Košarka

Loš ulazak u utakmicu odveo Cedevitu u poraz u prvom susretu finala ABA lige

Branimir Korać • subota, 25.04.2015.
Loš ulazak u utakmicu odveo Cedevitu u poraz u prvom susretu finala ABA lige
Foto: FaH

Cedevita je upisala poraz u prvom susretu finalne serije protiv Crvene zvezde. Momčad Jasmina Repeše vrlo loše je otvorila utakmicu, brzo je ušla u visok zaostatak i iako se u drugom dijelu uspjela približiti, nije uspjela doći do preokreta...

Očajno otvaranje utakmice skupo je u konačnici stajalo Cedevitu. Vrlo loše prvo poluvrijeme na obje strane parketa, puno nervoze i lošeg postavljanja prilikom skoka, u niz navrata izostao je klasični početnički box-out i uz veliki problem u skoku i bezidejnost u napadu, Cedevita je na poluvrijeme otišla s velikim minusom.

I prije početka serije bilo je jasno da će Cedevita najveće probleme imati u reketu gdje ordinira Boban Marjanović i upravo on stvarao je najveće probleme. U završnici prvog poluvremena imao je skokova koliko cijela Cedevitina momčad zajedno, a napadački je odrađivao svoj dio posla na kvalitetan način. Osim toga brzo je uveo igrače Cedevite u probleme s osobnim pogreškama i sve je to pozitivno djelovalo na domaćina u ranoj fazi utakmice.

Od ubačaja Stanka Baraća za 11:8, Cedevita do druge četvrtine nije ubacila nijedan poen iz igre. Do kraja prve dionice Zvezda je napravila 13:1, a jedini poen ubacio je Gordić u posljednjim trenucima četvrtine s linije slobodnih bacanja.

Nije bilo nikakvih posebnih pozitivnih promjena u drugoj dionici. Nastavilo se s dominacijom domaćina koji je u 14. minuti vodio s vrlo visokih 32:9 i Cedeviti je prijetila katastrofa. Trica Luke Babića prekinula je osmominutnu sušu gostiju i do kraja prvog poluvremena Repešina momčad ostala je na tom zaostatku i nije dopustila još veće odvajanje.

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Crvene zvezde 42:24 i razmišljanjem da će teško gosti i u drugom poluvremenu biti ovako nervozni i neraspoloženi.

Pomaci su se uskoro vidjeli i osjetili. Šest minuta trebalo je Cedeviti da se spusti na jednoznamenkasti zaostatak, u 22. minuti gubila je 47:27, a onda napravila seriju čak 15:0 i "otvorila utakmicu".

Ipak, Crvena zvezda je imala odgovor, Zirbes je ubacio pet poena i poveo Zvezdu do novog odvajanja.

Do završnice susreta Cedevita je uspjela smanjiti na 65:59, ali bliže od toga nije išlo. Domaćin je s linije slobodnih bacanja završio posao i otišao do vodstva 1-0 u seriji.

Luka Mitrović susret je završio s 18 poena (5/8) i osam skokova, a Boban Marjanović dodao je 15 poena (6/14) i 12 skokova. Na drugoj strani tek je Luka Babić bio dvoznamenkast s 12 poena (5/13).

Nedostajala je Cedeviti bolja večer Frana Pilepića koji je ostavljen bez poena, veći doprinos Roka Ukića kao i ravnoteža u skoku gdje je Zvezda imala prednost 38:24.

Drugi susret na rasporedu je u nedjelju od 20:30 sati.

ABA liga, nokaut faza

finale

Crvena zvezda68:59Cedevita
Crvena zvezda69:65Cedevita
Cedevita72:62Crvena zvezda
Cedevita79:89Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2015. u 00:37
    Preplašena Cedevita na početku, na kraju su nešto uspjeli i odigrati ali vidi se razlika u kvaliteti u korist CZ-e.
    Obrisan korisnik
  • narada10826.04.2015. u 00:30
    ja ne vidim kako Cedevita može dobiti ovakvu Zvezdu ako a) se Marjanović ne natjera na foulove (Zirbes i on su imali 3 foula, dok Miro i Barač njih 7), b) ako se kroz cjelu utakmicu ne igra čvrsta obrana kao na par navrata u trećoj i četvrtoj. Kako je neko već rekao, ovo je rješena stvar, jer prvak... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik25.04.2015. u 23:49
    Pa moglo je biti i 30 razlike za CZ,a isto tako je mogla Cedevita okrenuti samo da je ušla jedna ,dvije trice u zadnjih 2-3 minute,a komotno su mogle i trebale jer su bili otvoreni šutevi.Samo što je to u sferi onog što bi bilo kad bi bilo!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2015. u 23:45
    Realno Zvezda je kvalitetnija ekipa ali ne drastično nego je riječ u nijansama.Razlika se stvara na centarskim pozicijama gdje Cedevita ima samo Bilana (Barač je katastrofa) a CZ dva podjednako kvalitetna riješenja,druga pozicija gdje je Cz jača je play,sve ostalo je manje više u egalu.Glede... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • sportoz25.04.2015. u 23:38
    S obzirom da je u ovoj ligi polufinale puno važnije od finala, kontatm da je trebalo odigrati samo ovu tekmu večeras, dodijeliti pehar, pa da se i jedni i drugi mogu posvetiti domaćim prvenstvima. Ovako se bespotrebno trošenje vremena i novaca nastavlja...
    sportoz