Rukomet

Vujović: "Pribojavali smo se, ali u dobrom smo momentu forme", Babić: "Obećavam da ćemo igrati bolje"

Borna Rupnik • srijeda, 25.03.2015.
Vujović: "Pribojavali smo se, ali u dobrom smo momentu forme", Babić: "Obećavam da ćemo igrati bolje"
Foto: FaH

U borbi za polufinale regionalne rukometne lige, PPD Zagreb pobijedio je Tatran iz Prešova, dok je Meškov Brest nadjačao našički Nexe.

Momčad Veselina Vujovića bez većih se problema obračunala s Tatranom i osigurala polufinalni sraz s domaćinom završnog turnira SEHA lige, mađarskim Veszpremom.

Zagrepčani su pobijedili 33:26, a trener kaže: "Pribojavali smo se utakmice jer nas je Tatran Prešov tijekom regularnog dijela sezone dva puta pobijedio. Mislim da smo u prvom poluvremenu dokazali da se nalazimo u vrlo dobrom momentu forme i da smo napravili razliku koja nam je osigurala mirno drugo poluvrijeme. Čestitam Tatranu na svemu što su postigli i na korektnoj utakmici".

Razlika u kvaliteti bila je očita, tvrdi strateg momčadi iz Prešova, koja je nastupila bez tri važna igrača.

"Zagreb je apsolutno zasluženo pobijedio i potvrdio svoju veliku kvalitetu koju je pokazivao i u Ligi prvaka kroz cijelu sezonu. Imao je odličnu taktiku za nas i vrlo dobru obranu te držao utakmicu na visokoj razini kroz cijeli susret i to nismo mogli pratiti", izjavio je Peter David.

Našički Nexe pružio je dobar otpor Meškov Brestu, no do polufinalnog ogleda s makedonskim Vardarom ipak nije mogao.

"Željeli smo odigrati dobru utakmicu. Mislim da smo pokazali ono nešto što je potrebno za kvalitetnu utakmicu te da je danas bilo nadigravanje prije svega taktičko u smislu zadataka u obrani. Odigrali smo bolje u prvom dijelu, dok je obrana Meškov Bresta u drugom dijelu presudila utakmicu", rekao je trener Nexea, Zdenko Kordi.

Željko Babić, trener Meškov Bresta i novi hrvatski izbornik, priznao je nedostatke u igri svoje momčadi te preuzeo dio odgovornosti.

"Utakmica je bila jako teška iz osnovnog razloga jer ako izgubite idete kući. Očito je da nisam najbolje pripremio momčad, naime, imali smo nekih problema u prvom dijelu. U drugom poluvremenu počeli smo igrati pokretljivu obranu i postigli smo nekoliko lakih golova koji su presudili utakmicu. Hvala Nexeu na korektnoj igri i želim mu uspjeh u domaćem prvenstvu, a obećavam da ćemo igrati bolje protiv Vardara", zaključio je.

Final Tournament - Final Four

četvrtfinale

Meškov Brest28:24Nexe Našice
RK Zagreb33:26Prešov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Final Tournament - Final Four

četvrtfinale

Meškov Brest28:24Nexe Našice
RK Zagreb33:26Prešov

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!