Liga prvaka - Četvrtfinale, četvrtfinale - prve utakmice, 09.04.2015, 20:10 h
RK Zagreb
RK Zagreb 23:25 Barcelona
Barcelona

Barcelona osvojila Arenu, Zagrebaši u posljednjim minutama osigurali minus dva za uzvrat

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • četvrtak, 09.04.2015.
Barcelona osvojila Arenu, Zagrebaši u posljednjim minutama osigurali minus dva za uzvrat
Foto: Kristijan Komarica

Momčad PPD Zagreba u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka, uz ispunjenu i glasnu Arenu Zagreb te vrlo dobro raspoloženog vratara Filipa Ivića te Luku Stepančića, nije uspjela napraviti podvig i na svome terenu osigurati prednost pred uzvrat u Barceloni. Španjolski prvak pokazao je što sve zna i umije, Zagreb nije znao odgovoriti sve do posljednjih minuta susreta kada se približava na minus jedan i na kraju u Španjolsku putuje s dva pogotka zaostatka.

PPD Zagreb - Barcelona 23:25 (10:14)

Četvrtfinale Lige prvaka
ZAGREB - Arena Zagreb, Gledatelja: 15397
Suci: Dobrovits/Tajok (Mađarska)

PPD Zagreb: Stevanović, Ivić (11 obrana); Brozović 2, Stepančić 9, Čelica, Šprem, Šebetić, Horvat 5, Šušnja 1, J. Valčić 2, T. Valčić, Mandalinić 3, Obranović, Vuglač 1, Kovačević, Pavlović
Trener: Veselin Vujović

Barcelona: Perez de Vargas, Šarić (12 obrana); Nöddesbo, Tomas 5, Entrerrios 1, Sorhaindo 1, Sarmiento 2, Arino, Gurbindo 1, Sigurdsson 4, Rutenka, Morros, Karabatić 6, Saubich, Jallouz, Lazarov 5
Trener: Xavi Pascual

Sedmerci: PPD Zagreb: 4/4; Barcelona: 4/5
Isključenja: PPD Zagreb: 6 min.; Barcelona: 4 min.

Četvrtak je označio kako je vrijeme da u zagrebačku Arenu ponovno stigne četvrtfinale Lige prvaka, a zajedno s njime da u goste hrvatskom prvaku PPD Zagrebu stigne velika i moćna Barcelona. Uz prepunu Arenu i odličan spektakl već od samoga početka, Zagrebaši su na svom terenu željeli svoju Arenu ostaviti neosvojivom, no na suprotnoj strani terena stajao je španjolski prvak predvođen sjajnim imenima. Nije se u najboljem svjetlu pokazao Zagreb u susretu s Kataloncima stoga isti već u prvome dijelu osiguravaju sigurnu prednost, no Zagrebaši se u nastavku trude te u posljednjim minutama dvoboja osiguravaju tračak nade, a iako ne koriste napad za izjednačenje na kraju osiguravaju minus dva pred uzvrat u Barceloni.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović među vratnice je poslao Filipa Ivića, dok su se u napadu našli kapetan Zlatko Horvat, kao i Luka Stepančić, Josip Valčić, Domagoj Pavlović, Ilija Brozović i Lovro Šprem, a susret su s tribina odgledali Lovro Mihić, Teo Čorić i Luka Raković.

Domaćin ne ulazi dobro u susret čije prve minute obilježavaju obrane kako Ivića na jednoj tako i Danijela Šarića na drugoj strani, ali i pogreške u oba smjera stoga se do prvog pogotka čekalo sve do četvrte minute kada siguran biva dokapetan Josip Valčić. Odmah, međutim, na suprotnoj strani uzvraća Victor Tomas, a pridružuje mu se i Cedric Sorhaindo za prvo vodstvo Barcelone u susretu (2:1).

