Zimski sportovi

Kinasewich: "Požalio sam odlazak iz Medveščaka. Igranjem za Hrvatsku zahvaljujem na pruženoj ruci"

Borna Rupnik • utorak, 07.04.2015.
Kinasewich: "Požalio sam odlazak iz Medveščaka. Igranjem za Hrvatsku zahvaljujem na pruženoj ruci"
Foto: Davor Sajko

Ryan Kinasewich debitirat će za hrvatsku reprezentaciju, čime ujedno želi pokazati svoju zahvalnost Medveščaku nakon izglađivanja odnosa.

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu sprema se za nastup u Nizozemskoj, na Svjetskom prvenstvu Divizije IB, a nacionalni će dres po prvi puta nositi i Ryan Kinasewich, nekadašnji član zagrebačkih Medvjeda.

"Odličan je osjećaj vratiti se. Ove sezone nisam previše igrao, a kako sam ostvario pravo igranja za Hrvatsku, nikako nisam želio propustiti to novo iskustvo. Želio sam osjetiti kako je to igrati za reprezentaciju jer dosad nisam nikada igrao niti za jednu", rekao je Kinasewich za službene stranice kluba, tri godine nakon odlaska iz Ledene dvorane.

Ne tako davno, Kinasewich je zbog dugovanja imao zamjerki na račun Medveščaka.

"Znam da smo Medveščak i ja nakon mog odlaska imali malih nesuglasica koje smo riješili. Čak štoviše, Medveščak mi je unatoč tome ove sezone pružio ruku i priskočio mi u pomoć pri pronalaženju kluba u Europi. Na ovaj način, odnosno dolaskom u reprezentaciju, ujedno sam se želio zahvaliti Medveščaku što sam sezonu ipak završio igrajući u nekom klubu. Uostalom, Medveščak je i razlog zbog kojeg sam ostvario pravo igranja za reprezentaciju", objasnio je novopečeni hrvatski reprezentativac.

"Jesam, požalio sam što sam otišao iz Medveščaka, ali u onom trenutku sam mislio da je ta opcija najbolja za mene. No, Medveščak i Zagreb će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu", dodao je Kinasewich.

Hrvatska će reprezentacija u utorak odmjeriti snage sa susjedima iz Slovenije, u prijateljskom pripremnom dvoboju u Zagrebu.

"Mješavina smo igrača koje znam, ali i novih mladih hrvatskih igrača koje sam viđao oko leda kada sam igrao ovdje. Znam da je reprezentacija prošle godine osvojila srebro i da ove godine imamo velika očekivanja i vjerujem da smo dorasli tom zadatku. Slovenija će biti veliki ispit za nas, a bit će lijepo ponovo vidjeti, makar s druge strane, vratare s kojima sam igrao u Medveščaku, Roberta Kristana i Gašpera Krošelja", zaključio je.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!