Rukomet

Karabatić: "Znali smo da će biti teško u Zagrebu, velika je stvar pobijediti ovdje"

Sportnet • četvrtak, 09.04.2015.
Karabatić: "Znali smo da će biti teško u Zagrebu, velika je stvar pobijediti ovdje"
Foto: Kristijan Komarica

Arena Zagreb večeras je nakon dugo vremena postala osvojiva. PPD Zagreb je izgubio od Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka rezultatom 23:25, ali očekuje ga uzvratni susret u Barceloni gdje će pokušati popraviti rezultat s domaćeg terena.

Najbolji rukometaš svijeta 2014. godine Nikola Karabatić odigrao je cijelu utakmicu, priznao da je njegovoj momčadi bilo teško te otkrio kako je velika stvar pobijediti u Zagrebu: "Znali smo da će biti teško ovdje u Zagrebu, ali mi smo se pripremili i odlično smo odigrali večeras. Velika je stvar dobiti ovdje. Odigrali smo super prvo poluvrijeme, dok se u drugom poluvremenu Zagreb malo vratio u igru pritiskom publike, ali nismo spustili ruke, igrali smo dobro, pobijedili smo i to nam mnogo znači", rekao je Karabatić.

"Zagreb ima mladu, dobru ekipu koja dobro igra. Vujović ih je dobro postavio, tuku u obrani, igraju u napadu jednostavnu igru, idu na gol, igraju jedan na jedan, šutiraju i ne boje se", pojasnio je Karabatić.

Zagrebaši su unatoč porazu zadovoljni odigranom utakmicom, pogotovo krajem drugog poluvremena kada su pritisnuli obranu najtrofejnijeg kluba u Europi i smanjili zaostatak.

Lovro Šprem svjestan je kvalitete momčadi protiv koje su Zagrebaši danas igrali, ali smatra kako ništa još nije gotovo i kako još imaju priliku na uzvratnoj utakmici. "Teška utakmica, vrhunska ekipa, vrhunski protivnik, na kraju smo se približili i imamo minus dva za drugu utakmicu. Ništa nije gotovo, imamo još 60 minuta, vidjet ćemo. Barcelona je snažna, vrhunska i iskusna ekipa, obranu je bilo teško probiti i žao mi je što nismo barem neriješeno odigrali, ali dali smo sve od sebe na terenu, a atmosfera u dvorani nije mogla biti bolja", komentirao je Šprem nakon utakmice.

Njegov suigračLuka Stepančić zaključio je da su u drugom poluvremenu Zagrebovi momci igrali bolje nego u prvom, a i da su pravu igru pokazali krajem utakmice, ali to ipak nije bilo dovoljno za pozitivan ishod.

"Jako dobro drugo poluvrijeme, a mislim da je prvo napravilo prevagu i da je zbog toga završilo kako je. Ušli smo u nekakvom grču, ne onako furiozno kako smo znali ulaziti u takve utakmice. Krajem drugog poluvremena pokazali smo onu našu igru, našu lepršavost, ubrzali smo loptu i eto, na kraju čak i žalimo što nije bio remi. Ali eto, najbolji napad Europe, koji je postizao 30 golova, mi smo ga ostavili na 25 i to nešto znači. Idemo u Barcelonu i tražit ćemo svoju šansu. Mislim da je sve utjecalo na nas, cijela publika i euforija i zahvalio bih se svima koji su došli", rekao je Stepančić.

Tekst: Simona Margetić

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!