Nogomet

Prekinuto tursko prvenstvo zbog napada na autobus s igračima Fenerbahčea

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.04.2015.
Prekinuto tursko prvenstvo zbog napada na autobus s igračima Fenerbahčea
Foto: EPA

Predsjednik Turskog nogometnog saveza potvrdio je da je tursko prvenstvo suspendirano do daljnjeg zbog "terorističkog čina" koji se dogodio u subotu nakon susreta između Rizespora i Fenerbahčea...

Barem tjedan dana u Turskoj se neće igrati nogometne utakmice nakon događaja koji je okarakteriziran "terorističkim činom", a u njemu je umalo stradala cijela momčad Fenerbahčea.

Prilikom povratka s gostovanja kod Rizespora, na autobus s igračima Fenerbahčea pucano je iz vatrenog oružja pri čemu je neposredno prije vijadukta upucan vozač.

Fenerbahče je odmah tražio prekid svih nogometnih aktivnosti u Turskoj, opsežnu istragu i objavio kako neće igrati utakmice sve dok se slučaj ne riješi.

"Ovo je kukavički čin. Ovdje nije riječ o napadu samo na Fenerbahče već na cijeli turski sport", rekao je turski ministar sporta Akif Cagatay Kilic.

Fenerbahče je na gostovanju kod Rizespora upisao glatku pobjedu 5:1 nakon čega se dogodio ovaj napad, a nakon današnjeg dvoboja između Bešiktaša i Basaksehira, prestat će se s nogometnim aktivnostima do daljnjeg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!