Tenis

Donna Vekić u maratonskom meču svladala Heather Watson za prolaz u drugo kolo Charlestona

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.04.2015.
Donna Vekić u maratonskom meču svladala Heather Watson za prolaz u drugo kolo Charlestona
Foto: EPA

Nakon velike borbe i više od dva i pol sata igre Donna Vekić prošla je u drugo kolo WTA turnira u Charlestonu. U prvom kolu svladala je Britanku Heather Watson u tri seta....

41. igračica svijeta Heather Watson poražena je od Donne Vekić nakon dva sata i 37 minuta igre na otvaranju turnira u Charlestonu.

Donna je odigrala vrlo dobar meč, posebno na otvaranju meča i u završnici trećeg seta kada je igrala svoj najbolji tenis. Watson je imala priliku odvesti meč na svoju stranu, vodila je s breakom u trećem setu, ali nije izdržala.

U prvom setu Vekić je odmah napravila break i održavala tu prednost do kraja seta. Na kraju je i drugi puta oduzela servis protivnici te sa 6:3 uzela prvi set.

Odmah na početku drugog seta izgubila je servis da bi uspjela napraviti preokret i povesti s 4:2 nakon čega je uslijedila kriza. Watson je uzela četiri gema u nizu i poravnala na 1-1 u setovima te izborila odlučujući treći set.

Tamo je Britanka imala prednost, vodila 4:3 i imala 40:15 na svom servisu nakon čega slijedi pad. Vekić počinje igrati svoj najbolji tenis, radi novi preokret i dolazi do pobjede.

U drugom kolu igrat će protiv bolje iz susreta Edine Gallovits i Madison Brengle u kojem je Amerikanka u statusu favorita.

WTA Charleston, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Heather Watson (Velika Britanija, 16) 6:3, 4:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.04.2015. u 09:41
    ajd, nek je i nju konačno krenulo - uz sve potrebne dorade igre i taktike (uključujući kondicijske treninge i sl.) ipak je najvažnije da se opet posloži u glavi i počne ponovo vjerovat u svoje sposobnosti...go, donna!
    Obrisan korisnik
  • PosedarskiVitez06.04.2015. u 22:57
    To stvarno je ,ko traktor je
    PosedarskiVitez
  • Obrisan korisnik06.04.2015. u 21:18
    Cura ima dobre udarce ali brate mili pa daj poradi malo na kondiciji i brzini!!! Svima je taktika protiv tebe šetaj ju ljevo desno!?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2015. u 21:03
    wau, šta je to watson neka zvjerka?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2015. u 21:02
    šta je sad ovo... skuplja gemove pola godine i onda dobije watson??!?
    Obrisan korisnik