Rukomet

Hrvatska uzvratila Norvežanima za poraz i pred punom Arenom Varaždin preuzela prvo mjesto u skupini

Iz Varaždina:Zvonka Keliš • nedjelja, 03.05.2015.
Hrvatska uzvratila Norvežanima za poraz i pred punom Arenom Varaždin preuzela prvo mjesto u skupini
Foto: EPA

Hrvatski rukometaši ove su nedjelje zaigrali u svom četvrtom kvalifikacijskom susretu za Europsko prvenstvo koje će se 2016. godine održati u Poljskoj. Nakon dva slavlja i jednog poraza, od Norveške prije par dana, Hrvati su još jednom snage odmjerili s Norvežanima te su nakon velike borbe osigurali slavlje sa šest pogodaka razlike.

Hrvatska - Norveška 31:25 (16:17)

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. u Poljskoj, 4. kolo grupe 1
VARAŽDIN - Arena Varaždin, Gledatelja: 5000
Suci: Dinu/Din

Hrvatska: Pešić 8, Alilović 7; Kovačević, Marić, Duvnjak 7, Stepančić 2, Kopljar 2, Vori 2, Gojun, Horvat 7, Vuković, Karačić, Štrlek 5, Čupić 3, Slišković 2, Brozović 1
Izbornik: Željko Babić

Norveška: Erevik 3, Christensen 3; Brevik, Hippe, Hykkerud, Överby 1, Kristensen, Tönnesen 3, Joendal 4, O'Sullivan 3, Björnsen 4, Gullerud 3, Sörheim, Reinkind 4, Stroemberg, Hansen
Izbornik: Christian Berge

Sedmerci: Hrvatska: 7/7; Norveška: 1/1
Isključenja: Hrvatska: 6 min.; Norveška: 12 min.

Hrvatska rukometna reprezentacija u sklopu četvrtog je kola grupe 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Poljskoj u Areni Varaždin ugostila je reprezentaciju Norveške. Nakon slavlja nad Turskom i Nizozemskom te potom poraza od Norveške u gostima prije svega nekoliko dana, vrijeme je bilo za novi dvoboj ove dvije reprezentacije. Nisu dobro Hrvati krenuli u susret, no do 17. minute osiguravaju izjednačenje i sigurno vodstvo koje do odlaska na odmor Norvežani preokreće u svoju, minimalnu korist, a u nastavku uz veliku borbu do slavlje stiže reprezentacija Hrvatske.

Izbornik Željko Babić u susret protiv Norveške među vratnice je poslao Mirka Alilovića, kao i Ivana Čupića, Luku Stepančića, Iliju Brozovića, Dragu Vukovića, Domagoja Duvnjaka i Manuela Štrleka.

Ponovno Hrvatska loše ulazi u susret, dok je Norveška još jednom koncentrirana od prve minute stoga odmah upisuje uvodnih 3:0. Na prvi hrvatski pogodak čekalo se do pete minute susreta kada siguran s linije sedam metara biva Čupić. Pridružio mu se odmah potom Duvnjak i Hrvatska tako stiže na minus jedan. No, nije trebalo dugo da Norvežani osiguraju novo sigurno vodstvo. Odvojili su se tako na +3 (5:2), ali Hrvati nanovo hvataju priključak.

Lovili su Kauboji svoga suparnika sve do sredine poluvremena kada se koncentriranima i odličnima pokazuju Duvnjak i Štrlek koji Hrvatskoj osiguravaju izjednačenje 9:9, siguran je tada i Alilović među vratnicama, dok Čupić novom sigurnim realizacijom sedmerca dovodi Hrvatsku u prvo vodstvo u susretu (10:9). Štrlek se još jednom potom pokazuje raspoloženim i izabranici Željka Babića odvajaju se na +2. Norvežani potom uzimaju minutu predaha kako bi posložili svoje redove, a iako se približavaju na pogodak zaostataka ne uspijevaju i poravnati rezultat. Hrvatska i Alilović to, pak, kažnjavaju odlaskom na četiri pogotka prednosti (15:11). Do odlaska na odmor Norveška se približava i u posljednjoj minuti uspijeva preokrenuti rezultat u svoju korist za minimalno vodstvo 17:16.

Nastavak susreta donosi dobre obrane Ivana Pešića, kao i sigurnom Zlatka Horvata s linije sedam metara za izjednačenje 17:17. Velika borba vodila se u narednim trenucima, igralo se pogodak za pogodak, a Hrvatska se potom polako, ali sigurno odvaja na lijepu prednost. Do 22:18 domaćina predvodi Pešić svojim dobrim reakcijama, kao i Štrlek, Duvnjak i Horvat. Povisuju Hrvati do sredine drugog poluvremena prednost na +5 (15:10) kada još jednom siguran biva Horvat.

Pokazala se tada domaća momčad u pravome svjetlu te je nastavila povećavati svoju prednost preko kapetana Igora Vorija, kao i Duvnjaka i pri ulasku u završnicu dvoboja Hrvati se odvajaju na vrlo dobrih 27:20. Stečenu prednost domaći rukometaši održavaju u narednim minutama, svi igrači dobivaju priliku na terenu i koriste je kako bi svoju reprezentaciju odveli na 30:22. Do samoga kraja Hrvatska je sigurna kako bi slavila s lijepih 31:25 uz odličnu podršku s tribina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2015. u 23:31
    nekako mi se čini da ćemo se i dalje mučiti sa sve slabijim reprezentacijama ali daj bože da sam u krivu!
    Obrisan korisnik
  • sportoz03.05.2015. u 20:11
    Bez obzira na pobjedu i odlično 2. poluvrijeme, ipak ne treba zaboraviti da to tri poluvremena nije ličilo ni na šta. Vidjet ćemo kako će to dalje izgledati...
    sportoz
  • narada10803.05.2015. u 19:50
    dobra Hrvatska u drugom djelu, o prvom bolje ne govoriti, ma da napad nije bio problem. Upute izbornika iz jedne utakmice mi se čine stručnijima nego ono što sam godinama slušao od Kete. Slišković pun potencijala, Karačić jednostavno mora igrati, a gle imamo i „perspektivnog" pivota, onog visokog... [više na forumu]
    narada108