Zimski sportovi

Kristoffersen do pobjede u slalomu, Hirscher se približio Neureutheru

Sportnet • nedjelja, 15.03.2015.
Kristoffersen do pobjede u slalomu, Hirscher se približio Neureutheru
Foto: EPA

Henrik Kristoffersen pobjednik je današnjeg slaloma Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori. Pobjedu je uzeo ispred Talijana Giuliana Razzolija i Šveđanina Mattiasa Hargina. Marcel Hirscher šestim mjestom približio se Felixu Neureutheru u slalomskom poretku. Ivica Kostelić bez završnice u Meribelu.

Nakon što je Hirscher jučer osigurao mali globus u veleslalomu danas je krenuo u lov na 66 bodova udaljenog Neureuthera u slalomskom poretku.. Upravo je i Marcel Hirscher krenuo prvi, skijao je jako dobro sve do zadnjih desetak vrata kada je napravio veliku grešku i jedva se izvukao od pada, ali nekako je došao do cilja. Odmah nakon njega krenuo je Mattias Hargin, nakon određenih problema na trećim vratima pribrao se i već nakon drugog prolaza imao je 38 stotinki prednosti, nakon toga bez problema je prošao mjesto na kojem je Hirscher pogriješio i ušao u cilj s 2.01 prednosti. Treći je krenuo Henrik Kristoffersen i vrlo solidnom vožnjom došao na drugo mjesto s 30 stotinki zaostatka. Stefano Gross skijao je s najmanje eksplozivnosti do tada i došao je na treće mjesto s 90 stotinki zaostatka. Iznenađenje ove sezone Alexander Horošilov nastavlja sa svojim konstantno dobrim vožnjom i solidnim zaostacima te ulazi u cilj kao tada treći sa 60 stotinki zaostatka. Greška Marcela Hirschera otvorila je priliku Felixu Neureutheru da možda već danas osigura mali kristalni globus, ali on nije skijao dovoljno brzo i uz nedovoljno mirno skiju ušao je u cilj kao tada peti s 1.29 zaostatka. Još lošije je skijao njegov sunarodnjak Fritz Dopfer koji je zaostao 1.34 i došao u cilj kao šesti. Nakon ozljede zbog koje je propustio zadnjih nekoliko slaloma Svjetskog kupa i slalom SP-a, vratio se Šveđanin Axel Baeck, ali nije skijao dobro i došao je u cilj kao posljednji s 2.02 zaostatka. Prvih deset zatvorila su dvojica Talijana. Giuliano Razzoli vrlo mirnom vožnjom podsjetio je na najbolje dane i skijao najbolje uz Hargina te ušao u cilj kao drugi s 19 stotinki zaostatka. Vrlo solidno uz njega je skijao i Patrick Thaler koji je došao na peto mjesto uz 65 stotinki zaostatka.

Jednu od boljih vožnji u sezoni odradio je i Sebastian Foss Solevaag koji je došao na sedmo mjesto uz 1.16 zaostatka. Alexis Pinturault još uvijek nije na jednako dobroj razini u slalomu kao u veleslalomu te je ušao u cilj kao deseti s 1.36 zaostatka. Nakon loše vožnje Myrhera, Jean Baptiste Grange nije ponovio odličnu vožnju sa SP-a i ušao je u cilj kao 11 uz 1.66 zaostatka. Unutar sekunde ugurao se i Markus Larsson koji je došao na sedmo mjesto uz 99 stotinki zaostatka. Nakon solidne vožnje Muffat Jeandeta , prvo odustajanje na utrci pripalo je Jensu Bygmmarku. Nakon toga vrlo solidne vožnje imao je dvojac koji je u borbi za završnicu Manfred Moelgg koji je došao na 11. mjesto i Reinfred Herbst koji je došao na 16. mjesto. Ivica Kostelić startao je s brojem 25 i prije prvog prolaza napravio je veću grešku, ali također skijao je kao i većinu sezone bez dovoljno eksplozivnosti zbog čega je u cilj ušao s velikim zaostatkom od 3.72 i odmah je bilo jasno da druge vožnje neće biti, a shodno tome ni završnice. S brojevima višim od 30 danas je u drugu vožnju ušlo pet skijaša. Nordbotten na 17. mjesto, Zampa na 23. mjesto, Skube na 28. mjesto, Haugen na 29. mjesto i Kuerner na 30. mjesto. Filip Zubčić skijao je vrlo dobro, pogotovo donji dio staze, ali drugu vožnju uzela mu je veća pogreška na sredini staze te je završio na 32. mjestu. Ivica Kostelić na kraju je bio 40., a treći hrvatski predstavnik Matej Vidović skijao je bez greške, ali nedovoljno agresivno i na kraju je završio na 49. mjestu.

