Nogomet

Video: Leko donio pobjedu Lokičinom Brasovu, Šitum briljirao protiv Livorna

Branimir Korać • subota, 14.03.2015.
Video: Leko donio pobjedu Lokičinom Brasovu, Šitum briljirao protiv Livorna
Foto: Kristijan Komarica

Dvojica hrvatskih internacionalaca po dobrom će pamtiti ovaj petak. Brasov je u rumunjskom prvenstvu stigao do pobjede zahvaljujući pogotku Mislava Leke, a Mario Šitum predvodio je Speziju u pobjedi protiv Livorna...

Vjekoslav Lokica stigao je do prve pobjede na klupi Brasova i važnih bodova u borbi za opstanak. Na svom stadionu svladao je Universitateu Cluj s 1:0 i tako u izravnom dvoboju protiv konkurenta u ovoj borbi stigao do tri boda.

Susret je odlučen u 71. minuti kada je nakon ubačaja iz kornera najspretniji bio Mislav Leko koji je ugurao loptu u mrežu i osigurao tri boda svojoj momčadi.

Leko je jednako kao i Tomislav Jurić, Adnan Aganović, Damir Zlomislić i Saša Novaković odigrao svih 90 minuta, a Marko Bencun napustio je travnjak u sudačkoj nadoknadi. Kod gostiju svih 90 minuta odradio je Dino Škvorc.

Ovom pobjedom Brasov je došao do osmog mjesta s 24 boda, a 13., prvi koji ispada, je upravo njegov protivnik iz ovog susreta koji sada zaostaje pet bodova.

Bjeličina Spezia s još jednom hrvatskom legijom upisala je pobjedu 3:0 protiv Livorna u susretu u kojem je prste u svim pogocima imao raspoloženi Mario Šitum.

Kod prvog pogotka odlično je pucao s 18 metara, a vratar Mazzoni samo je kratko odbio do Giannettija koji lakoćom zabija.

U 54. minuti hrvatski napadač odlično je ubacio s lijeve strane na suprotnu vratnicu gdje je potpuno sam bio Catellani da bi u 65. minuti iz solo prodora pogodio suprotni kut i zaključio priču.

Šitum je igru napustio u 69. minuti dok su Brezovec, Datković i Miloš odigrali svih 90 minuta. Kvržić je ušao u 87. minuti, a Čanađija nije ulazio.

Spezia je s ovom pobjedom učvrstila sedmu poziciju i stigla na samo bod od šestoplasiranog Livorna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!