Liga prvakinja - Četvrtfinale, četvrtfinale - prve utakmice, 05.04.2015.
Viborg
Viborg 22:28 Budućnost
Budućnost

Woltering i Bulatović predvodile Budućnost do slavlja nad Viborgom

Zvonka Keliš • nedjelja, 05.04.2015.
Woltering i Bulatović predvodile Budućnost do slavlja nad Viborgom
Foto: EPA

Budućnost je zaključila ove nedjelje četvrtfinalne susrete Lige prvakinja sigurnim gostujućim slavljem nad Viborgom, naime, ekipa hrvatske vratarke Marte Žderić za uzvrat na domaćem terenu osigurala je šest pogodaka prednosti.

Ekipa Budućnosti u prvom je susretu četvrtfinala Lige prvakinja u gostima kod Viborga upisala slavlje sa šest pogodaka razlike te je tako na najbolji način zakoračila prema završnom turniru najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Dankinje su se pred nešto više od tisuću svojih navijača dobro borile te su imale i sigurnu prednost, no crnogorska ekipa na kraju je bila bolja sa šest pogodaka razlike. Za sedam dana Budućnost, hrvatske vratarke Marte Žderić, pak, kod kuće dočekuje Viborg za potvrdu prolaska na Final Four.

Nije dobro krenuo četvrtfinalni gostujući susret za Budućnost koja je u uvodnim minutama utakmice ostala bez svoje krilne igračice Biljane Pavičević koja je, pak, zaradila ozljedu gležnja. Unatoč tome dobro su se gošće borile te su se, nakon izjednačenog rezultata na samome startu, uspjele odvojiti na 10:5 i 13:7. No, tada u višu brzinu ubacuje domaća ekipa koja se s nizom uzastopnih pogodaka približava na minus dva na poluvremenu (11:13).

Nastavak je donio i nastavak domaćeg niza pogodaka za poravnanje rezultata na 13:13, no još jednom se tada gostujuća ekipa odvaja na sigurniju prednost (18:14). Viborg tada nanovo hvata priključak, a preko Rikke Skov odlazi i na minimalnih 21:20. Drugo poluvrijeme donijelo je, međutim, i nove poteškoće za gostujuće rukometašice koje zbog crvenih kartona ostaju bez Majde Mehmedović te Dragane Cvijić, no do samoga kraja, serijom 8-1 uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist za konačno slavlje 28:22.

Najefikasnija u redovima pobjednica bila je Katarina Bulatović s osam postignutih pogodaka, Cristina Neagu dodala je njih šest, Clara Woltering sakupila je 16 obrana, dok je najbolja kod Viborga bila Rikke Skov s osam golova, Isabelle Gullden zabila je njih četiri, Chana Masson je zaustavila pet lopti, a Rikke Poulsen dvije.

Liga prvakinja - Četvrtfinale

četvrtfinale - prve utakmice

Thüringer HC26:29Larvik HK
Baia Mare25:23Dinamo Volgograd
Vardar SCBT24:18Győri Audi ETO KC
Viborg22:28Budućnost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!