Rukomet

PPD Zagreb protiv Tatran Prešova lovi polufinale završnice SEHA lige, Nexe s Meškov Brestom

Iz Veszprema:Zvonka Keliš • srijeda, 25.03.2015.
PPD Zagreb protiv Tatran Prešova lovi polufinale završnice SEHA lige, Nexe s Meškov Brestom

SEHA Gazprom liga stigla je ovoga tjedna i do svog završnog turnira koji je otvoren predstavljanjem četiri momčadi sudionice razigravanja za polufinale. U utorak su tako u Veszprem stigli PPD Zagreb, Meškov Brest, Nexe i Tatran Prešov, a svoja su razmišljanja uoči početka samog završnog turnira podijelili treneri sve četiri ekipe, kao i njihovi igrači.

Momčadi PPD Zagreba, Nexea, Meškov Bresta i Tatran Prešova stigli su ovog utorka u Veszprem kako bi sudjelovali na završnom turniru SEHA Gazprom lige te kako bi dan kasnije osigurali svoje mjesto u polufinalu gdje već čekaju prvoplasirana momčad regularnog dijela sezone i ujedno domaćin završnice, Veszprem, te drugoplasirani Vardar.

U srijedu će u Veszprem Areni razigravanje susretom u 17.45 otvoriti Meškov Brest i Nexe te će pobjednička ekipa ovoga susreta zaigrati u polufinalu u petak s Vardarom, dok će u drugom susretu dana PPD Zagreba snage odmjeriti s ekipom Tatran Prešova s početkom u 20.15 te će pobjednik ovoga dvoboja u polufinalni susret u petak s Veszpremom.

Sam završni turnir u utorak je otvoren tiskovnom konferencijom na kojoj su sudjelovale sve četiri ekipe sudionice samoga razigravanja stoga su svoja viđenja ponudili kako treneri sve četiri ekipe tako i igrači.

"Slažem se sa svime što je trener rekao. Zadovoljni smo što možemo biti ovdje u Veszpremu. Ovo je glavni dio sezone i želimo dati sve od sebe. Nexe je vrlo dobra momčad i želio bih čestitati svim klubovima koji su se plasirali u četvrtfinale Lige prvaka", kazao je kapetan Meškov Bresta Ljubo Vukić.

Trener PPD Zagreba, koji je regularni dio sezone završio na četvrtom mjestu, Veselin Vujović kazao je: "Moramo igrati razigravanje zbog naših rezultata kroz regularan dio sezone. Tatran Prešov je vrlo dobra momčad s mnogo odličnih igrača. Umorni smo, naime, tek smo se vratili iz Kopenhagena, ali to nije isprika. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili i tražit ćemo treću sreću. Želimo biti dobar protivnik. Vrlo sam sretan što SEHA Gazprom liga raste iz godine u godinu."

"Čeka nas vrlo težak susret sutra protiv rukometaša Tatran Prešova. Pobijedili su nas već dva puta ove godine. Igraju vrlo pametno i bit će to jako dobra utakmica. Želimo pobijediti ponovno nakon vrlo dobrog dvoboja s KIF Koldingom. Želimo dokazati da možemo dobiti Tatran Prešov kada nemamo dovoljno vremena za oporavak", dodao je Zagrebov kapetan Zlatko Horvat.

Zagrebov suparnik, slovački Tatran Prešov, koji je regularni dio sezone završio na petom mjestu ljestvice, ove je sezone već dva puta svladao hrvatskog prvaka stoga je trener Tatran Prešova Peter David izjavio: "Veselimo se sutrašnjoj utakmici, igramo protiv PPD Zagreba protiv kojeg smo već igrali dva puta. Znamo da je u u dobrom raspoloženju nakon utakmice protiv KIF Koldinga. Imamo nekih problema u ekipi. Znamo u kojoj smo formi te se nadam da ćemo igrati protiv Veszprema u petak."

Mrđenović: "Ne bojimo se nikoga"

"Vrlo smo sretni što smo ovdje i svjesni smo da je Meškov Brest favorit, ali ne bojimo se nikoga. Dat ćemo sve od sebe kako bi se plasirali među četiri najbolje ekipe SEHA Gazprom lige", kratak je bio Nexeov Marko Mrđenović.

Na svog trener nadovezao se Tatranov Vasja Furlan: "Uvijek sam optimističan iako imamo mnogo problema u našoj momčadi. Imamo nekoliko ozljeda. Igramo protiv vrlo dobre ekipe i nadamo se da ćemo igrati našu najbolju utakmicu tako da se sve može dogoditi. Nadam se i da ćemo igrati atraktivan rukomet te da će publika biti sretna."

U prvom susretu dana susrest će se, pak, trećeplasirana i šestoplasirana ekipa regularnog dijela sezone, Meškov Brest i Nexe, a trener drugog hrvatskog predstavnika u SEHA ligi rekao je: "Želio bih pozdraviti sve prisutne. Veliko je zadovoljstvo biti dio završnog turnira SEHA Gazprom lige. Igramo protiv Meškov Bresta koji je vrlo dobra momčad s mnogo odličnih igrača i trenerom koji je postao izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije. Igrat ćemo onako kako smo igrali tijekom cijele sezone i dat ćemo sve od sebe na terenu. Čestitam svim ekipama koje su se kvalificirale na ovaj završni turnir i nadam se kako će Veszprem imati priliku vidjeti odličan rukomet u sljedećih nekoliko dana."

Riječ, dvije kazao je i trener Meškov Bresta, ujedno i novi hrvatski izbornik, Željko Babić: "Velika je čast biti ovdje meni kao treneru. Ovdje su najbolje ekipe i nadam se kako ćemo pokazati odličan rukomet. Igramo protiv Nexea koji je vrlo dobar i koji igra brz rukomet. Nadam se kako nećemo razočarati ljude ovdje u Veszpremu i da će svi uživati u dobrom rukometu."

Foto: SEHA liga

Final Tournament - Final Four

četvrtfinale

Meškov Brest28:24Nexe Našice
RK Zagreb33:26Prešov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!