Rukomet

Karabatić: "Znali smo da će biti teško u Zagrebu, velika je stvar pobijediti ovdje"

Sportnet • petak, 10.04.2015.
Karabatić: "Znali smo da će biti teško u Zagrebu, velika je stvar pobijediti ovdje"
Foto: Kristijan Komarica

Arena Zagreb u četvrtka je nakon dugo vremena postala osvojiva. PPD Zagreb je izgubio od Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka rezultatom 23:25, ali očekuje ga uzvratni susret u Barceloni gdje će pokušati popraviti ostvareni rezultat.

Najbolji rukometaš svijeta 2014. godine Nikola Karabatić odigrao je cijelu utakmicu, priznao da je njegovoj momčadi bilo teško te otkrio kako je velika stvar pobijediti u Zagrebu: "Znali smo da će biti teško ovdje u Zagrebu, ali mi smo se pripremili i odlično smo odigrali večeras. Velika je stvar dobiti ovdje. Odigrali smo super prvo poluvrijeme, dok se u drugom poluvremenu Zagreb malo vratio u igru pritiskom publike, ali nismo spustili ruke, igrali smo dobro, pobijedili smo i to nam mnogo znači", rekao je Karabatić.

"Zagreb ima mladu, dobru ekipu koja dobro igra. Vujović ih je dobro postavio, tuku u obrani, igraju u napadu jednostavnu igru, idu na gol, igraju jedan na jedan, šutiraju i ne boje se", pojasnio je Karabatić.

Zagrebaši su unatoč porazu zadovoljni odigranom utakmicom, pogotovo krajem drugog poluvremena kada su pritisnuli obranu najtrofejnijeg kluba u Europi i smanjili zaostatak.

Lovro Šprem svjestan je kvalitete momčadi protiv koje su Zagrebaši danas igrali, ali smatra kako ništa još nije gotovo i kako još imaju priliku na uzvratnoj utakmici. "Teška utakmica, vrhunska ekipa, vrhunski protivnik, na kraju smo se približili i imamo minus dva za drugu utakmicu. Ništa nije gotovo, imamo još 60 minuta, vidjet ćemo. Barcelona je snažna, vrhunska i iskusna ekipa, obranu je bilo teško probiti i žao mi je što nismo barem neriješeno odigrali, ali dali smo sve od sebe na terenu, a atmosfera u dvorani nije mogla biti bolja", komentirao je Šprem nakon utakmice.

Njegov suigrač Luka Stepančić zaključio je da su u drugom poluvremenu Zagrebovi momci igrali bolje nego u prvom, a i da su pravu igru pokazali krajem utakmice, ali to ipak nije bilo dovoljno za pozitivan ishod.

"Jako dobro drugo poluvrijeme, a mislim da je prvo napravilo prevagu i da je zbog toga završilo kako je. Ušli smo u nekakvom grču, ne onako furiozno kako smo znali ulaziti u takve utakmice. Krajem drugog poluvremena pokazali smo onu našu igru, našu lepršavost, ubrzali smo loptu i eto, na kraju čak i žalimo što nije bio remi. Ali eto, najbolji napad Europe, koji je postizao 30 golova, mi smo ga ostavili na 25 i to nešto znači. Idemo u Barcelonu i tražit ćemo svoju šansu. Mislim da je sve utjecalo na nas, cijela publika i euforija i zahvalio bih se svima koji su došli", rekao je Stepančić.

Tekst: Simona Margetić

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!