Rukomet

Vujović: "Barcelona je bila nepremostiv zid, ali na uzvrat ne putujemo s bijelom zastavom"

Iz Arene Zagreb:Danijela Lemaić • četvrtak, 09.04.2015.
Vujović: "Barcelona je bila nepremostiv zid, ali na uzvrat ne putujemo s bijelom zastavom"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši PPD Zagreba nisu uspjeli skinuti skalp još jednoj velikoj momčadi ove sezone te su pred prepunom Arenom Zagreb u sklopu četvrtfinala Lige prvaka upisali poraz od Barcelone 23:25. Netom nakon susreta svoja mišljenja podijelili su treneri Veselin Vujović i Xavi Pascual te igrači Luka Stepančić i Kiril Lazarov.

U sklopu četvrtfinala najelitnijeg europskog klupskog natjecanja momčad PPD Zagreba nije uspjela svladati španjolskog prvaka te je tako upisala prvi domaći poraz ove sezone u Ligi prvaka. Barcelona je u 17. minuti prebacila u višu brzinu te je sigurno držala vodstvo sve do posljednjih minuta utakmice kada su Zagrebaši nošeni gromoglasnom podrškom s tribina stigli na pogodak zaostatka (23:24). No, domaći momci nisu uspjeli realizirati napad za izjednačenje što je Barcelona kaznila s pogotkom za konačnih 25:23 stoga zagrebački Lavovi u Španjolsku na uzvrat putuju s minus dva.

Trener Zagrebaša Veselin Vujović nakon susreta prokomentirao je igru protivnika: "Treba čestitati Barceloni na zasluženoj pobjedi. Mislim da je odigrala vrlo ozbiljno i igrala je 200% u obrani. Ekipa Barcelone bila je nepremostiv bedem, zid za nas i napravila je razliku koja je za nas ostala nedostižna do kraja. Karabatić je svih 60 minuta bio u punoj formi i Španjolci su igrali skoncentrirano cijelo vrijeme. Smatram da smo unatoč svemu zaslužili poštovanje Europe i Barcelone."

Stepančić: "Drugo poluvrijeme je vodilja za uzvrat"

Desni vanjski PPD Zagreba Luka Stepančić, koji je Barceloninu mrežu zatresao devet puta, istaknuo je kako će momčad dati sve od sebe u uzvratnoj utakmici, ali je i zahvalio svim ljubiteljima rukometa koji su u velikom broju došli podržati Zagrebaše u Arenu Zagreb: "Prvo poluvrijeme je odlučilo utakmicu. Ušli smo u susret pod euforijom i pod grčem. Drugo poluvrijeme smo izašli motiviraniji i htjeli se svima odužiti. Zahvaljujem svima koji su došli na utakmicu i na podršci koju su nam pružili. Drugo poluvrijeme nam treba biti vodilja za uzvrat. Imamo i vidimo svoju priliku u Barceloni."

"Umor igrača ponekad traži da se mijenja obrana i to smo pokušali, ali ne možeš uvijek uspjeti. No, igrali smo gotovo 55 minuta na neki način u egalu te iako su favoriti znali smo da se ne možemo osramotiti. Treba čestitati i našim momcima, a u Španjolsku ne idemo s bijelom zastavom", zaključio je Zagrebov strateg.

Španjolski trener Xavi Pascual pohvalio je mladu zagrebačku ekipu: "Igrati u ovakvom ambijentu i atmosferi je spektakl. Već u Barceloni sam rekao da je Zagreb strašna momčad, a da su igrači slika karaktera trenera Vujovića. Ukoliko ova ekipa ostane na okupu može sustići slavu Jugoplastike. Odigrali smo vrlo skoncentrirano, a ovo je bila tvrda utakmica s mnogo fizičkog kontakta. U prvom dijelu utakmice napravili smo razliku koju smo držali do kraja i najvažnije je da nosimo pozitivan rezultat u Barcelonu. Put prema Final Fouru nam je otvoren."

"Sretni smo što smo pobijedili s obzirom na to da smo prvi ove sezone kojima je to uspjelo u Zagrebu. Domaća momčad je pokazala da je vrlo dobra ekipa. Mi smo igrali skoncentrirano, ali nismo dobili baš toliko lagano kao što je rekao trener Vujović. Prolaz nam nije još siguran i treba odigrati još jednu dobru utakmicu u Barceloni", kazao je riječ, dvije o susretu Kiril Lazarov, koji je protivničku mrežu zatresao pet puta.

Liga prvaka - Četvrtfinale

četvrtfinale - prve utakmice

RK Zagreb23:25Barcelona
Vardar Skoplje20:22Barlinek Industria Kielce
Paris Saint-Germain24:24Telekom Veszprem
OTP Bank Pick Szeged31:29Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido11.04.2015. u 18:28
    Odjeknulo je ovo, ma i cijela sezona, a i jos ce nadamo se!
    nido
  • Obrisan korisnik10.04.2015. u 15:01
    stvarno je Barca predobru obranu odigrala sinoć, da nebi nesretnog proljevanja vode virujem da bi izjednačili, publika je morala i ranije oni pritisak pa podić momčad
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2015. u 09:00
    Zajeb'o je Vuja ovaj puta, između 10 i 20 minute. A ni Fićo nike taknuo loptu između 10-e i 50e. Jer kad se ovi jednom odlijepiše.... Međutim, dobro. Da dobro, fenomenalno. Zagreb igra sjajno, kolektivno, oštro i hrabro. I bravo ogromno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2015. u 08:17
    Svaka čast dečkima igrali su i borili se kao Lavovi,možemo samo zapljeskati rezultat nije bitan
    Obrisan korisnik
  • Kauboj10.04.2015. u 00:47
    Jugoplastike... :)
    Kauboj