Košarka

Poznati polufinalisti Eurokupa: Uniks u gostima nadoknadio velik zaostatak, Himki i drugi put bolji od Valencije

Davor Kovačević • srijeda, 25.03.2015.
Poznati polufinalisti Eurokupa: Uniks u gostima nadoknadio velik zaostatak, Himki i drugi put bolji od Valencije

Banvit – Himki i Uniks – Gran Canaria parovi su polufinala Eurokupa. Najveće iznenađenje napravio je Uniks koji je na gostujućem terenu u Kubanu nadoknadio -9 iz prve utakmice.

Lokomotiv Kuban – Uniks 58:79

Za najveće iznenađenje četvrtfinala pobrinuo se Uniks. Ne toliko zbog pobjede u Kubanu, već na način na koji je to izveo. U prvoj utakmici košarkaši Lokomotiva ostvarili su devet koševa viška, a na svom terenu ostali su smrznuti na 21 poen zaostatka.

Na takav scenarij nije ništa aludiralo u prvom dijelu u kojem je veći dio prednost bila na strani Lokomotiva. Da bi se ipak moglo napraviti nešto u Kubanu, gosti su nanjušili u trećoj četvrtini na kojoj su stigli do potrebne prednosti (54:44). Lokomotiv je samo nastavio u slobodnom padu, a Uniks povećao do konačnih 79:58.

Jedan od najzaslužnijih za Uniksov podvig jest White koji je utakmicu završio s 29 poena. Do njega je bio Fischer sa 17 poena, dok je kod Lokomotiva najefikasniji bio Delaney sa 16 poena. Krunoslav Simon je za 35 minuta ubacio deset poena.

“Otišli smo tamo s velikom nadom u srcu. Ne možete bez toga u sportu. Zaostatak od devet koševa bio je veliki teret, ali trener nam je rekao da nastavimo tamo gdje smo stali u posljednjim minutama prve utakmice kada smo malo smanjili zaostatak. Danas smo pobijedili prije svega zbog obrane, ja sam htio zaustaviti Delaneyja, ostali su se fokusirali na Simona. Nismo dopustili Lokomotivu da trči u leđa, ono što oni odlično rade kod kuće. Dali smo najbolje od sebe i ostali fokusirani svaku sekundu utakmice“, rekao je Uniksov Bikov za službene stranice Eurokupa.

Himki – Valencia 76:61

Banvit je svoj posao obavio još jučer postavši prvi polufinalist Eurokupa i mogao je u miru čekati svog polufinalnog protivnika. To će biti Himki koji je na svoj parket iz Valencije donio minimalnu prednost, a na svom parketu je bio puno uvjerljiviji i slavio sa 76:61.

Valenciju je u poraz gurnula treća četvrtina u kojoj je Himki odjurio na nedostižnu prednost. Bez usluga Marka Popovića Moskovljane je predvodio Rice s 18 poena i deset asistencija, a pratili su Monia sa 16 i Koponen s 14 poena. Kod Valencije tek dvojica dvoznamenkastih, Dubljević je postigao 15 poena, 12 Nedović, a oporavljeni Krešo Lončar je za 17 minuta ostao na pet poena.

“Ovo je dobra pobjeda za nas. Znali smo da je Valencia težak protivnik, pobijedili su i Barcelonu tijekom vikenda. Mislim da je ključ ove serije bila utakmica u Španjolskog, lani smo izgubili 16 razlike, a sada smo pobijedili s jedan razlike. Snažni smo kod kuće i pobrinuli smo se da dovršimo taj posao večeras. Nakon prvo poluvremena nastavili smo igrati kao u prvom dijelu i dobro trčali. Igrali smo agresivno i trčali u kontre, što je plod dobre obrane. Ja sam bio sretan što sam sreo Krešu (Lončara) koji je bio ovdje tri godine. On je odličan čovjek i odličan timski igrač“, izjavio je nakon utakmice Koponen.

Pinar Karsiyaka – Gran Canaria 74:75

I više nego dobru zalihu iz prve utakmice (76:66) Gran Canaria donijela je na neugodan teren u Tursku. Karšiyaka je na svom terenu tražila prolazak, a na kraju je ostala i bez pobjede.

Zadatak je za tursku momčad postao još zahtjevniji kada su Španjolci na odmor odnijeli +9, a početkom nastavka poveli i s 46:35. Karšiyaka se u završnici vratila u utakmicu, povela sa 71:67, ali do kraja je samo otišla u poraz.

Ni iznadprosječna Dixonova partija s 24 poena nije previše pomogla Turcima. Palacios je za domaćine dodao 15 poena, dok je kod gostiju s 15 poena najbolji bio Newley.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!