Final Tournament - Final Four, polufinale, 27.03.2015, 20:15 h
Telekom Veszprem
Telekom Veszprem 25:24 RK Zagreb
RK Zagreb

Zagrebaši bez finala SEHA lige, Veszprem nakon velike borbe upisao minimalno slavlje

Iz Veszprema:Zvonka Keliš • petak, 27.03.2015.
Zagrebaši bez finala SEHA lige, Veszprem nakon velike borbe upisao minimalno slavlje

Hrvatski rukometni prvak nije uspio osigurati finale SEHA Gazprom lige. Nakon uistinu velike borbe punih 60 minuta, Zagrebaši su se u posljednjoj minuti približili produžecima susreta, no Veszprem biva siguran do samoga kraja i s minimalnim slavljem odlazi u finale gdje ga čeka bjeloruski Meškov Brest.

Veszprem - PPD Zagreb 25:24 (14:10)

Polufinale SEHA Gazprom lige
VESZPREM - Veszprem Arena, Gledatelja: 4357
Suci: Načevski/Nikolov (Makedonija)

Veszprem: Mikler (5 obrana), Alilović (2 obrane); Gulyas 2, Ivancsik 5, Schuch, Ruesga, Ilić 5, Nilsson 2, Nagy 1, Zeitz 2, Ugalde 1, Marguč, Rodriguez 5, Terzić, Sulić 1, Lekai 1
Trener: Carlos Ortega

PPD Zagreb: Stevanović (6 obrana), Ivić (7 obrana); Brozović 3, Stepančić 3, Čelica 1, Šprem 1, Čorić 2, Šebetić, Horvat 4, Šušnja, J. Valčić 2, T. Valčić, Obranović 3, Vuglač, Kovačević 3, Pavlović 2
Trener: Veselin Vujović

Sedmerci: Veszprem: 2/3; PPD Zagreb: 1/1
Isključenja: Veszprem: 14 min.; PPD Zagreb: 12 min.
Crveni karton: Veszprem: Schuch (55. min.); PPD Zagreb: -

Momčadi Veszprema i PPD Zagreba zaključile su ovoga petka polufinalni dan u Veszprem Areni. Domaćin SEHA lige svoje je mjesto u finalu osigurao sigurnom vodećom pozicijom nakon regularnog dijela SEHA lige, dok je PPD Zagreb u razigravanju slavio nad ekipom Tatran Prešova 33:26. Dvoboj pred odličnom atmosferom loše otvara PPD Zagreb, no do završnice prvoga dijela sustiže svog suparnika da bi se na predah ipak otišlo sa sigurnom prednošću Veszprema kojeg PPD Zagreb nakon velike borbe sustiže u posljednjoj minuti, no na koncu Mađari ipak bivaju minimalno bolji.

Trener Veselin Vujović u susret s Veszpremom šalje Filipa Ivića među vratnice, dok su se ispred njega u obrani našli Zlatko Horvat, Luka Stepančić, Ilija Brozović, Tonči Valčić, Antonijo Kovačević i Josip Valčić, a susret su s tribina odgledali Stipe Mandalinić, Lovro Mihić i Luka Raković.

Loše u susret ulazi hrvatski prvak što, pak, koristi njegov suparnik kako bi, nošen sjajnom podrškom svojih navijača, upisao uvodnih 2:0, dok prvi pogodak za PPD Zagreb postiže Sandro Obranović. Nije trebalo dugo da se Veszprem odvoji na 4:1 stoga je već u četvrtoj minuti susreta vrijeme da trener Vujović posloži svoje momke. Uspjeli su se tada razbuditi Kovačević i vratar Ivić, no do sredine prvoga poluvremena Mađari se odvajaju na 9:5.

Uspijevaju Zagrebaši učvrstiti svoju obranu u narednim trenucima, siguran je među vratnicama sada Ivan Stevanović, a koriste to s druge strane Josip Valčić, Kovačević i Teo Čorić kako bi smanjili zaostatak svoje momčadi na minus jedan (8:9). Velika borba odvija se na parketu, a kapetan Horvat pri ulasku u završnicu prvoga dijela siguran biva s linije sedam metara za izjednačenje 9:9. Pogreške ponovno ulaze u redove Zagreba, dok je domaćin siguran i koncentriran te to koristi kako bi se još jednom odvojio na lijepih +4 (14:10) na poluvremenu.

Nastavak susreta nastavkom dobrih reakcija otvara Roland Mikler, no u listi strijelaca izmjenjuju se potom Chema Rodriguez na jednoj te Obranović na drugoj strani. Igra pogodak za pogodak slijedi i dalje, a Zagrebaši se ne predaju te se dobrano bore kako bi sustigli svog suparnika. Veszprem je, međutim, itekako raspoložen i predvođen Miklerom te nošen svojim navijačima održava stečenu prednost i odlazi na 21:16.

Završnica susreta donijela je koncentriranije Zagrebaše koji su pomalo posložili svoje redove i smanjili svoj zaostatak na minus dva (19:21). Tada, pak, trener Veszprema Carlos Ortega uzima minutu predaha kako bi razbudio svoje momke što mu i polazi za rukom budući da s dva uzastopna pogotka vraćaju sigurniju prednost (23:19). Do samoga kraja rukometaši Zagreba se trude uhvatiti priključak, ponovno smanjuju zaostatak na samo pogodak razlike (22:23), Veszprem tada ostaje bez Istvana Schucha koji dobiva crveni karton, no Momir Ilić ih sa sedam metara vraća na +2, Stepančić tada veže sigurna i lijepa pogotka za izjednačenje minutu prije samoga kraja, no Rodriguez je još jednom siguran, a Kovačević potom ne uspijeva realizirati pokušaj s krila za novo izjednačenje i produžetke stoga Veszprem odlazi u finale s minimalnim slavljem 25:24.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Gergo Ivancsik, Momir Ilić i Chema Rodriguez s po pet postignutih pogodaka, Renato Sulić dodao je jedan gol, Roland Mikler sakupio je pet obrana, Mirko Alilović dvije, dok je najbolji kod PPD Zagreba bio Zlatko Horvat s četiri gola, po tri su zabili Ilija Brozović, Luka Stepančić, Sandro Obranović i Antonio Kovačević, Ivan Stevanović je zaustavio šest lopti, a Filip Ivić sedam.

Foto: Matija Hećimović

Final Tournament - Final Four

polufinale

Vardar Skoplje32:28Meškov Brest
Telekom Veszprem25:24RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2015. u 00:55
    Kasnim s komentarom ali mi nije jasno zašto je u zadnjem napadu izvadio Stepančića? Zabio je dva gola u nizu i onda stavlja dešnjaka na desnog vanjskog i automatski to nije teklo tečno. Šteta, no dobro, svaka čast na borbi.
    Obrisan korisnik
  • Josip32128.03.2015. u 14:24
    I ja bih najsretniji bio da smo izabrali Vujovića ili Serdarušića.Ali mislim i čini mi se da nismo pogriješili i sa Babićem.
    Josip321
  • Obrisan korisnik28.03.2015. u 10:43
    steta zbog poraza ali cestitati momcima na hrabroj borbi jer je ipak Veszprem i jedan od favorita Lige Prvaka a s ovakvom igrom se mozemo potuci i s tom Barcelonom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2015. u 01:32
    Samo dokaz što kvalitetan trener može učiniti naspram trenera početnika s istom ekipom, kad bi se još reprezentacija dala u ruke stručnom treneru.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2015. u 22:59
    Svaka cast momci, sa ovakvom ekipom u gostima odigrati ravnopravno sa Veszspremom, to nesto znaci.
    Obrisan korisnik