Rukomet

Nexe porazom zaključio nastup u EHF kupu, Melsungen ipak prejak

Branimir Korać • subota, 21.03.2015.
Nexe porazom zaključio nastup u EHF kupu, Melsungen ipak prejak

Posljednji nastup u skupini EHF kupa Nexe je imao na najtežem gostovanju kod lidera i najjače momčadi skupine njemačkog Melsungena. Domaćin je očekivano bio prejak i odnio je pobjedu 34:26...

Melsungen - Nexe 34:26 (20:14)

MT Melsungen: Appelgren, Sandström; Marić (1), Sellin (5/2), Fahlgren (1), Schröder (5), Hildebrand (4), Danner (3), P. Müller (1), Boomhouwer (2), Rnić (5), Allendorf (4/1), Vučković (2), M. Müller (1)

RK Nexe: Lelić, Juzbašić, Vešligaj; Eter, Crnić (2), Mrđenović (1), Tomas, Kružić (1), Jurjević (2), Sokolić (1), Nuić (6/3), Božić, Sakić (6), Vegar (4), Oroz, Celebi (1), Herceg (2)

Momčad Zdenka Kordija ipak nije imala snage za iznenađenje u Njemačkoj. Za Nexe ovaj susret nije imao neki poseban značaj, Našičani su željeli pružiti što bolji otpor protiv renomiranog protivnika, a u konačnici im pobjeda po pitanju konačnog plasmana ne bi ništa značila.

Nakon što je Guif slavio u Mađarskoj, bilo je jasno da će Nexe u svakom slučaju završiti kao treći u skupini, Balatonfüredi je ostao iza njih dok je Melsungen u konačnici uzeo prvo mjesto s dva boda ispred Guifa.

Dvoboj u Njemačkoj od početka je išao u jednom smjeru. Vrlo rano gosti su se našli u problemima i nisu mogli pogoditi mrežu iza leđa Sandströma što je Melsungen iskoristio i velikom serijom pobjegao na 13:5. U 23. minuti na semaforu je bilo već 19:10 i sve što je Nexe uspio napraviti do kraja susreta bilo je smanjenje zaostatka na 20:14.

Ulazak u drugo poluvrijeme pripao je Našičanima koji su zaigrali bolje i uspjeli smanjiti zaostatak na 22:19 u prvih deset minuta drugog dijela, međutim domaćin se uozbiljio i ponovno se odvojio te mirno priveo utakmicu kraju.

"Znali smo da nas očekuje ovako teška utakmica i protivniku smo prišli s puno respekta. Melsungen je vrlo dobro otvorio utakmicu i to je presudilo, pokušali smo se vratiti, ali napravili smo neke pogreške. Od početka smo znali da su oni favoriti skupine i želimo mu svu sreću u prvenstvu i u Europi", rekao je nakon susreta trener Našičana Zdenko Kordi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!