Rukomet

Kielce slavljem nad Wislom Plock stigao do novog trofeja u Kupu Poljske

Zvonka Keliš • nedjelja, 26.04.2015.
Kielce slavljem nad Wislom Plock stigao do novog trofeja u Kupu Poljske

Poljski prvak po sedmi je put zaredom podignuo trofej osvajača Kupa Poljske, naime, nakon što je dan ranije uvjerljiv bio protiv Gornik Zabrzea, u finalu je završnog turnira Kupa, nakon velike borbe, svladao ekipu Wisle Plock s tri pogotka razlike.

Završni turnir Kupa Poljske donio je ovoga vikenda u Varšavi zanimljive dvoboje koji su u nedjelju poslije podne okončani vrlo dobrim finalnim susretom Kielcea i Wisle Plock u kojem je naslov osvajača Kupa 12. puta u povijesni, a sedmi zaredom osigurao poljski prvak. Nakon što je dan ranije u polufinalu uvjerljivo slavio nad ekipom Gornik Zabrzea 38:28, Kielce je do novog trofeja stigao slavljem nad poljskim viceprvakom 26:23. Wisla Plock je, pak, u svom polufinalnom susretu u subotu bila bolja od Azoty-Pulawyja 40:37.

U polufinalnom susretu Kielcea i Gornik Zabrzea poljski je prvak pokazao sve što zna i umije te je već do predaha osigurao sigurnih 18:15 da bi u nastavku povećao svoju prednost za uvjerljivo slavlje s deset pogodaka razlike (38:28). Hrvatska krila u dresu Kielcea, Ivan Čupić i Manuel Štrlek u pobjedu su ugradila po četiri gola, Denis Buntić je dodao njih tri, Željko Musa dva, a Marin Šego je sakupio sedam obrana. Drugi polufinalni susret donio je dobru borbu Wisle Plock s Azoty Pulawyjem, no poljski je viceprvak osigurao sigurnu prednost u prvome dijelu (23:18) koju u nastavku, unatoč dobrom otporu svog suparnika, čuva za konačno slavlje s tri pogotka razlike (40:37).

Susret dobro otvaraju vratari s obje strane nakon čega minimalnu prednost stječe ekipa Wisle Plock (4:3). Uspijeva se uz pomoć svog vratara Rodriga Corralesa potom Wisla odvojiti i na +2, a ubrzo potom poljski viceprvak pruža vrlo dobru igru za vodstvo 9:6. No, vrijeme je tada bilo da se ukaže i Slawomir Szmal na suprotnoj strani, a Wisla, kojoj je u susretu uvelike nedostajao ozlijeđeni Mariusz Jurkiewicz, počinje sve više griješiti što, pak, Kielce naravno koristi kako bi sustigao protivnika te na predah otišao s pogotkom prednosti (11:10).

Velika borba nastavila se i u drugom poluvremenu koje donosi novo izjednačenje (13:13). Još jednom se tada uspijeva odvojiti poljski viceprvak koji odlazi na 18:15, no sve češće pogreške Wisle, a sve bolji i sigurniji Kielce dovodi do preokreta pri ulasku u završnicu dvoboja te vodstva poljskog prvaka 20:19. Ubrzo potom minutom predaha Talant Dujšebajev slaže svoje redove, a Karol Bielecki nedugo zatim odvodi svoju ekipu na 23:21 da bi Kielce na kraju osiguralo slavlje 26:23.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Karol Bielecki s devet postignutih pogodaka, Manuel Štrlek dodao je njih četiri, Ivan Čupić dva, Denis Buntić jedan, Željko Musa se nije našao u sastavu, Slawomir Szmal sakupio je osam obrana, Marin Šego nije ulazio među vratnice, dok je najbolji kod Wisle Plock bio Alexander Tioumentsev sa šest golova, a Rodrigo Corrales je zaustavio 13 lopti.

Final Four Kupa Poljske:

Polufinala:
Vive Tauron Kielce - Gornik Zabrze 38:28 (18:15)
Orlen Wisla Plock - Azoty-Pulawy 40:37 (23:18)

Finale:
Vive Tauron Kielce - Orlen Wisla Plock 26:23 (11:10)

Foto: Facebook - Vive Tauron Kielce

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!