Rukomet

Babić: "Norveška je odigrala odlično, Hrvatska može i mora bolje", Čupić: "Cilj ostaje prvo mjesto u grupi"

Zvonka Keliš • srijeda, 29.04.2015.
Babić: "Norveška je odigrala odlično, Hrvatska može i mora bolje", Čupić: "Cilj ostaje prvo mjesto u grupi"
Foto: EPA

Hrvatski rukometaši u kvalifikacijskom susretu s Norveškom nisu uspjeli upisati i treće slavlje u grupi 1 te su po borbenih 60 minuta u Norveškoj upisali minimalan poraz. Priliku za uzvrat imaju već u nedjelju kada će u Varaždinu krenuti po slavlje nad istim suparnikom. Netom nakon susreta svoje viđenje ponudili su izbornik Željko Babić te rukometaši Mirko Alilović i Ivan Čupić.

Hrvatska rukometna reprezentacija u sklopu trećeg kola kvalifikacijska grupe 1 za Europsko prvenstvo koje će se početkom sljedeće godine održati u Poljskoj, pretrpjela je i prvi poraz u grupi. Naime, nakon što je u gostima svladala Tursku te kod kuće Nizozemsku, Hrvatska je u gostima kod Norveške, uslijed promjena na klupi i u sastavu, minimalno poražena od svog domaćina (26:27). Sada se Hrvati okreću novom dvoboju s Norvežanima koji je na rasporedu već ove nedjelje u Varaždinu.

Novi hrvatski izbornik Željko Babić susret je prokomentirao: "Imali smo dubinu, ali nismo imali kontakt i jasno je da svaka takva duboka obrana bez kontakta otvara mnogo prostora i ona sigurno nije donijela efekt jer nje bilo prekida i kontakta te smo dozvolili brzi protok lopte, brzo kretanje Norveške što je njena karakteristika."

"U drugom smo poluvremenu promijenili obranu i počeli smo igrati dobro, no promašili smo par otvorenih udaraca i vjerujem da je bilo ključno to što smo dobili dva gola s igračem više što se nije smjelo dogoditi. Norveška je igrala odličnu utakmicu, Hrvatska sigurno može i mora bolje", nadodao je hrvatski strateg te otkrio kako do pobjede nad Norveškom u Varaždinu: "Trebamo pogledati utakmicu vidjeti nedostatke u obrani te što možemo popraviti za tri dana u napadačkoj igri. Svakako trebamo biti čvršći u formaciji 6-0."

Hrvatski vratar Mirko Alilović proradio je u drugom poluvremenu susreta s Norveškom, no otkrio je kako je Kaubojima nedostajalo i malo sreće za bolji rezultat u Norveškoj: "Prvo nas je poluvrijeme koštalo poraza, kao i u drugom poluvremenu promašeni ziceri gdje stvarno nismo imali sreće. Sve se odbilo protivniku u ruke, a sve što smo mi obranili, odbilo se u out ili protivniku. Po prvi puta smo danas igrali zajedno u ovom sastavu, sve je to izgledalo čudno na početku i mekano i bilo je nesporazuma budući da prvi puta igramo tako obranu, ali u drugom smo poluvremenu pokazali da možemo i znamo, imali smo Norvešku u šaci, ali ponavljam, na našu nesreću i njihovu sreću nismo zabili što smo trebali, njima su se odbile lopte u ruke i pobijedili su nas."

Okrenuo se Alilović odmah i uzvratu u nedjelju: "Imamo uzvrat, kvalitetni smo i mnogo ćemo bolje izgledati u Varaždinu, a ovaj gol razlike ne bi trebao biti problem, prestići ćemo to i sigurno pobijediti. Nadamo se da nas u Varaždinu očekuje puna dvorana, naši navijači bolje navijaju od Norvežana i uz dobru atmosferu rezultat je nadoknadiv."

Svoje viđenje susreta ponudio je Ivan Čupić: "U prvom se poluvremenu nismo snašli kako treba u obrani, nismo odradili ono što smo zadnjih dana trenirali, a to je da budemo čvrsti u kontaktu i da radimo puno prekida. Stoga je i prvo poluvrijeme završilo sa 17 dobivenih golova, a na kraju par loših dodavanja i izgubljenih lopti je skandinavska ekipa kaznila iz kontre."

"U drugom poluvremenu promijenili smo obranu, izgledalo je to čvršće, Alilović je sve popratio i na kraju malo sreće i par odbijanaca, nekoliko pomalo tupavih golova s igračem više, koji se ekipi poput nas ne smiju događati, nisu nam dozvolili da prelomimo i povedemo jedan razlike te privedemo utakmicu kraju", nadodalo je hrvatsko krilo te je otkrilo kako cilj u hrvatskim redovima ostaje isti: "Cilj ostaje isti, a to je biti prvi u grupi, ovdje smo izgubili s golom razlike, kod kuće trebamo slaviti s više od dva gola razlike te dobiti i preostale dvije utakmice u grupi i cilj će biti ostvaren kako bi imali nešto lakši ždrijeb za Europsko prvenstvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2015. u 16:22
    to za babića ima smisla samo ako se čovjek pokaže stručnjakom, al nekak nema sreće s mudima pa mora slušat gobca...inače, čak bih radije da izgubimo u vž pa da se nacija počne pitat ko tu koga, neg da opet glumimo da je sve ok kad nabijemo norvežane, a onda na prvenstvu budemo 'odlični peti'
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2015. u 16:19
    Neznam zasto odmah pljujete po Babicu i odluci da on bude izbornik. Svi znamo sto Gobac predstavlja u rukometu, i o njemu niti ne zelim trosit rjeci, ali sto se tice Babica mislim da covjek zasluzuje da se ga pusti na miru da radi i tek nakon EP-a mozemo sudit i vidjet da li je covjek nesto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2015. u 09:57
    jebiga Babiću, to je zato što ste "napadali" samo 57 minuta :D ... ja više ne želim pratiti rukomet nakon svega što su napravili, ovo je bio vrhunac, ova spačka s izbornikom. stvarno me više ne zanima i vjerujem da nisam jedini... ko vas sve jebe... igračima da je stalo, pobunili bi se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2015. u 08:07
    ajme kad vidim svjetski uspješne trenere koje imamo-a nisu izabrani za izbornika-bljuje mi se! Gopčevo masno tkivo i dalje daje čvaraka dovoljno da obitelji i zetu osigura dozivotnu egzistenciju. Dajte usporedite plaće izbornika drugih zemalja i njihova imena -sve će vam biti jasno
    Obrisan korisnik