Final Tournament - Final Four, četvrtfinale, 25.03.2015, 17:45 h
Meškov Brest
Meškov Brest 28:24 Nexe Našice
Nexe Našice

Nexe unatoč pruženom dobrom otporu protiv Meškov Bresta ostao bez polufinala SEHA lige

Iz Veszprema:Zvonka Keliš • srijeda, 25.03.2015.
Nexe unatoč pruženom dobrom otporu protiv Meškov Bresta ostao bez polufinala SEHA lige
Foto: rknexe.hr

Našički Nexe nije se uspio plasirati u polufinale SEHA lige nakon što je u prvom susretu razigravanja na završnom turniru u Veszpremu poražen od bjeloruskog Meškov Bresta. Dobro Našičani ulaze u susret, no do kraja prvoga dijela Meškov poravnava rezultat da bi se u uvodnim minutama nastavka odvojio i osigurao sigurno slavlje i mjesto u polufinalu.

Meškov Brest - Nexe 28:24 (11:11)

Razigravanje za polufinale
VESZPREM - Veszprem Arena, Gledatelja: 1395
Suci: Marton/Horvath (Mađarska)

Meškov Brest: Pešić (6 obrana), Čarapenka (2 obrane); Babičev 1, Božović 3, Kamišik 8, Nikulenkau 4, Stojković 4, Šumak, Vukić, Baranau 1, Karačić 1, Rutenka 4, Razgor 2, Šilović, Astrašapin, Buikević
Trener: Željko Babić

Nexe: Lelić (7 obrana), Vešligaj (4 obrane); Gadža, Eter (1 obrana), Mrđenović 1, Barišić-Jaman 2, Tomas, Kružić 2, Jurjević 1, Sokolić 4, Nuić 7, Božić Pavletić 1, Sakić, Vegar 5, Celebi 1, Herceg
Trener: Zdenko Kordi

Sedmerci: Meškov Brest: 2/2; Nexe: 3/4
Isključenja: Meškov Brest: 6 min.; Nexe: 8 min.

Momčadi Meškov Bresta i Nexea otvorile su ove srijede završni turnir SEHA Gazprom lige. Prvim susretom, točnije, borbom za mjesto u polufinalu ovoga petka gdje već čeka ekipa Vardara, zakoračili su u Veszpremu u samu završnicu regionalne lige. Iako Nexe dobro otvara susret, Meškov Brest do kraja prvoga poluvremena hvata priključak te izjednačuje da bi se u drugome poluvremenu Bjelorusi odvojili i na kraju osigurali sigurno slavlje.

U susret dobro ulazi momčad Nexea koja se vrlo brzo sigurnim obranama Perice Lelića te pogocima Luke Sokolića, Tomislava Nuića, Marina Vegara i Marksa Mrđenovića odvaja na uvodnih 4:2. Do desete minute Nuić i Sokolić odvode svoju ekipu i na +3 (6:3) da bi do sredine prvoga poluvremena Meškov Brest preko Rastka Stojkovića i Dzianisa Rutenke stiže na minus jedan (7:8), no Albin Eter i Lelić ne dozvoljavaju suparnicima da poravnaju rezultat. Trude se potom Bjelorusi uhvatiti priključak, no Našičani su sigurni i uz dobru igru čuvaju stečenu prednost sve do posljednjih trenutaka kada ih Meškov lovi i preko Janka Božovića i Dmitrija Kamišika poravnava rezultat za 11:11 na poluvremenu.

Nastavak biva otvoren pogotkom Kamišika za povratak Meškova u vodstvo nakon uvodnih minuta susreta da bi potom uslijedila igra pogodak za pogodak. Odlično raspoložen je Kamišik i u naredim minutama kada predvodi svoju momčad do vodstva 18:15. Održavao je svoju prednost tada Meškov, učvrstio je svoju obranu te se odvojio i na 22:18 nakon čega samo povećava svoju prednost za konačno slavlje 28:24.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Dmitrij Kamišik s osam postignutih pogodaka, Ivan Karačić dodao je jedan gol, Ljubo Vukić se nije upisao u listu strijelaca, Ivan Pešić je sakupio šest obrana, Vitalij Čarapenka dvije, dok je najbolji kod Nexea bio Tomislav Nuić sa sedam golova, pet je zabio Marin Vegar, Perica Lelić zaustavio je sedam lopti, Albin Eter jednu, a Edi Vešligaj četiri.

Razigravanje za polufinale završnog turnira SEHA Gazprom lige:
Meškov Brest - Nexe 28:24 (11:11)

Final Tournament - Final Four

četvrtfinale

Meškov Brest28:24Nexe Našice
RK Zagreb33:26Prešov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10825.03.2015. u 20:48
    pa dobar je rezultat. Opet za Meshkov igraju nekoliko reprezentativaca - i uz to još im sjedi izbornik na klupi ... (kašljuc)
    narada108