Final Tournament - Final Four, za 3. mjesto, 29.03.2015, 15:30 h
Vardar Skoplje
Vardar Skoplje 23:26 RK Zagreb
RK Zagreb

PPD Zagreb nakon velike borbe s Vardarom osvojio treće mjesto u SEHA ligi

Iz Veszprema:Zvonka Keliš • nedjelja, 29.03.2015.
PPD Zagreb nakon velike borbe s Vardarom osvojio treće mjesto u SEHA ligi

Hrvatski rukometni prvak osvojio je treće mjesto na završnom turniru SEHA Gazprom lige. Nakon nove velike i teške borbe, bolji je s tri pogotka razlike bio od Vardara te se tako kući vraća s trećom regionalnom pozicijom.

Vardar - PPD Zagreb 23:26 (10:11)

Utakmica za 3. mjesto SEHA Gazprom lige
VESZPREM - Veszprem Arena, Gledatelja: 3579
Suci: Nikolić/Stojković (Srbija)

Vardar: Šterbik, Milić, Angelov (9 obrana); Stoilov 4, Pribak, Terzić 1, Toskić 2, Marković 5, Karačić 4, Dujšebajev, Lazarov 2, Rastvorcev, Gorbok, Šiškarev 4, Nedanovski 1
Trener: Raul Gonzales

PPD Zagreb: Stevanović, Ivić (12 obrana); Mihić 1, Brozović 5, Stepančić 1, Čelica 1, Čorić 1, Raković, Horvat 3, Šušnja, T. Valčić, Mandalinić 1, Obranović 5, Vuglač 4, Kovačević 3, Pavlović 1
Trener: Veselin Vujović

Sedmerci: Vardar: -; PPD Zagreb: 1/2
Isključenja: Vardar: 6 min.; PPD Zagreb: 12 min.

Momčadi PPD Zagreba i Vardara otvorile su posljednji dan završnog turnira SEHA Gazprom lige. Nakon što su minimalno poraženi od Veszprema (24:25), Zagrebaši su krenuli po treće mjesto na turniru, a na suprotnoj strani terena stajao im je makedonski Vardar kojeg je u polufinalu svladao Meškov Brest 32:28. Borba za treću poziciju bolje je otvorena od strane Vardara, no PPD Zagreb brzo hvata priključak i na predah odlazi s minimalnom prednošću, dok se u nastavku obje momčadi izmjenjuju u vodstvo, no na koncu slavlje i treće mjesto pripadaju PPD Zagrebu.

Trener Veselin Vujović na teren je poslao Filipa Ivića među vratnice, dok su se u napadu našli Zlatko Horvat, Luka Stepančić, Sandro Obranović, Domagoj Pavlović, Ilija Brozović i Lovro Mihić, dok su susret s tribina odgledali Josip Valčić, Luka Šebetić i Lovro Šprem.

Bolje u susret ulazi Vardar koji odlazi na sigurnijih 3:1 nakon čega PPD Zagreb puše za vrat svome suparniku i pokušava poravnati rezultat. Međutim, Makedonci sigurno čuvaju stečenih +2 sve do sredine prvoga poluvremena kada ih Zagrebaši sustižu i preko Duška Čelice i Brozovića poravnavaju rezultat na 5:5. Razbranjuje se tada Ivić, no prilike za Zagrebovo odvajanje Vujovićevi momci koriste tek pri ulasku u 18. minutu kada kapetan Horvat pogađa za 6:5.

Vrijeme je stoga bilo za Vardarovu minutu predaha kako bi trener Raul Gonzales posložio svoje redove, nakon čega se nastavlja vrlo dobra borba na parketu Veszprem Arene. Pri ulasku u završnicu dvoboja Mario Vuglač pogađa za Zagrebovih +2 (7:5), no nije trebalo dugo da Vardar uhvati priključak i izjednači na 7:7. Obranović je potom siguran za novo vodstvo svoje momčadi, a minimalna prednost hrvatskog prvaka održava se i do odlaska na odmor (11:10).

Borbeno i ponovno bolje u nastavak ulazi makedonska momčad koja vrlo brzo preokreće rezultat u svoju korist za vodstvo 14:12. Vuglač tada, međutim, veže dva uzastopna pogotka i osigurava novo izjednačenje u susretu, Antonijo Kovačević vraća minimalnu prednost svoje momčadi (15:14), a potvrđuje ju novom sigurnom reakcijom Ivić. Nastavlja se potom dobra borba u kojoj se najbolje snalazi Dobrivoje Marković koji uzvraća suparnicima i odvodi svoju ekipu na 16:15.

Horvat i Vuglač tada su nanovo sigurni, Ivić zaustavlja novi napad Vardara, a Brozović pogađa za Zagrebovih 18:16. Novi preokret u vodstvu uslijedio je sredinom drugoga poluvremena, naime, minimalnu prednost stječu Makedonci. Nešto više od sedam minuta prije kraja PPD Zagreb je ponovno na +3 (23:20) i prednost čuva do samoga kraja za slavlje 26:23 vrijedno trećeg mjesta u SEHA ligi te se već okreće domaćem prvenstvu u sklopu kojeg ga ove srijede očekuje susret s Umagom nakon čega u Arenu Zagreb stiže moćna Barcelona.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Ilija Brozović i Sandro Obranović s po pet postignutih pogodaka, Filip Ivić sakupio je 12 obrana, dok je najbolji kod Vardara bio Dobrivoje Marković s pet golova, Igor Karačić dodao je njih četiri, a Petar Angelov zaustavio je devet lopti.

Foto: Matija Hećimović

Final Tournament - Final Four

za 3. mjesto

Vardar Skoplje23:26RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportski manijak29.03.2015. u 19:46
    Nezasluženo 3. da je bilo malo realnosti osvojili bi Sehu !
    sportski manijak
  • Obrisan korisnik29.03.2015. u 19:04
    Bravo dečki! Svaka čast vama i vašem treneru.
    Obrisan korisnik