Final Tournament - Final Four, četvrtfinale, 25.03.2015, 20:15 h
RK Zagreb
RK Zagreb 33:26 Prešov
Prešov

Zagrebaši uvjerljivim slavljem nad ekipom Tatran Prešova do polufinala SEHA lige

Iz Veszprema:Zvonka Keliš • srijeda, 25.03.2015.
Zagrebaši uvjerljivim slavljem nad ekipom Tatran Prešova do polufinala SEHA lige

Momčad PPD Zagreba dobrom je igrom i sigurnim izdanjem protiv Tatran Prešova u drugom susretu dana u Veszprem Areni osigurala uvjerljivo slavlje te samim time svoje mjesto u polufinalu završnog turnira gdje je očekuje domaćin, mađarski Veszprem.

PPD Zagreb - Tatran Prešov 33:26 (16:10)

Razigravanje za polufinale
VESZPREM - Veszprem Arena, Gledatelja: 2179
Suci: Nikolić/Stojković (Srbija)

PPD Zagreb: Ivić, Stevanović (13 obrana); Mihić 2, Brozović 4, Stepančić 6, Čelica 3, Čorić, Raković, Horvat 3, J. Valčić 1, T. Valčić 1, Mandalinić 3, Obranović 1, Vuglač 4, Kovačević 2, Pavlović 3
Trener: Veselin Vujović

Tatran Prešov: Krupa (3 obrane), Vernarsky, Kolpak; Rabek, Kopčo, Hrstka 1, Krok 2, Sadovyi 1, Radčenko, Urban 2, Furlan 3, Pekar, Čip 1, Antl 12, Petro 4
Trener: Peter David

Sedmerci: PPD Zagreb: 2/2; Tatran Prešov: 2/2
Isključenja: PPD Zagreb: 16 min., Tatran Prešov: 8 min.

Hrvatski rukometni prvak u srijedu je u večernjem terminu snage odmjerio sa slovačkom ekipom Tatran Prešova u borbi za mjesto u polufinalu završnog turnira SEHA Gazprom lige u kojem pobjednika čeka domaćin turnira, mađarski Veszprem. Dobro u susret ulazi momčad PPD Zagreba koja prednost stvara već u uvodnim minutama dvoboja u Veszprem Areni da bi je do odlaska na odmor i povećala te na kraju slavila sa sedam pogodaka razlike.

Trener PPD Zagreba u susret je poslao Ivana Stevanovića među vratnice, dok su se u prvom napadu našli kapetan Zlatko Horvat, kao i Luka Stepančić, Josip Valčić, Domagoj Pavlović, Ilija Brozović te Antonijo Kovačević, dok su susret s tribina odgledali Lovro Šprem, Luka Šebetići Leon Šušnja.

Susret dobro otvara Zagreb koji preko Stepančića i Horvata upisuje uvodnih 2:0 da bi Tatran ubrzo poravnao rezultat, ali se i hrvatski prvak potom nanovo odvaja na dva pogotka prednosti. Uz par sigurnih reakcija vratara Stevanovića Zagreb se sigurnim kontrama i polukontrama odvaja i na +4 (8:4). Čvrsta je Zagrebova obrana, siguran napad i Zagrebaši sigurno čuvaju stečenu prednost, odlaze i na pet pogodaka razlike, dok Tatran jednostavno ne pronalazi rješenje za Zagrebovu obranu stoga se na predah odlazi s vrlo dobrim hrvatskim vodstvom 16:10.

Zagrebaši dobro otvaraju i nastavak susreta te odlaze i na +8 (19:11), no nekoliko Zagrebovih pogrešaka i tri uzastopna isključenja daju odličnu priliku Tatranu da smanji zaostatak. Međutim, siguran je tada Stevanović među vratnicama, a na suprotnoj strani Stepančić za vodstvo 20:13. Puni se i u narednim minutama slovačka mreža, prednost Zagrebovih Lavova raste na +10 (24:14), pritom trener Vujović priliku daje svim svojim momcima stoga PPD Zagreb na koncu osigurava slavlje 33:26.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Luka Stepančić sa šest postignutih pogodaka, po četiri su dodali Ilija Brozović i Mario Vuglač, Ivan Stevanović je sakupio 13 obrana, dok je najbolji kod Tatran Prešova bio Radoslav Antl s 12 golova, a Jakub Krupa je zaustavio tri lopte.

Foto: Matija Hećimović

Final Tournament - Final Four

četvrtfinale

Meškov Brest28:24Nexe Našice
RK Zagreb33:26Prešov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!