Rukomet

Vardar u potpunosti slomio Györi, Baia Mare u zadnje dvije minute odnijela pobjedu nad Dinamom

Jelena Bagarić • subota, 04.04.2015.
Vardar u potpunosti slomio Györi, Baia Mare u zadnje dvije minute odnijela pobjedu nad Dinamom
Foto: EPA

Ženska rukometna Liga prvaka ne miruje niti na uskršnji vikend. Prvi ogledi četvrtfinala odigrali su se na Veliku subotu, dok će se susret između Viborga i Budućnosti odigrati na sam Uskrs. U prva tri susreta samo je Larvik slavio u gostima kod Thüringera dok su Baia Mare i Vardar kod kuće upisali pobjede koje ih dovode na korak do polufinala.

Thüringer HC – Larvik 26:29 (11:14)

Prvi od četiri četvrtfinalna ogleda odigrali su dosad neporaženi Larvik i njemački prvak Thüringer. Kao što se i očekivalo od odlične norveške ekipe, niz neporaženosti se nastavio. Pobjedom u gostima nad Njemicama u ovom prvom ogledu Larvik je došao na korak do Final Foura. Iako u konačnici rezultat ne izgleda toliko uvjerljiv, Larvik niti u jednom trenutku nije morao strahovati za svoju pobjedu. Već na početku utakmice Larvik se nametnuo kao bolja ekipa i stavio Thüringer u poziciju da mora loviti rezultat.

Niti u jednom trenutku vodstvo nije došlo u pitanje, ali trudom prvenstveno Franziske Mietzner u prvom i Dinah Eckerle u drugom poluvremenu, Thüringer je uspijevao smanjiti svoj zaostatak. No Larvik je nosila nezadrživa Mora Mork koja je u konačnici postigla velikih 12 pogodaka. Thüringer je u zadnjim minutama igrao s „markerom“ i time uspio s pet smanjiti za tri pogotka za konačnih 29:26. Prvo ime Larvika bila je Mork sa spomenutih 12 pogodaka, dok su za njemačku ekipu po pet postigle Mietzner i Meinke Schmelzer.

HCM Baia Mare – Dinamo – Sinara 25:23 (11:12)

Rukometašice rumunjske Baie Mare izrežirale su veliki preokret u posljednjih nekoliko minuta utakmice i odnijele pobjedu na domaćem terenu. Kroz cijelu susret rumunjska ekipa rezultatski je zaostajala, ali furiozni finiš omogućio im je pobjedu. Gošće iz Rusije odlično otvaraju utakmicu u svim aspektima igre. Na golu je bila raspoložena Ana Sedojkina dok je kao i uvijek pucački bila raspoložena Ana Kočetova. Iako su osam minuta prije kraja vodile 10:7, do kraja prvog poluvremena rumunjska ekipa uspjela im je doći samo na pogodak zaostatka.

I u nastavku je Dinamo dobro izgledao, posebno u obrambenom aspektu jer vanjska linija Baie Mare nije imala rješenje za tu dobru i pokretljivu obranu. Vodstvo od tri pogotka rukometašice Dinama imale su 15 minuta prije kraja, ali onda je polako krenula furiozna završnica rumunjske ekipe. Sustigle su rezultat, ali Dinamo je i dalje vodio (23:22) dvije minute prije kraja. No to nije spriječio Baiu Mare da odnese pobjedu i trima uzastopnim pogocima Alexandre do Nascimento, Luciane Marin i Anastasije Lobach. Lobach je bila i najbolji strijelac s pet pogodaka, a Dinamo je predvodila Kočetova sa sedam pogodaka. Hrvatska reprezentativka Anita Gaće u strijelce se za Dinamo upisala jedanput.

WHC Vardar SCBT – Györi Audi ETO KC 24:18 (14:10)

Definitivno derbi četvrtfinala bila je utakmica Vardara i aktualnog prvaka Györa. Rukometni „mega-tim“ iz Skopja pokazao je svu raskoš svoje igre i uvjerljivo savladao aktualne prvakinje. Aktualne prvakinje bile su u problemu nakon prvih pet minuta kada su zaostajale za četiri pogotka pa je Ambros Martin bio primoran na minutu odmora. No uspjele su se vratiti Mađarice i izjednačiti na 6:6 nakon što su gubile 5:1. Više od toga nisu uspjele jer je Vardar ponovo krenuo u seriju i podigao prednost na plus četiri. Odlična je bila Inna Suslina koja je samo u prvom poluvremenu skupila deset obrana.

Niti u nastavku Vardar nije posustajao. Suslina je i dalje odlično branila, a obranama sedmeraca pridružila se Amandine Leynaud. Raspucala se i Andrea Penezić, dok je s linije šest metara neumoljiva bila Anja Althaus. Aktualne prvakinje teško su se nosile s moćnom i snažnom obranom Vardara pa su i pogoci teško padali što sugerira samo osam postignutih pogodaka u drugom poluvremenu. Iako su u zadnjim minutama utakmice igrale s igračicom manje, Vardarke su uspjele preko Jovanke Radičević postići još dva pogotka i time doći do uvjerljive pobjede. Baš Radičević bila je najbolji strijelac Vardara sa sedam pogodaka dok je Penezić dodala pet. Suslina je do kraja susreta skupila 13 obrana. Györi je pretežno pogocima iz sedmeraca predvodila Ana Sen koja se na listu strijelaca upisala pet puta. Vesna Milanović – Litre (Györi) i Maja Sokač (Vardar) nisu se upisale u strijelce.

Liga prvakinja - Četvrtfinale

četvrtfinale - prve utakmice

Thüringer HC26:29Larvik HK
Baia Mare25:23Dinamo Volgograd
Vardar SCBT24:18Győri Audi ETO KC
Viborg22:28Budućnost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!