Rukomet

Rukometaši Nexea poraženi od Mađara i ostali bez šanse za drugo kolo

Branimir Korać • subota, 14.03.2015.
Rukometaši Nexea poraženi od Mađara i ostali bez šanse za drugo kolo
Foto: rknexe.hr

Balatonfüredi kojeg je Nexe pregazio u gostima s 31:19 na otvaranju natjecanja u skupini Kupa EHF-a, odnio je pobjedu iz Našica s 27:26. Nexe s ovim porazom i definitivno ispada iz igre za drugo mjesto u skupini...

RK NEXE - BALATONFUREDI KSE 26:27 (13:16)

EHF Kup, skupina D, 5.kolo
ŠD OŠ kralja Tomislava, Našice
Gledatelja 2.000
Suci: Dzimitry Nabolau i Siarhei Kulik (obojica iz Bjelorusije)
Delegat: Jovan Popadić (iz Srbije)

RK NEXE: Lelić (5 obrana), Crnić (šut 0/2, 1 osvojena lopta), Mrđenović (šut 2/2, 1 osvojena lopta,1 izboren sedmerac), Barišić Jaman (šut 4/6, 1 tehnička, 3 asistencije, 1 izboren sedmerac), Tomas (1 osvojena lopta), Kružić (šut 1/1, 1 tehnička), Juzbašić (5 obrana, 1 tehnička), Jurjević (šut 1/2), Sokolić (šut 4/6, 1 tehnička, 3 asistencije,1 izboren sedmerac), Nuić (šut 2/5), Božić Pavletić (šut 1/2), Sakić (šut 4/4, 1 tehnička), Vegar (šut 1/5, 1 tehnička), Oroz (1 tehnička), Çelebi (šut 3/9, 1 tehnička, 1 osvojena lopta), Herceg (šut 3/6, 1 asistencija).
Trener: Zdenko Kordi

BALATONFUREDI KSE: Borbely (1 obrana), Gerdan, Juhasz 3, Gyori, Boka 4, Banhidi 4, Szekely (11 obrana), Szollosi 6, Vilovski, Ligetvari, Gabori, Faluvegi 2, Zdolik 4, Grigoriev 2, Ivancsik 2, Kovacsics.
Trener: Istvan Csoknyaj

SEDMERCI: Nexe 2/3 (Nuić 2/3), Balatonfuredi 2/3 (Szollosi 1/2, Boka 1/1).

ISKLJUČENJA: Nexe 10 minuta (Vegar, Sakić, Jurjević, Sokolić, Tomas), Balatonfuredi 16 minuta (Ligetvari 2+2+2, Gerdan 2+2, Zdolik, Grigoriev, Banhidi).

CRVENI KARTON: Banhidi 49. minuta

Već rezultat iz Švedske gdje je Guif svladao njemački Melsungen s 27:25, stavljao je Nexe u tešku poziciju. Našičanima su za drugo mjesto u skupini tako trebale dvije pobjede pa čak niti to nije garantiralo drugo mjesto. No već na prvoj prepreci hrvatski predstavnik nije bio uspješan i porazom od mađarskog Balatonfüredija oprostio se od nada.

U debitantskom nastupu u grupnoj fazi natjecanja, Nexe je zasad osvojio tri boda, a priliku za dostojan oproštaj imat će na vrlo teškom gostovanju u Njemačkoj kod vodećeg Melsungena.

Protiv Mađara se očekivala pobjeda iako se i prije susreta upozoravala da Nexe nije u onom stanju kao u prvom dvoboju ova dva protivnika dok su Mađari uspjeli podići igru. Osjetilo se to i na parketu gdje su se gosti puno bolje postavili i od početka stvarali Nexeu velike probleme.

Nervoza u igri domaćina pomogla je Balatonfürediju da u završnici prvog poluvremena stvori zalihu i odvoji se na 12:7 pa 16:10 te na odmor odnese vodstvo 16:13.

Puno energije potrošeno je na hvatanje zaostatka koji je i sredinom drugog poluvremena iznosio priličnih 23:18 da bi ipak golom Vegera minutu i pol prije kraja Nexe ipak uspio poravnati na 26:26. Ipak Szöllösi vraća u zadnjoj minuti prednost na stranu gostiju koji dolaze do prve pobjede u ovom natjecanju.

Posljednje kolo odlučit će tko će zauzeti treće mjesto, Nexe će imati puno teži posao u Njemačkoj nego Balatonfüredi doma protiv švedskog Guifa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!