Final Tournament - Final Four, polufinale, 27.03.2015, 17:45 h
Vardar Skoplje
Vardar Skoplje 32:28 Meškov Brest
Meškov Brest

Meškov Brest slavljem nad braniteljem naslova Vardarom osigurao finale SEHA lige

Iz Veszprema:Zvonka Keliš • petak, 27.03.2015.
Meškov Brest slavljem nad braniteljem naslova Vardarom osigurao finale SEHA lige

Momčad bjeloruskog Meškov Bresta u petak je u Veszprem Areni osigurala svoje mjesto u finalu SEHA Gazprom lige. Od branitelja naslova regionalnog prvaka, ekipe Vardara, Meškov se odvojio u drugome dijelu prvoga poluvremena i unatoč naporima svog suparnika u nastavku je sačuvao stečenu prednost za konačno slavlje s četiri pogotka razlike i mjesto u samome finalu.

Vardar - Meškov Brest 28:32 (11:16)

Polufinale SEHA Gazprom lige
VESZPREM - Veszprem Areni, Gledatelja: 3795
Suci: Gubica/Milošević (Hrvatska)

Vardar: Šterbik, Milić (4 obrane), Angelov; Stoilov 1, Pribak 5, Terzić 1, Toskić 5, Marković 4, Karačić 2, Dujšebajev 4, Lazarov 3, Rastvorcev, Gorbok, Šiškarev 3, Nedanovski, Čipurin
Trener: Raul Gonzales

Meškov Brest: Pešić (9 obrana), Čarapenka; Babičev, Božović 5, Manojlović 1, Kamišik 2, Nikulenkau 4, Stojković 9, Šumak, Vukić 2, Baranau, Karačić 1, Rutenka 3, Razgor, Šilović 5, Astrašapkin
Trener: Željko Babić

Sedmerci: Vardar: 1/1; Meškov Brest: 5/6
Isključenja: Vardar: 8 min.; Meškov Brest: 10 min.
Crveni karton: Vardar: Stoilov (55. min.); Meškov Brest: -

Petak je označio kako je vrijeme za polufinala SEHA Gazprom lige, a prvi su na teren mađarske Veszprem Arene stupili rukometaši branitelja naslova regionalnog prvaka Vardara i bjeloruskog Meškov Bresta. I dok je Vardar u polufinale stigao osiguranim drugim mjestom u regularnom dijelu sezone, Meškov Brest je u polufinale stigao nakon slavlja 28:24 nad našičkim Nexeom u razigravanju u srijedu. Pred lijepo popunjenim tribinama odvijala se velika borba za nedjeljno polufinale, a Meškov se pritom u prvome dijelu pokazao boljim te je do predaha sakupio pet pogodaka prednosti da bi u nastavku Vardar puhao za vrat svome suparniku, no Meškov Brest biva siguran do samoga kraja za slavlje vrijedno finala SEHA lige.

Borbeno je bilo od prve minute susreta, a iako se na minimalnu prednost odvaja makedonska momčad Meškov joj ne dopušta da se znatnije odvoji te joj dobrano puše za vrat. Nakon uvodnih deset minuta igre semafor stoga pokazuje izjednačenih 6:6, no, siguran je potom među bjeloruskim vratnicama Ivan Pešić, a Dzianis Rutenka pogađa za prvo vodstvo svoje momčadi (7:6). Sjarhej Šilović pogađa tada za +2 Meškova, a svoja vrata je odlučio zaključati Pešić što budi i pedesetak njihovih navijača koji su stigli iz Bresta.

Do sredine prvoga poluvremena Bjelorusi odlaze na 9:6, no Vardar ubrzava ritam, učvršćuje svoju obranu i vrlo brzo stiže na minus jedan (8:9). Ubrzo momci Željka Babića vraćaju prednost od dva pogotka, Pešić se nanovo pokazuje raspoloženim vezanim obranama, a pritom dobiva i lijepu podršku s mađarskih tribina. Nešto manje od pet minuta prije kraja prvoga dijela Rutenka vraća svoju momčad na +3 (13:10), Stojanče Stoilov potom jedini uspijeva pronaći put prema bjeloruskoj mreži, no do odlaska na odmor mrežu Vardara tresu Rastko Stojković, Ivan Karačić i Dmitrij Nikulenkau za sigurno vodstvo Meškova 16:11.

Iako Meškov dobro ulazi i u nastavak susreta te predvođen Šilovićem i Pešićem povećava svoje vodstvo, Vardar ubrzava ritam te uspijeva smanjiti svoj zaostatak na minus četiri (14:18). Nastavila se tada igra pogodak za pogodak, no nešto se bolje tada snalazi Meškov koji povisuje svoju prednost na +6 (23:17). Sredinom drugoga poluvremena Vardar slaže svoje redove, a Igor Karačić, Alem Toskić i Alex Dujšebajev predvode ga do minus tri (20:23).

U završnicu susreta Makedonci ulaze sa samo dva pogotka zaostatka (23:25) stoga je vrijeme za bjelorusku minutu odmora kako bi trener Babić posložio svoje redove. Pešić nastavlja s dobrim reakcijama, no Vardar se ne predaje i pruža vrlo dobar otpor. Pet minuta prije kraja makedonska momčad ostaje bez Stoilova koji dobiva izravan crveni karton, Stojković pogađa za bjeloruskih 29:24, a njegova momčad do kraja čuva stečeno vodstvo i osigurava slavlje 32:28 i finale SEHA lige.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Rastko Stojković s devet postignutih pogodaka, po pet su dodali Janko Božović i Sjarhej Šilović, Ljubo Vukić zabio je njih dva, Ivan Karačić jedan, Ivan Pešić sakupio je devet obrana, dok su najbolji kod Vardara bili Nemanja Pribak i Alem Toskić s po pet golova, Igor Karačić zabio je dva gola, a Strahinja Milić zaustavio je četiri lopte.

Foto: SEHA liga

Final Tournament - Final Four

polufinale

Vardar Skoplje32:28Meškov Brest
Telekom Veszprem25:24RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.03.2015. u 23:38
    Jel vas u Sportnetu toliko šokirala ta pobjeda Meshkova nad Vardarom? Mislim, meni je isto to iznenađenje, al opet trebalo bi staviti rezultat u korist Meshkova i barem pogodit fazu natjecanja :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2015. u 22:54
    Dujšebajev i Karačić zaigrali tek u drugom poluvremenu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2015. u 20:16
    ispravite rezultat,pise da je pobijedio Vardar a u tekstu da je pobijedio Meskov,nisu igrali za nedjeljno polufinale,nego je danas bilo polufinale a u nedjelju je finale! prekontrolirati tekst prije objave a ne se spustati kvalitetom na razinu indexa i slicnih
    Obrisan korisnik
  • litleben27.03.2015. u 20:15
    Vardar - Meškov Brest 32:28 (11:16) Čudna je to neka pobjeda ako protivnik zabije 4 više.
    litleben