjeru u mene, makar je neshvatljivo da igramo ovako loše", kaže.

Utakmicu protiv Schalkea obilježio je i povratak hrvatskog reprezentativca Luke Modrića poslije višemjesečnog oporavka.

"Modrićev povratak u sredinu terena daje nam bolju kontrolu lopte i učinkovitiji posjed. Ne smijemo sada previše tražiti od njega, ipak je pauzirao tri mjeseca. Moramo biti pažljivi s njim. Odigrao je dobro, samopouzdano, i ugodno se osjećao na terenu. Pomoći će nam", zaključio je Ancelotti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • franjc11.03.2015. u 12:51
    ako on ne pomogne, neće nitko. inače ode sezona u krasni ........
    franjc