Nogomet

Kaneov prvijenac za 79 sekundi: "Još mi je mutno", Rooney: "Mnogi će gledati ovu Englesku i bojati se"

Borna Rupnik • subota, 28.03.2015.
Kaneov prvijenac za 79 sekundi: "Još mi je mutno", Rooney: "Mnogi će gledati ovu Englesku i bojati se"
Foto: EPA

Engleski napadač Harry Kane imao reprezentativni debi iz snova. Za prvi mu je pogodak trebalo samo 79 sekundi, a Wayne Rooney uvjeren je da je i to poslalo poruku svim budućim protivnicima Gordog Albiona.

Engleska je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine pobijedila Litvu 4:0, a posljednji je pogodak na utakmici postigao mladi napadač Tottenhama Harry Kane. U igru je ušao samo 79 sekundi ranije te tako obilježio svoj sjajan debi u engleskom dresu.

"Mogao sam samo sanjati. Sve mi je još malo mutno, ali oduševljen sam. Naravno, najvažnije je da smo pobijedili, a vrhunski je osjećaj predstavljati svoju zemlju. Nadam se da ću tako i nastaviti", rekao je Kane poslije utakmice.

Prvi je pogodak za Englesku postigao Wayne Rooney, napadač Manchester Uniteda, koji uživa u nastupima svoje nacionalne selekcije poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Mislim da smo nakon tog turnira bili fantastični. Igramo puni energije, zabijamo, pobjeđujemo. Mnogi će gledati ovu Englesku i bojati se", izjavio je Rooney.

Izbornik Roy Hodgson također je nekoliko riječi morao posvetiti Harryju Kaneu, otkrivši kako se nadao da će mu moći pružiti priliku.

"Pada mi na pamet pojam bajke, a lijepo je kada se bajke ostvare. Drago mi je zbog njega, bio je dobar na treningu, a utakmica se razvijala onako kako nam je odgovaralo da ga uvedemo. On 79 sekundi nakon toga zabije, to je sjajno. Nadam se da mu je ovo početak duge i uspješne karijere u engleskom dresu", kaže.

"Ipak, treba ostati realan, dečko je u uraganu vrhunskog nogometa i treba mu smanjiti pritisak, umjesto povećavati ga. Mislim da nije nužno sada ga uvrštavati u prvu postavu", dodao je Hodgson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10829.03.2015. u 00:18
    jeste, a isto tako vrhunska je retorika Rooney--a. „Bojati će" se nogometni svijet ako tako budete pobjedili ekipe kalibar Argentina, Njemačka ...
    narada108
  • Zdren28.03.2015. u 11:28
    Vrhunska sezona Kanea
    Zdren