Košarka

Video: Fenerbahče nastavio veliki pobjednički niz, sjajan nastup Panathinaikosa protiv Real Madrida

Branimir Korać • subota, 21.03.2015.
Video: Fenerbahče nastavio veliki pobjednički niz, sjajan nastup Panathinaikosa protiv Real Madrida
Foto: EPA

Okončano je 11. kolo Top 16 Eurolige, a u posljednja tri susreta pobjede su upisali domaćini. Uvjerljivo su slavili Fenerbahče Ülker i Panathinaikos dok je Laboral Kutxa tijesno svladala Olympiakos...

Fenerbahče Ülker - Armani Milano 98:77

Košarkaši Fenerbahčea osigurali su mjesto u četvrtfinalu nakon uvjerljive domaće pobjede protiv Armanija. Talijani nisu mogli 40 minuta igrati u istom ritmu i na kraju su potpisali kapitulaciju.

Tijekom cijele sezone Armani igra s puno oscilacija, u pojedinim fazama susreta izgleda sjajno, a onda uđe u veliku krizu i takva kriza u drugom poluvremenu odvela ih je u poraz u Istanbulu.

Velike zasluge za to nosi Fenerbahče koji je u drugom dijelu odigrao izvrsno, posebno u posljednjoj četvrtini kada je podignuo razinu igre u obrani i serijom 23:8 uspio se odvojiti i odlučiti pitanje pobjednika.

"Presretni smo što smo uspjeli nastaviti pobjednički niz. Nije bilo lako, Armani je pokušavao zadržati šanse za prolazak u četvrtfinale, mi smo dobro krenuli, ali brzo su nas sustigli. Drugo poluvrijeme donijelo je našu bolju igru i u obrani i u napadu", kaže Bogdan Bogdanović.

Bogdanović je u devetoj uzastopnoj euroligaškoj pobjedi Fenera ubacio 25 poena (8/12), Jan Vesely dodao je 14 poena (6/8) i devet skokova dok Luka Žorić nije bio u konkurenciji. Kod poraženih Marshon Brooks ubacio je 21 poen (9/18) uz pet asistencija, a Alessandro Gentile 19 poena (5/13).

Panathinaikos - Real Madrid 85:69

U fantastičnoj atmosferi u Ateni Panathinaikos je odigrao svoju vjerojatno najbolju utakmicu ove sezone. Nadigrao je momčad madridskog Reala i svladao ga s 85:69 u susretu u kojem je imao apsolutnu kontrolu svih 40 minuta.

Madriđani su unatoč porazu ostali na vodećoj poziciji u skupini, a nedostajalo im je ono što su domaćini u svakom trenutku imali, barem jednog raspoloženog igrača. Nikos Pappas bio je ključan čovjek, ubacio je 12 poena u trećoj dionici i predvodio PAO u razdoblju kada se odvajao. Kasnije su Madriđani pokušavali uhvatiti priključak, ali nije išlo.

"Sve se dogodilo zbog naše obrane koja je bila fantastična. Željeli smo na što bolji način ući u utakmicu da im ne bi dopustili da uđu u svoj ritam i u tome smo uspjeli. DeMarcus Nelson bio je fantastičan, ali svi su odigrali sjajno i dali veliki doprinos. Ništa još nije sigurno po pitanju prolaza, imamo još tri utakmice. Na žalost, u prošle tri napravili smo puno pogrešaka i sve smo izgubili", rekao je Pappas.

Pappas je susret završio s 22 poena (7/7), a DeMarcus Nelson dodao je 16 poena (7/11) i pet skokova. Kod gostiju Jaycee Carroll ubacio je 16 poena (5/7), a Rudy Fernandez 12 poena (4/10).

Laboral Kutxa - Olympiakos 74:73

Do posljednjih sekundi bilo je neizvjesno u Vitoriji gdje je Laboral Kutxa ugostila Olympiakos i svladala ga sa 74:73. Gostima je nedostajao Vasilis Spanoulis i to se pokazalo kao prevelik hendikep.

I u ovakvoj utakmici Olympiakos je propustio priliku za pobjedu. Prvo je 40 sekundi prije kraja Georgios Printezis promašio dva slobodna bacanja, a zatim je Oliver Lafayette promašio tricu za pobjedu.

Ovom pobjedom Laboral Kutxa se izjednačila s Anadolu Efesom na četvrtoj poziciji s omjerom 5-6 i šansama za prolaz dok je Olympiakos propustio priliku osigurati mjesto u četvrtfinalu što će vjerojatno učiniti vrlo brzo.

Mike James bio je predvodnik domaćina sa 17 poena (5/12), šest skokova i pet ukradenih lopti, a Davis Bertans ubacio je 15 poena (5/13). Kod Grka Georgios Printezis ubacio je 15 poena (7/14) uz sedam skokova, a Othello Hunter 14 poena (6/6).

Top 16, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

11. kolo

Crvena zvezda73:77Barcelona
Maccabi Tel Aviv79:72Žalgiris
Alba Berlin75:68Galatasaray
Panathinaikos85:69Real Madrid
1Real Madrid 103+176
2Barcelona 103+64
3Maccabi Tel Aviv 85-10
4Panathinaikos 76+27
5Alba Berlin 76-46
6Žalgiris 58-55
7Crvena zvezda 310-35
8Galatasaray 211-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!