Drugu vožnju otvorio je domaći predstavnik Miha Kuerner. On je skijao s konstantnim odsklizavanjima i njega je s vodećeg mjesta s velikom prednošću odmah skinuo Leif Kristian Haugen s 1.57 prednosti. Drugi Slovenac u drugoj vožnji bio je Matic Skube. On je skijao bolje od Kuernera, ali lošije od Haugena i došao je kao drugi s 59 stotinki zaostatka. Chodunsky je također skijao uz određene probleme i ušao je u cilj kao treći sa 79 stotinki zaostatka. Andre Myrher vrlo dobrom vožnjom preuzeo je vodstvo uz 54 stotinki prednosti. Tik ispred Haugena došao je do cilja sljedeći skijaš Linus Strasser, na drugo mjesto s 53 stotinke zaostatka. Aerni nije skijao dobro i zaostao je skoro jednu sekundu. Iako je imao probleme odličnom vožnjom Adam Zampa je preuzeo vodstvo ispred Myrhera s 34 stotinke prednosti. Julien Lizeroux skijao je još brže i preuzeo vodstvo s 22 stotinke ispred Zampe. Baeck ponovno nije dobro skijao te je ušao u cilj s više od sekunde zaostatka na četvrto mjesto. Nakon njega iskupljenje za pogrešku iz prve vožnje tražio je Marcel Hirscher, odradio je odličan posao i ušao u cilj sa 62 stotinke prednosti. Sljedećih nekoliko skijaša nije se uspjelo ugurati niti među četiri najbolja, a najbolji je bio Reinfried Herbst na petom mjestu, bio je red na 15. najboljih.

Sljedeći je krenuo Daniel Yule i on je solidnom vožnjom došao na drugo mjesto uz 60 stotinki zaostatka. Sljedeća tri predstavnika bila su Francuz od kojih je najbolje odvozio Pinturault koji je došao na 34 stotinke od Hirschera dok su Grange i Muffat Jeandet koji su došli na šesto odnosno deveto mjesto. Moelgg je krenuo vrlo solidno, ali nakon greške na sredini staze izgubio je tempo i ušao u cilj kao peti sa 66 stotinki zaostatka. Fritz Dopfer također se ugurao među prva tri treće mjesto s 47 stotinki zaostatka. Felix Neureuther nije uspio dobro odvoziti niti drugu vožnju i ušao je u cilj kao treći s 42 stotinke zaostatka. Foss-Solevaag nije mogao prestići Hirschera, ali došao je na tada treće mjesto s 39 stotinki zaostatka. Marcela Hirschera uspio je skinuti Markus Larsson usprkos problemima u donjem dijelu staze i preuzeo je vodstvo s 11 stotinki prednosti. Stefano Gross skijao je solidno, ali nakon toga je napravio nekoliko velikih pogrešaka i ušao je u cilj kao 21 s 2.15 zaostatka. Slično se dogodilo i njegovom sunarodnjaku Thaleru koji je došao u cilj posljednji s 4.32 zaostatka. Alexander Horošilov nije uspio preuzeti vodstvo i zaostao je svega pet stotinki na drugom mjestu. Henrik Kristoffersen odlično je odradio je drugu vožnju i preuzeo vodstvo s 1.02 prednosti ispred Larssona. Giuliano Razzoli odradio je i solidnu drugu vožnju, ali nije mogao brže od Kristoffersena te je ušao u cilj kao drugi s 24 stotinke zaostatka. Mattias Hargin ponovno nije uspio obraniti vodstvo iz prve vožnje i solidnom, ali nedovoljno brzom vožnjom došao je trećeg mjesta 86 stotinki zaostatka.

Felix Neureuther ostao je vodeći u slalomu s 55 bodova prednosti ispred Hirschera, ali čeka nas zanimljiva borba sljedećeg tjedna u Meribelu. Reinfried Herbst uspio je obraniti svoje 25 mjesto s pet bodova ispred Moelgga i odlazi na završnicu. Ivica Kostelić na kraju je u poretku slaloma 31., a Filip Zubčić 41.

SK Kranjska Gora, slalom(m), rezultati
1. H. Kristoffersen (Norveška) 1:41.26
2. G. Razzoli (Italija) +0.24
3. M. Hargin(Švedska)+0.86
4. M. Larsson(Švedska) +1.02
5. A. Horošilov (Rusija) +1.07
...
32. F. Zubčić (Hrvatska) – nakon prve vožnje
...
40. I. Kostelić(Hrvatska) - nakon prve vožnje
...
49. M. Vidović(Hrvatska) - nakon prve vožnje

Ivo Sabljo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!