Rukomet

Vujović: "Stevanović je odradio lavovski dio posla, radostan sam što je Zagreb među najboljih osam"

Sportnet • nedjelja, 22.03.2015.
Vujović: "Stevanović je odradio lavovski dio posla, radostan sam što je Zagreb među najboljih osam"

PPD Zagreb plasirao se među najboljih osam momčadi i izborio nastup u četvrtfinalu Lige prvaka. U uzvratnom susretu s Koldingom izgubio je rezultatom 21:23, ali zbog pet plus iz utakmice u Zagrebu, u kojoj je pobijedio 22:17, ostvario je pravo na četvrtfinale.

Unatoč porazu, trener Veselin Vujović bio je zadovoljan igrom svoje momčadi i plasmanom među najboljih osam.

"Čestitam igračima koji su od prve do zadnje minute igrali čvrsto, jako, nisu posustali niti jedan korak, uzmakli pred jakim i ozbiljnim Koldingom. Mislim da smo kontrolirali utakmicu tijekom cijelih šezdeset minuta, imali smo dobru koncentraciju. Naša snaga se pokazuje u tome kakav je, recimo bio Ivić u prvom susretu, a danas je Stevanović odradio lavovski dio posla. Izuzetno sam radostan i zadovoljan da je poslije jedne bitne pauze Zagreb ponovno među osam najboljih ekipa u Europi", rekao je Vujović.

Dojmove su podijelila i dva desna vanjska igrača, Luka Šebetić i Luka Stepančić. "Ovo je za nas velika pobjeda. U četvrtfinalu smo nakon tri godine, nakon one ekipe u kojoj su igrali Balić, Špiler, Kopljar, Šego i da ne nabrajam dalje. Vjerovali smo u sebe, vjerovali smo u nas i stvorila se dobra kohezija. Odigrali smo zrelu utakmicu nakon predivne prve utakmice. U trenucima kad se možda protivnik razmahao, nismo pali, izdržali smo i puno isključenja. Čak i na ove njihove duboke obrane, na kraju smo pronalazili rješenja. Bili smo mirni kad je trebalo, uz dobre obrane Stevanovića, pogotovo u drugom poluvremenu i mislim da zasluženo idemo dalje", prokomentirao je Šebetić.

Stepančić nije puno komentirao igru, već slavlje nakon prolaska dalje: "Rekli smo da nećemo slaviti, to nam je neki dogovor, ali emocije su nas uzele. Vidjelo se koliko nam je to značilo. Nakon dvije godine posta, neprolaska grupe uopće, odmah proći četvrtfinale, biti među osam najboljih, mislim da je ogromna stvar za ovako mladu ekipu. Mislim da smo svi u jednoj sezoni sazreli."

Tekst: Simona Margetić

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Osmina finala

osmina finala - uzvrati

Telekom Veszprem37:31La Rioja
Barlinek Industria Kielce31:33Montpellier
Vardar Skoplje31:20Orlen Wisla Plock
Barcelona29:22Aalborg Handball
Kiel33:28Flensburg
Paris Saint-Germain23:22Dunkerque
OTP Bank Pick Szeged31:29Rhein-Neckar Löwen
KIF Kolding23:21RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.03.2015. u 13:47
    Da nam Vujo vodi repku neznam di bi nam bio kraj nego nakon Goluze dobivamo jos jednog pomocnog trenera da nas vodi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2015. u 23:00
    Zagreb je baš pravi primjer koliko trener znači za ekipu. Skroz dok nisu doveli doveli provjereno ime nije bilo rezultata. Čim je došao Vujović odmah četvrtfinale Lige prvaka i pobjede protiv Kiela i PSG-a.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2015. u 21:19
    zagreb je jedini kao gost izborio četvrtfinale lige prvaka i zato gospodinu vujoviću i igračima kapa do poda. i još nešto, seha liga ima 3 ekipe među 8 najboljih u europi. čestitke vardaru, veszpremu i naravno zagrebu sa željom da bar dvije odu na još korak dalje, a onda što bude...
    Obrisan korisnik