Rukomet

Vujović: "Ovaj poraz nije sramotan, ovo je opomena za mene i mlade igrače Zagreba"

Zvonka Keliš • subota, 18.04.2015.
Vujović: "Ovaj poraz nije sramotan, ovo je opomena za mene i mlade igrače Zagreba"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski rukometni prvak u uzvratnom je susretu četvrtine finala Lige prvaka teško poražen od španjolskog prvaka koji je u svojoj Blaugrani i pred svojim navijačima očitao pravu rukometnu lekciju PPD Zagrebu koji je tako završio svoju europsku sezonu, dok Barcelona putuje na završni turnir u Köln. Netom nakon susreta svoja razmišljanja podijelili su trener PPD Zagreba Veselin Vujović i rukometaš Lovro Šprem, kao i rukometaš Barcelone Nikola Karabatić.

Rukometaši PPD Zagreba u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka nisu se pokazali u najboljem svjetlu te im je španjolski prvak pokazao svu svoju moć i znanje za na koncu uistinu veliko slavlje s 22 pogotka razlike (43:21). Nakon 25:23 u Zagrebu, Barcelona je tako s dva slavlja nad hrvatskom prvakom osigurala svoje mjesto na Final Fouru u Kölnu, dok su se Zagrebaši teškim porazom oprostili od Lige prvaka za ovu sezonu.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović netom nakon susreta kazao je: "Iskreno da kažem, više volim izgubiti jednu utakmicu s 22 razlike, nego dvije s po 11 razlike. Za ovaj će poraz netko reći da je sramotan, međutim, on to nije. To je poraz koji je velika opomena za dosta mladih igrača Zagreba, kao i za mene kao trenera da ne letimo previsoko, da ne gajimo iluzije te da shvatimo da samo radom, zalaganjem i odnosom prema onome što radimo možemo postići vrhunske rezultate."

Karabatić: "Teško nas je pobijediti uz ovakav naš dan"

Momčad Barcelone na svom se terenu pokazala u odličnom i onom pravom svjetlu te je nakon slavlja u Zagrebu 25:23 pobijedila i na domaćem terenu s velikih 43:21 nad ekipom PPD Zagreba, a najbolji rukometaš svijeta Nikola Karabatić nakon susreta je rekao: "Odlično smo odigrali, dobro smo se pripremili za utakmicu. Znali smo da je Zagreb dobra i da je imala mogućnost čak i u Barceloni pobijediti. Zaboravili smo prvu utakmicu budući da smo u Zagrebu slavili samo s dva pogotka razlike i pokušali smo sve otpočetka posložiti. Dobro smo igrali i na kraju dobili s 22 gola razlike. To nije prava razlika između ove dvije ekipe, naime, Zagreb ima odličnu, mladu ekipu s mnogo kvalitete kojoj možda nedostaje još iskustva, no teško je ovdje slaviti. Odigrali smo fantastično i teško je slaviti protiv nas na ovakav naš dan."

"Nismo očekivali ovakav rezultat ni da gotovo svi igrače podbace u svim segmentima igre te da ekipa koja je bila najbolja, i nitko joj nije dao više od 25, 26 golova, u prvom poluvremenu primi 23 gola. Nismo očekivali ni da golmani ne budu na razini ni da imamo ogroman broj tehničkih pogrešaka, ali sve je to bilo protiv ekipe koja je najbolja u Europi. Nama ostaje sada da se borimo za domaću titulu i Kup i nadam se da ćemo uspjeti u tome", nadodao je Zagrebov strateg.

Lijevo krilo Zagreba Lovro Šprem po teškom porazu hrvatskog prvaka od Barcelone izjavio je: "Šteta što se dogodio ovakav poraz na kraju Lige prvaka i na kraju četvrtfinala. Svi, naime, smatramo ovo uspjehom, no čak i poslije prve utakmice nadali smo se da imamo priliku i da Barcelonu možemo u uzvratu držati u egalu bar prvo poluvrijeme pa da vidimo što će se dalje dogoditi, no napravili smo previše pogrešaka u samome otvaranju utakmice koje je Barcelona odmah izkažnjavala."

Nastavio je potom Zagrebov rukometaš: "Trener je potom bio odmah primoran zvati dva time-outa, no igrali smo sve gore, Barcelona se rastrčala i dogodio se taj veliki poraz. Nadamo se da ćemo vrlo brzo oporaviti od toga jer već u utorak nam slijedi utakmica sa Varaždinom koju moramo maksimalno ozbiljno shvatiti te se moramo okrenuti Prvenstvu Hrvatske i Kupu Hrvatske kako bi ih priveli kraju kako spada."

Na kraju je Šprem prokomentirao i vrlo dobru europsku sezonu iza svoje momčadi za koju se nada da će u istome sastavu nastaviti i iduće sezone kako bi mogla još više napredovati: "Sigurno je da smo napredovali, vidi se pomak, pogotovo u obrani, osim u ovoj utakmici s Barcelonom u kojoj smo primili previše golova. Igrali smo vrlo dobro obranu tijekom cijele sezone, golmani su to popratili, u napadu smo imali rješenja koja su pratila dobru obranu, također smo imali tri, četiri velike pobjede, mnogo dobrih utakmica i sada je kraj europske sezone za ovu natjecateljsku godinu. Moramo se sada posložiti, nadam se da će ova momčad ostati na okupu da možemo i dalje napredovati."

Liga prvaka - Četvrtfinale

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona43:21RK Zagreb
Barlinek Industria Kielce33:31Vardar Skoplje
Telekom Veszprem34:28Paris Saint-Germain
Kiel31:23OTP Bank Pick Szeged

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2015. u 14:19
    Na žaalost je sramotan je, kaj je nego sramotni izgubit 22 razlike!? Treba i u ovom slučaju nazvati stvari pravim imenom! To ne znači da je Zagrebova sezona sramotna ko ove prije, dapače odlična je, ali iz ovog treba nešto naučiti. Ne se kur... prije tekme sa bahatim izjavama, budi skroman i kad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2015. u 11:52
    tako je - ovo je pristup pravog trenera-motivatora, koji k tome radi i taktičku pripremu a uvodi i nova rješenja...kolika razlika od gopčevog poslušnika goluže! samo me brine mogućnost das ljedeće sezone gobac opet zahvali vuji na suradnji i dovede nekog balavca ili pak ishlapjelog 'sveznalicu'... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ruby19.04.2015. u 07:59
    Bravo za dečke i trenera - bez obzira na rezultat , daleko ste dogurali. Vuja je dosta napravio u klubu i napretku igrača , motivirao je igrače i pred ovaj dvoboj da mogu dobiti Barcu ( znao je da je to nemoguće ). Samo mora znati da ti dečki više nisu mladi i da u ekipi ima i onih preko 30. godina... [više na forumu]
    ruby