Hrvatski nogometni kup, Polufinale - uzvrati, 22.04.2015, 18:30 h, Stadion na Kantridi, gledatelja: 8.000
Suci: Mario Zebec, Borut Križarić, Dalibor Conjar

Mreže mirovale, Modri uzvratili: Dinamo "nulom" na Kantridi prošao u finale Kupa

Borna Rupnik • srijeda, 22.04.2015.
Mreže mirovale, Modri uzvratili: Dinamo "nulom" na Kantridi prošao u finale Kupa
Foto: FaH

U finalu Hrvatskog kupa ove će sezone igrati Split, koji je izbacio Hajduk, te zagrebački Dinamo, koji je izbacio branitelja naslova Rijeku.

Rijekini snovi o obrani naslova pobjednika Hrvatskog kupa okončani su u srijedu na Kantridi. Momčad Matjaža Keka nije uspjela smjestiti niti jednu loptu u mrežu Antonija Ježine te su Modri s 2:1 iz prve utakmice slavili u polufinalu.

Napad Rijeke predvodio je Balaj, u napadu Dinama igrali su od prve minute Fernandes i Henriquez, a Radošević je pucao u uvodnim minutama.

Kasnije su pokušali i Balaj i Vešović, no nije bilo preciznosti, a Dinamo je zahvaljujući vrlo borbenom izdanju domaćina i vlastitim pogreškama ostao bez prave prigode sve do 38. minute, kada su Vargić i prečka zaustavili udarac Fernandesa glavom.

U nastavak su Modri ušli sa Soudanijem umjesto Henriqueza, no udarce Machada s jedne i Močinića te Sharbinija s druge strane bez većih su problema osujetili vratari Vargić i Ježina.

Nakon sat vremena igre, prilika se iz protunapada otvorila upravo Soudaniju, koji puca pored gola, a onda istom mjerom uzvraća Sharbini.

Posljednji pokušaji Rijeke bili su oni pričuve Ivančića, kojemu je pogodak poništen zbog zaleđa, a na samom kraju izravni je crveni karton dobio Rijekin lijevi branič Leovac.

Dinamo je tako na najboljem putu prema dvostrukoj kruni, a ujedno je uzvratio Rijeci za prošlosezonski poraz u finalu ovog natjecanja.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2015. u 21:32
    da, bio je, čisti i nema potrebe ni spominjati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2015. u 21:27
    jel bio offside ?
    Obrisan korisnik
  • penetrisac22.04.2015. u 21:11
    Btw Šimunovića odma transferirat u rezalište , kako taj covjek grijesi to je postalo strašno , goni to u PM
    penetrisac
  • Obrisan korisnik22.04.2015. u 21:09
    htio sam kompetitivniju utakmicu i dobio je, rijeka je puno bolje igrala nego u zagrebu. ali gledajuči obje utakmice i prilike, plus golovi, dinamo zasluženo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2015. u 20:56
    Da, sad mi je bas brat rekao da je lose bilo, hvala na odgovoru. A od Zokija bi i Loncarevic bio bolji za Dinamo, bez pbzira na godine.
    Obrisan korisnik