Liga prvaka - Četvrtfinale, četvrtfinale - uzvrati, 18.04.2015, 18:30 h
Barcelona
Barcelona 43:21 RK Zagreb
RK Zagreb

Težak poraz Zagrebaša u Blaugrani, Barcelona pokazala svoju nadmoć i slavila s +22

Zvonka Keliš • subota, 18.04.2015.
Težak poraz Zagrebaša u Blaugrani, Barcelona pokazala svoju nadmoć i slavila s +22

Rukometaši PPD Zagreba u domu španjolskog rukometnog prvaka, Palau Blaugrani, pretrpjeli su uistinu težak poraz od ekipe Barcelone koja je pred svojim navijačima pokazala svu svoju moć te je očitala uistinu veliku rukometnu lekciju Zagrebašima koji se tako za ovu sezonu opraštaju od najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Barcelona - PPD Zagreb 43:21 (23:10)

Uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka
BARCELONA - Palau Blaugrana, Gledatelja: 5600
Suci: Geipel/Helbig (Njemačka)

Barcelona: Perez de Vargas (13 obrana), Šarić; Nöddesbo 2, Tomas 6, Entrerrios 3, Sorhaindo 1, Sarmiento 1, Arino 2, Gurbindo 2, Sigurdsson 5, Rutenka 3, Morros 1, Karabatić 7, Saubich, Jallouz 1, Lazarov 9
Trener: Xavi Pascual

PPD Zagreb: Stevanović (7 obrana), Ivić (3 obrane); Brozović 2, Stepančić 2, Čelica 1, Šprem, Čorić, Šebetić 2, Raković 3, Horvat 3, J. Valčić, T. Valčić, Obranović 4, Vuglač, Kovačević 3, Pavlović 1
Trener: Veselin Vujović

Sedmerci: Barcelona: 5/5; PPD Zagreb: 2/4
Isključenja: Barcelona: 2 min.; PPD Zagreb: 8 min.

Momčad PPD Zagreba, punih devet dana nakon velikog dvoboja sa španjolskim prvakom u potpuno ispunjenoj Areni Zagreb, stigla je u Barcelonu kako bi u Palau Blaugrani ulovila dva pogotka zaostatka iz prvoga susreta četvrtfinala Lige prvaka. Iako su Zagrebaši kod kuće lošije ušli u susret te su na poluvremenu zaostajali četiri pogotka za katalonskom momčadi (14:10), probudili su se u posljednjih petnaestak minuta susreta te su na koncu osigurali minus dva (23:25) pred uzvrat na koji su stigli prikazati se u svom najboljem izdanju, bez grča i straha, kako bi pokušali napraviti pravi mali podvig. Dogodilo se, međutim, upravo suprotno i Zagreb se prikazao u pomalo neprepoznatljivom svjetlu, dok je njegov suparnik pokazao svu svoju moć i znanje za velikih +13 već na poluvremenu, kao i konačno slavlje s 22 pogotka razlike.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović u susret je poslao Filipa Ivića među vratnice, dok su se u obrani ispred njega našli kapetan Zlatko Horvat, kao i Luka Stepančić, Duško Čelica, Tonči Valčić, Ilija Brozović te Lovro Šprem, a susret su s tribina Blaugrane odgledali Stipe Mandalinić i Lovro Mihić, kao i Leon Šušnja koji je na posljednjem treningu pred put u Barcelonu zaradio ozljedu prsta.

Susret pred domaćim navijačima Barcelona otvara furiozno i odlično, dok PPD Zagreb ponovno upisuje loš ulazak u dvoboj. Siguran je od prve minute Nikola Karabatić, a ubrzo mu se pridružuje i Eduardo Gurbindo za uvodnih 2:0. Iako Čelica nedugo zatim postiže prvi Zagrebov pogodaka u susret, domaćinu nije trebalo dugo da nastavi svoj niz te iskoristi nekoliko uzastopnih izgubljenih lopti svoga suparnika za odvajanje na 5:1. Vrijeme je stoga već u šestoj minuti za prvi gostujući time-out, a iako tada kapetan Horvat biva siguran s linije sedam metara, Zagrebu ni to ne pomaže da se razbudi te potom nastavlja sa starom boljkom i brojnim pogreškama.

Novi i stari španjolski prvak, pak, nastavlja u sjajnom ritmu te uz lijepu podršku Gonzala Pereza de Vargasa među vratnicama samo puni gostujuću mrežu. Priliku na Zagrebovu golu stoga tada dobiva Ivan Stevanović, no Barcelona se samo odvaja na vrlo dobrih 11:3. Novih sedam minuta Zagrebaši su tada proveli bez pogotka što, pak, njihov suparnik samo dobrano koristi, a ni druga gostujuća minuta predaha netom ranije ne pomaže hrvatskom prvaku. Pokušava tada trener Vujović i s brojnim promjenama u momčadi, ulaze tako i Sandro Obranović, Luka Raković te Antonijo Kovačević, a iako se sva trojica na kratko ukazuju, kao i sam vratar Stevanović, stižu tek na 8:14.

Iako se goste trude učvrstiti svoju obranu i pružiti što bolju igru, domaća obrana biva dodatno agresivnija i jaka, a napad još efikasniji. Prednost španjolske momčadi tako samo raste, Barcelonina krila nastavljaju u itekako ubrzanom ritmu i gostujuća mreža se dobrano puni. Barcelona tako upisuje vodstvo 20:10 da bi na predah otišla s velikih +13 (23:10).

Uvodne minute nastavka pripale su Raulu Entrerriosu koji vezanim pogocima ostavlja PPD Zagreb na minus 14 (12:26), a pridružuju mu se odmah nanovo raspoloženi najbolji rukometaš svijeta, Karabatić, dok Perez de Vargas nastavlja s dobrim reakcijama i španjolski prvak samo gradi svoju prednost za sjajnih +18 (32:14). Iako se tada na kratko bude Brozović i Luka Šebetić, Španjolci vrlo brzo ubacuju u brzinu više i vraćaju se na velikih 18 pogodaka prednosti (34:16).

Nemoćan je naprosto Zagreb, bezidejan je u napadu, Barcelonina obrana jednostavno je nepremostiva, dok njen napad kažnjava sve pogreške Zagreba koje su i u drugome poluvremenu uistinu brojne. Do završnice dvoboja momci Xavija Pascuala nastavljaju očitavati rukometnu lekciju svome suparniku te se odvajaju na uistinu velikih 37:16. Uz nekoliko promjena u momčadi te prilike za par momaka s do sada manjom minutažom, Barcelonina čvrstoća, koncentracija i agresivnost ne posustaju već ostaju na visokoj razini stoga katalonska momčad samo puni mrežu Zagreba te odlazi na 42:20, dok na koncu uz lijepu podršku s tribina upisuje veliko slavlje 43:21.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Kiril Lazarov s devet postignutih pogodaka, sedam je dodao Nikola Karabatić, Gonzalo Perez de Vargas sakupio je 13 obrana, dok je najbolji kod PPD Zagreba bio Sandro Obranović s četiri gola, po tri su zabili Luka Raković, Zlatko Horvat i Antonijo Kovačević, Ivan Stevanović zaustavio je sedam lopti, a Filip Ivić tri.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Četvrtfinale

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona43:21RK Zagreb
Barlinek Industria Kielce33:31Vardar Skoplje
Telekom Veszprem34:28Paris Saint-Germain
Kiel31:23OTP Bank Pick Szeged

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!