Nogomet

Sve otvoreno uoči uzvrata osmine finala, Sevilla ima najbolju situaciju

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.03.2015.
Sve otvoreno uoči uzvrata osmine finala, Sevilla ima najbolju situaciju
Foto: EPA

Četvrtak je rezerviran za uzvratne susrete osmine finala Europske lige. Najveće šanse za prolazak dalje ima Sevilla koja je u prvom susretu u gostima visoko svladala Villarreal...

Prvog sudionika četvrtfinala Europske lige dat će dvoboj između moskovskog Dinama i Napolija. Talijani u Moskvu donose prednost od 3:1 nakon što su s tri pogotka Gonzala Higuaina slavili u prvom susretu.

"Dinamo ima opasne igrače poput Kevina Kuranyija, ali najveći problem moglo bi nam predstavljati opuštanje nakon pobjede u prvom susretu. Izgubili smo od Verone, radim svaki dan s ovim igračima i dobro znam koliko su ljuti nakon poraza i kako se žele iskupiti. Žele i ovdje dokazati da su dobra momčad i da zaslužuju dobre stvari", kaže Rafael Benitez.

Milan Badelj s Fiorentinom traži mjesto u četvrtfinalu nakon što je u prvom susretu u Rimu protiv Rome odigrao 1:1. Obje momčadi imaju dosta problema s izostancima i tek će se vidjeti na kakve postave će se treneri odlučiti. Rimljani se ne mogu pohvaliti dobrom formom, sve glasnije se spominje i promjena na klupi i ova utakmica mogla bi biti vrlo važna i za Rudija Garciju.

"Želimo proći dalje i učinit ćemo sve što je u našoj moći da to i ostvarimo. Moramo se potpuno koncentrirati na ovu utakmicu jer je Europska liga vrlo važna za naše ambicije i nadam se da će to i naši navijači prepoznati", kaže Garcia.

U prvom susretu Fiorentina je imala vodstvo pogotkom Iličića, ali u završnici susreta Keita je gostima donio poravnanje i pozitivan rezultat.

Kijevski Dinamo bez Belhande traži prolaz protiv Evertona. Everton je jedini engleski klub koji je još uvijek u Europi, a u Kijevu brani prednost od 2:1 iz prvog susreta. Domagoj Vida i suigrači pokušat će sezonu učiniti još mizernijom za Engleze.

"Očekujemo jako težak meč. Kijevljani su vrlo dobri i poznato nam je da nemaju poraza na svom travnjaku ove sezone, međutim spremni smo za odgovor i ponosni smo što i dalje predstavljamo Englesku u Europi", tvrdi Roberto Martinez.

Priliku za prolaz vrebaju i Ajax i Dnipro, a Ukrajinci u uzvrat ulaze bolje raspoloženi jer donose 1:0 u Amsterdam. Nikola Kalinić još je jedan hrvatski igrač koji može do četvrtfinala, a na putu stoji Murićev Ajax, ali i brojni problemi. Fedeckij, Rotan i Zozulja su suspendirani, nema ni trenera Markeviča zbog bolesti, a na drugoj strani su opasni Nizozemci.

Lijepu prednost 2:0 iz prvog susreta ima Zenit protiv Torina. Jedna od najboljih ruskih momčadi predstavljat će teškog protivnika za Talijane koji smatraju da imaju oko 40 posto šansi za prolaz.

Još jedan talijanski predstavnik s teškim zadatkom je Inter kojem neće biti nimalo lako protiv Wolfsburga. Perišićeva momčad slavila je u prvom susretu s 2:1, ali Kovačić i društvo ne odustaju. Neće im moći pomoći Marcelo Brozović koji je već nastupao za Dinamo u Europskoj ligi, no u Interu vjeruju da imaju kvalitetu za prolaz.

Branitelj naslova trebao bi imati najlakši posao. Sevilla ima visoku prednost 3:1 iz prvog susreta protiv Villarreala i na svom travnjaku trebala bi zaključiti posao.

Jedna od najzanimljivijih utakmica bit će ona u Istanbulu u kojoj Bilićev Bešiktaš želi nadoknaditi zaostatak protiv Club Bruggea. Prvi susret otišao je na stranu Belgijaca s 2:1, no u Istanbulu ih očekuje pakao.

"Ne bih rekao da imamo prednost iz prvog susreta, više bih rekao da imamo lagani kredit, no moramo biti svjesni da nas očekuje vrlo teška atmosfera", smatra Michel Preud'homme.

Europska liga

osmina finala - uzvrati

Dinamo Moskva0:0Napoli
Roma0:3Fiorentina
Dynamo Kijev5:2Everton
Ajax2:1 *Dnipro
Bešiktaš1:3Club Brugge
Inter1:2Wolfsburg
Sevilla2:1Villarreal
Torino1:0Zenit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!