Nogomet

Wenger: "Mislim da Monaco nije zaslužio proći", Jardim: "Arsenal nije pokazao poštovanje"

Borna Rupnik • srijeda, 18.03.2015.
Wenger: "Mislim da Monaco nije zaslužio proći", Jardim: "Arsenal nije pokazao poštovanje"
Foto: EPA

Arsene Wenger i njegov Arsenal završili su svoj europski put, a Monaco Leonarda Jardima naći će se u ždrijebu četvrtfinala Lige prvaka.

"Mislim da Monaco nije zaslužio proći dalje", izjavio je trener londonskih Topnika Arsene Wenger nakon pobjede svoje momčadi 2:0 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Monaco je u prvom susretu slavio 3:1 i prošao zbog više golova u gostima.

Wenger, bivši trener Monaca, dodao je: "Ako pogledate broj udaraca na gol, iznenadit ćete se. Svaki poraz boli, ali mi ovoga puta nismo izgubili. Razočarani smo makar je ova utakmica bila vrlo pozitivna. To je sve u skladu s onime što Arsenal u posljednje vrijeme radi".

"U prvoj smo utakmici bili nestrpljivi i previše samopouzdani. Nismo bili dovoljno oprezni te nismo pružili partiju kakvu smo trebali, a u uzvratu je Monaco igrao kod kuće, imao nula udaraca prema našem golu i svejedno prošao", zaključio je francuski strateg.

Njegov portugalski kolega s klupe Monaca, Leonardo Jardim, misli drugačije: "Plasman u četvrtfinale apsolutno je zaslužen. Arsenal je u uzvratu zabio poslije naše dvije greške. Arsenal nam nije pokazao poštovanje koje je trebao poslije prve utakmice, a siguran sam i da će u ždrijebu četvrtfinala svi htjeti baš nas za protivnika".

"Osim toga, htio sam stisnuti ruku Wengeru poslije prvog dvoboja, ali nije me čekao. Monaco je bio odličan domaćin Arsenalu, ali ovoga puta sam odlučio ne rukovati se s njime", izjavio je.

Monacov napadač Dimitar Berbatov sažeo je svoje dojmove.

"Borili smo se kao momčad, imali malo sreće, ali prošli smo. Mislim da to nitko nije očekivao", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2015. u 12:01
    Arsenal je ispo nakon prve utakmice vec tako da ovo kukanje Wengeru ne ide na ruku
    Obrisan korisnik
  • orangecrush18.03.2015. u 11:27
    Wenger, navijačima je već dosta priča o tome kako smo bili bolji i kako protivnik nije zaslužio proći. Da si faca izašao bi pred novinare i ispričao se za prvu utakmicu i nakon toga ušutio. Kad se ponavlja iz godine u godinu već nije slučajno. Momčad je za prvu utakmicu bila katastrofalno psihički... [više na forumu]
    orangecrush