Tenis

Borna Ćorić teškom mukom do glavnog turnira u Indian Wellsu

Branimir Korać • četvrtak, 12.03.2015.
Borna Ćorić teškom mukom do glavnog turnira u Indian Wellsu
Foto: EPA

Prvi nositelj kvalifikacija u Indian Wellsu, Borna Ćorić, uspio je uz puno muke doći do glavnog turnira. U posljednjem kolu kvalifikacija svladao je Amerikanca Bjorna Fratangela u tie-breaku trećeg seta...

Osvajač juniorskog Roland Garrosa 2011. godine, Amerikanac Bjorn Fratangelo, propustio je tri meč lopte u susretu protiv Borne Ćorića.

Danas 170. igrač svijeta odigrao je dobar meč protiv našeg mladog igrača, ali nije uspio dovršiti posao i Ćorić je na kraju slavio.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:2, Ćorić je potpuno pao i našao se u problemima. Izgubio je drugi set sa 6:1, u trećem je također ušao u minus i Fratangelo se odvojio na 4:2 te je kod 5:4 servirao za meč.

Amerikanac je u tom gemu stigao i do prve meč lopte, Ćorić ju je spasio i vrlo brzo vratio izgubljeni servis. Set je otišao u tie-break gdje je Fratangelo imao još dvije meč lopte, nije ih iskoristio i onda je Borna iskoristio svoju prvu u meču te prošao u glavni turnir.

Tamo ga očekuje Austrijanac Andreas Haider-Maurer, a pobjednik tog meča imat će tešku zadaću protiv Bernarda Tomića koji ove sezone igra puno konstantnije i bolje.

Indian Wells, kvalifikacije, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 1) - Bjorn Fratangelo (SAD) 6:2, 1:6, 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 13:10
    Imao je problema sa zuljevima sinoc i opcenito dosta pada u igri zadnjih par meceva.Nabio je dosta misica i brzo se umara a to se najbolje vidi na reternu i koncentraciji koja mu drasticno opada zbog umora vec sredinom drugog seta...jako zabrinjavajuce
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 10:11
    Možda bi trebalo napomenuti da je mogao igrat rasterećenije, jer je znao da će proći u glavni turnir i ako ispadne, jer bi prošao kao LL, što ne umanjuje vrijednost pobjede.
    Obrisan korisnik
  • teniosac12.03.2015. u 08:53
    bravo fajteru..izvukao tri meč lopte..samo nek dobije Haider Maurera,Tomić će za njega biti lakši meč,barem psihološki..
    teniosac