Nogomet

Pogodak Kulušića u golijadi s Fenerbahčeom, Celtic uzeo 46. naslov: "Jedva smo primili poneki gol"

Borna Rupnik • nedjelja, 03.05.2015.
Pogodak Kulušića u golijadi s Fenerbahčeom, Celtic uzeo 46. naslov: "Jedva smo primili poneki gol"
Foto: EPA

Diljem Europe padaju odluke o osvajačima nacionalnih prvenstava i Kupova, a posebno je zanimljiva još uvijek potpuno neizvjesna borba u Turskoj.

U napetoj završnici turskog prvenstva, Fenerbahče je u golijadi uspio svladati posljednjeplasirani Balikesirspor 4:3, premda su gosti dva puta vodili, a jedan od strijelaca bio je Ante Kulušić.

Fenerbahče ima dva boda više i utakmicu više od Galatasaraya, koji u ponedjeljak igra protiv Akhisara, te Bilićevog Bešiktaša, koji u nedjelju poslijepodne igra derbi kod Trabzonspora.

U subotu je škotski Celtic osvojio svoj četvrti uzastopni, a 46. ukupno, naslov prvaka Škotske. Za to im je dovoljan bio poraz drugoplasiranog Aberdeena kod Dundee Uniteda, nakon vlastite pobjede 5:0 protiv Dundeeja u petak.

"U obrani smo bili nevjerojatni cijele sezone, jedva smo primili poneki pogodak. U napadu igramo sve bolje, a naporno smo radili za ovu titulu. Sada možemo početi pripremati sljedeću sezonu", rekao je trener Celtica Ronny Delia.

Celtic je u 35 odigranih kola upisao 27 pobjeda, četiri remija i četiri poraza, uz gol-razliku 78:17.

U Walesu, The New Saintsi osvojili su trostruku domaću krunu, što je prvi takav slučaj nakon Rhyla 2004. godine.

Vrdoljakova Legia iz Varšave osvojila je Poljski kup, pobjedom protiv Lecha iz Poznana 2:1 na Nacionalnom stadionu. Nakon što je Jodlowiec jednu loptu poslao u svoju, a jednu u protivničku mrežu, pobjedonosni je pogodak postigao Saganowski.

Slovački je kup pripao Trenčinu, koji se bori i za naslov prvaka svoje države. U finalu Kupa Trenčin je na jedanaesterce, nakon 2:2, pobijedio Senicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!