Tenis

Angelique Kerber finalnom pobjedom zaokružila sjajan tjedan u Charlestonu

Branimir Korać • nedjelja, 12.04.2015.
Angelique Kerber finalnom pobjedom zaokružila sjajan tjedan u Charlestonu
Foto: EPA

Njemica Angelique Kerber pobjednica je WTA turnira u Charlestonu. Ona je u finalu svladala nakon velike borbe Amerikanku Madison Keys u tri seta...

Nakon dva sata i 20 minuta igre Angelique Kerber zaključila je posao u Charlestonu i stigla do četvrtog turnirskog naslova u karijeri. Kerber je za protivnicu imala Amerikanku u formi Madison Keys i svladala ju je sa 6:2, 4:6, 7:5.

2012. godine osvajala je Pariz i Kopenhagen, godinu dana kasnije Linz, a na sljedeći naslov čekala je sve do sada. prošle godine izgubila je u sva četiri finala, a najbliže pobjedi bila je u Eastbourneu gdje ju je svladala upravo Keys.

Da bi moglo doći do osvete vidjelo se od početka meča. Odlično je igrala Njemica, uz odličnu igru uzela je prvi set sa 6:2, međutim u drugom je keys zaigrala na višoj razini. Amerikanka je u tom razdoblju puno bolje servirala, ostavila je vrlo malo šansi za Kerber, a na kraju joj se isplatio pritisak kod 5:4 kada radi jedini break u setu i dolazi do odlučujućeg seta.

Tamo je uspjela doći do prednosti i povesti s 4:1, ali nije izdržala. Kerber se uspjela vratiti, preokrenuti set i nakon što je stigla do breaka kod 5:5 zaključila je meč bez izgubljenog poena na servisu.

Amerikanka je tako ostala na jednom osvojenom turniru i to onom u Engleskoj gdje je svladala upravo Kerber.

WTA Charleston, finale:
Angelique Kerber (Njemačka, 5) - Medison Keys (SAD, 7) 6:2, 4:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!