Zagrebaši se tada trude nositi sa svojim suparnikom i posao mu otežati 5-1 obranom sa Špremom na prednjem te u narednim minutama uspijevaju povratiti minimalno vodstvo. Siguran je tada i vrata Ivić koji zaustavlja i sedmerac Sjarheja Rutenke, no sredinom prvoga poluvremena domaća momčad više ne pronalazi rješenja u napadu, dok u obrani nedostaje čvrstoće i koncentracije.

Zagrebovi inače sigurni šutevi sada završavaju u Barceloninom vrataru Šariću, a sve to koriste Kiril Lazarov, Gudjon Valur Sigurdsson i Nikola Karabatić kako bi odveli svoju momčad na odličnih 9:5. Hrvatskog prvaka tada u igri uspijeva održati vratar Ivić svojim dobrim reakcijama, ukazuju se na trenutke i Horvat i Stipe Mandalinić, kao i Brozović koji smanjuju zaostatak svoje momčadi na minus tri (8:11), no još jednom su vrlo dobri momci Xavija Pascuala stoga Španjolci dvije minute prije kraja prvoga dijela imaju +5 (13:8) da bi se na odmor otišlo s gostujućim vodstvom 14:10.

Iako uvodne minute nastavke donose čvršći Zagreb i novih minus tri (11:14) te iako se navijači i dalje, kao od prve minute trude na najbolji način pružiti podršku svojim momcima na terenu, za iste španjolski prvak biva prejak te se još jednom odvaja na pet pogodaka razlike (17:12). Pokušao je trener Vujović s brojnim rotacijama, priliku je dao svim svojim igračima, no Barcelona sigurno održava stečeno vodstvo.

Jedini koji se uz sjajno raspoloženog vratara Ivića tada uspijeva donekle nositi sa suparnikom jest Stepančić koji pronalazi put do španjolske mreže. Pri ulasku u završnicu dvoboja Zagrebaši stižu na 18:21, četiri minute prije kraja Mandalinić dovodi svoju momčad na samo dva pogotka zaostatka (22:24), Arena pruža odličnu podršku, Brozović smanjuje na minus jedan, Ivić je siguran među vratnicama, no domaći rukometaši ne koriste napad za izjednačenje, Barcelona osigurava vodstvo 25:23, a hrvatski prvak ne uspijeva realizirati posljednji napad za smanjenje konačnog zaostatka.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Nikola Karabatić sa šest postignutih pogodaka, pet su dodali Kiril Lazarov i Victor Tomas, Danijel Šarić sakupio je 12 obrana, dok je najbolji kod PPD Zagreba bio Luka Stepančić s devet golova, pet je zabio Zlatko Horvat, a Filip Ivić je zaustavio 11 lopti.

Liga prvaka - Četvrtfinale

četvrtfinale - prve utakmice

RK Zagreb23:25Barcelona
Vardar Skoplje20:22Barlinek Industria Kielce
Paris Saint-Germain24:24Telekom Veszprem
OTP Bank Pick Szeged31:29Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2015. u 14:58
    baš bi dobro bilo da momčad i trener ostanu na okupu
    Obrisan korisnik
  • nidjo151010.04.2015. u 12:22
    razbojnik,ako se ne šališ,naravno da ne vodi isti čovjek,nego se samo isto zovu.
    nidjo1510
  • Obrisan korisnik10.04.2015. u 07:29
    Svaka čast dečkima na borbenosti i svim rezultatima ove sezone. Nadam se da će ova ista ekipa i Vujović ostati i iduću sezonu u klubu.
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik09.04.2015. u 23:41
    Zašto isti trener vodi košarkašku i rukometnu momčad barcelone?
    raz_bojnik
  • narada10809.04.2015. u 23:32
    napokon atmosfera u Areni koja je dostojna i dvorani i važnosti natjecanja. A predstava naših momaka i rezultat su za svaku pohvalu. Heya, heya, Prvo Plinarstvo Društvo ;-)
    narada108