Rukomet

Babić: „Zahvaljujem se igračima na borbenosti“; Berge: „Nismo imali šanse u drugom poluvremenu“

Sportnet • nedjelja, 03.05.2015.
Babić: „Zahvaljujem se igračima na borbenosti“; Berge: „Nismo imali šanse u drugom poluvremenu“
Foto: FaH

Hrvatski rukometaši svladali su u Areni Varaždin Norvešku u četvrtom krugu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj sljedeće godine. Iako su na predah otišli s rezultatom 16:17, rezultat je na kraju susreta bio 31:25 za Kauboje.

Prije četiri dana hrvatski rukometaši minimalno su poraženi od Norveške pod vodstvom novog izbornika Željka Babića. Prva utakmica pod Babićevom palicom završila je 27:26 u korist Norvežana, a Hrvati su sada pred domaćom publikom bili znatno uspješniji.

Izbornik Babić nije krio zadovoljstvo: „Jak sam na emocijama, zahvaljujem se svojim igračima. Pokazali su u drugo poluvremenu srce, pokazali su kako se igra za svoj narod i za svoj savez. Utakmicu koja na početku nije išla u našu korist, preokrenuli su i na kraju pobijedili i ja im se zahvaljujem na njihovoj borbenosti“, rekao je Babić.

Da je ovo bila teška utakmica i slabije odigrano prvo poluvrijeme potvrdio je Igor Karačić. „Bila je ovo teška utakmica, Norveška nije lak protivnik, igra težak i brz rukomet. Imali smo super raspoložene golmane i na kraju smo završili kako smo i trebali“, prokomentirao je Karačić.

Norveški izbornik Christian Berge smatra kako su ih tehničke pogreške u drugom poluvremenu koštale poraza: „Da mi je netko rekao da ću uzeti dva boda protiv Hrvatske u prošloj utakmici, ne bi mu vjerovao. Dobro smo otvorili utakmicu, ali u drugom poluvremenu radili smo tehničke pogreške i to nas je koštalo poraza. Hrvatska je danas igrala odlično, ali pritisak je u drugom poluvremenu bio prevelik i mi nismo imali šanse“, zaključio je Berge.

Magnus Joendal i ostatak momčad sretno je s dva boda. „Prvo poluvrijeme je bilo dobro, ali u drugom poluvremenu tehničke pogreške bile su prevelike i Hrvatska nas je kaznila, ali sretni smo s dva boda“, izjavio je Joendal.

Iz Varaždina: Simona Margetić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2015. u 22:19
    Jedna iz dvi. Ajde neka, nije lose. Idemo dalje po sistemu APP
    Obrisan korisnik