Košarka

Repeša: "Bili smo dostojan suparnik Zvezdi", Radonjić: "Finale odlično, kao i Cedevita"

Borna Rupnik • četvrtak, 30.04.2015.
Repeša: "Bili smo dostojan suparnik Zvezdi", Radonjić: "Finale odlično, kao i Cedevita"
Foto: FaH

Svoju odličnu sezonu u ABA ligi Crvena zvezda okrunila je naslovom prvaka, koji je proslavila u zagrebačkom Domu sportova. Cedevita je posrnula u četvrtoj utakmici finala.

Beogradska je momčad potpuno zasluženo po prvi puta u povijesti ponijela trofej regionalnog natjecanja u svoje vitrine. Nakon poraza u srijedu, u četvrtak je pobijedila Cedevitu 89:79 i s ukupnih 3-1 odlučila finalnu seriju u svoju korist.

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde: "Finalna je serija bila odlična, kao i Cedevita u sve četiri utakmice. Imali smo razdoblja jako dobre igre, ali imala je i Cedevita, kada je dokazala da je zasluženo u finalu. Vrlo sam zadovoljan, do trofeja smo došli bez obzira na Zirbesovu ozljedu. Dobrom smo obranom napravili zaokret, stekli prednost i taktički odigrali dobro. Zasluženo smo ispisali povijest Zvezde, od prvog smo dana prvi".

"Čestitam Zvezdi na cjelokupnom dobrom nastupu u ABA ligi i u doigravanju. Pokazali su zašto su bili favoriti, a mislim da smo bili dostojan suparnik. Cilj nam je bila peta utakmica, imali smo potencijala, ali na zagrijavanju smo ostali bez Ukića zbog ukliještenog vrata, nakon čega je došla i ozljeda Tomasa", pričao je trener Cedevite Jasmin Repeša po završetku dvoboja.

No, Cedevita je mogla odraditi bolju obranu, posebice u prvom dijelu utakmice, na što je Repeša stavio poseban naglasak.

"Treba se snaći i u teškim situacijama, napraviti ono što se može. U obrani se svi mogu braniti, a loše smo reagirali. U drugom smo poluvremenu bili ozbiljni, ostavili zadnji atom energije na parketu i mogli smo do preokreta pet minuta prije kraja. Međutim, tada je Jenkins ubacio tricu i praktično završio priču", dodao je.

Cedeviti za nemalu utjehu ostaje plasman u Euroligu iduće sezone, a Zvezda je još jednom dobila zahvaljujući početku susreta, kaže Tomislav Zubčić:

"Velika je čast igrati Euroligu i zasluženo smo izborili to postignuće. Ovoga smo puta opet Zvezdi omogućili lagan ulazak u utakmicu, stvorili su razliku i teško nam se bilo vratiti".

ABA liga, nokaut faza

finale

Crvena zvezda68:59Cedevita
Crvena zvezda69:65Cedevita
Cedevita72:62Crvena zvezda
Cedevita79:89Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!