Nogomet

Real Madrid svim srcem uz Sevillu, veliki gradski derbi u Manchesteru

Sportnet • petak, 10.04.2015.
Real Madrid svim srcem uz Sevillu, veliki gradski derbi u Manchesteru
Foto: EPA

Niz vrlo zanimljivh dvoboja u europskim ligama očekuje nas ovog vikenda. Među najzanimljivijima bit će onaj veliki gradski derbi u Manchesteru te gostovanje Barcelone kod Seville...

Nastavlja se velika borba za europske pozicije u talijanskom prvenstvu. Momčad koja je trenutno u najboljoj formi, Lazio, na svom terenu dočekuje Empoli i nada se kako će uz kiks Rome kod Torina smijeniti najvećeg rivala na drugom mjestu i postati prvi pratitelj Juventusa. Stara dama će upravo s Lazijem igrati finale Kupa, a u već osvojenom prvenstvu gostuju kod zadnjeg na tablici.

Derbi 30. kola igra se na stadionu San Paolo gdje Napoli pod hitno mora pobijediti Fiorentinu kako bi "smirio" navijače. Naime, osim što su ispali iz Kupa, igrači Rafe Beniteza nisu slavili u zadnjih sedam utakmica u domaćim natjecanjima, te su pali na šesto mjesto na tablici. Iako su jedno vrijeme opasno prijetili Romi na drugoj poziciji, sada im je ugrožen izlazak u Europu.

U sličnoj je situaciji i Inter. Kovačićeva i Brozovićeva ekipa je razbjesnila navijače remijem s Parmom na Meazzi u prošlom kolu, te Mancini mora razmišljati samo o tri boda u Veroni. Roma lovi treću uzastopnu pobjedu u ligi na Olimpicu, ali torinskom, baš kao i Milan koji će pokušati smanjiti zaostatak za Mihajlovićevom Sampdorijom.

Derbi 31. kola francuske Ligue 1 odigrat će se u Bordeauxu između istoimenog domaćina i Olympiquea iz Marseillea koji je u prošlom kolu u efikasnom derbiju izgubio na domaćem terenu od vodećeg PSG-a te za Parižanima u ovom trenutku zaostaje pet bodova.

Bordeaux se nalazi na 6. poziciji i lovi mjesto koje sljedeće sezone vodi u Europu. Trenutno ima dva boda manje od Saint-Etiennea i četiri od Monaca. Saint-Etienne se nalazi u odličnoj formi i za poraz ne znaju već šest kola (iako su u srijedu u polufinalu Kupa izgubili od PSG-a 4:1), a u nedjelju dočekuju 11. Nantes. Monaco, pak, svoju utakmicu protiv Caena igra u petak (10. travnja) budući da u utorak igraju prvu utakmicu polufinala Lige prvaka u Torinu. Momčad iz Kneževine u prvenstvu ne zna za poraz već osam kola.

Drugoplasirani Lyon će svoju utakmicu protiv Bastie odigrati u ponedjeljak, a PSG je dvoboj protiv Metza prebacio za 28. travnja budući da sljedeću srijedu dočekuje Barcelonu u važnom dvoboju Lige prvaka.

32. kolo engleske Premier lige donosi veliki manchesterski derbi. United ima pet uzastopnih pobjeda te je u prošlom kolu preskočio gradske rivale koji su upisali peti poraz u posljednjih sedam utakmica u svim natjecanjima i s drugog su pali na četvrto mjesto. S obzirom na formu, Crveni vragovi nadaju se prekidu serije od četiri uzastopna poraza od gradskih rivala, s time da su u posljednja tri dvoboja na Old Traffordu Građani upisali tri pobjede uz gol razliku 11:2.

Prigodu za dodatni bijeg od rivala vodeći Chelsea pokušat će ostvariti na gostovanju kod Kranjčarovog QPR-a koji se unatoč dobrim rezultatima u posljednja dva kola još uvijek nalazi u zoni ispadanja

Newcastle se nalazi u seriji od četiri uzastopna poraza, a u ponedjeljak gostuju na Anfieldu koji je izgubio dva derbija (Manchester United i Arsenal), ali je u srijedu izborio polufinale FA kupa. U velikoj formi nalazi se Arsenal koji ima sedam uzastopnih pobjeda u Premiershipu, a ovog vikenda idu na noge pretposljednjem Burnleyu koji je već nekoliko puta ove sezone iznenadio favorite.

Kolo prilike za madridski Real da se približi Barceloni i smanji razliku. Madriđani polažu nade u Sevillu koja igra u sjajnoj formi, u velikoj je seriji pobjeda i sada dočekuje Barcelonu. Važan je to dvoboj i za Sevillu koju su odlični rezultati uključili u borbu za čak treću poziciju. Zaostatak za trećeplasiranim Atleticom nije nedostižan, a četvrtoplasirana Valencia bježi joj samo bod. U slučaju pobjede protiv Barcelone, ostala bi so kraja u igri i imala priliku izboriti Ligu prvaka.

Barcelona, jasno, želi zadržati prednost nad Real Madridom od četiri boda i ukoliko bi na Sanchez Pizjuanu ostala bez pobjede, do kraja praktički ne bi više imala pravo na kiks. Madrid istovremeno igra na svom travnjaku protiv slabog Eibara i tu bi trebao "nabijati samopouzdanje". Eibar je napokon stigao do pobjede tijekom ovog tjedna, no na Santiago Bernabeuu će vrlo teško napraviti nešto konkretnije.

Atletico Madrid neće imati lagan posao. Malagi su potrebni bodovi jednako kao i Atleticu, a ovo gostovanje u svakom trenutku je vrlo neugodno. Moglo bi biti još neugodnije ukoliko se ne ostvari pozitivan rezultat jer Valencia i dalje prijeti, a u ovom kolu kao favorit dočekuje gradski derbi protiv Levantea gdje pobjedom može zadržati pritisak nad Colchonerosima.

Poslije uzbudljivih četvrtfinala Kupa, njemački se nogomet vraća Bundesligi, a vodeći Bayern planira napraviti novi korak prema naslovu prvaka na svojoj Allianz Areni protiv Eintrachta iz Frankfurta, koji i dalje igra prilično "šareno", ima prvog strijelca lige Meiera i uz Werder najgoru obranu lige. Ribery, Robben i Alaba još su izvan stroja, a Schweinsteiger je pod znakom pitanja.

Ivica Olić ovog vikenda dočekuje svoje bivše suigrače iz Wolfsburga, zajedno s Ivanom Perišićem, a Olićev HSV u vrlo je teškoj situaciji pri samom dnu tablice. "Svi se boje lopte", priznao je Olić, koji će pratiti i rasplete dvoboja fenjeraša Stuttgarta s Werderom, odnosno Lakićevog Paderborna s Augsburgom.

Posebno će zanimljiv biti okršaj dviju Borussija. Igra se u Mönchengladbachu, a domaćin je u pozitivnoj seriji i želi plasman u Ligu prvaka, dok se žuto-crni iz Dortmunda još uvijek, barem potajno, nadaju dohvatiti Europsku ligu. Borussia (M) ispala je pod tjednom iz Kupa od trećeligaša Arminije na jedanaesterce, a Borussia (D) je u produžetku izbacila Hoffenheim. Bayer iz Leverkusena svoj će niz pobjeda pokušati nastaviti kod Mainza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2015. u 22:44
    ajmo sevila srecno
    Obrisan korisnik