Rukomet

Larvik i Budućnost prošetali do finala Lige prvakinja, četiri pogotka Penezić u porazu Vardara

Jelena Bagarić • subota, 09.05.2015.
Larvik i Budućnost prošetali do finala Lige prvakinja, četiri pogotka Penezić u porazu Vardara
Foto: EPA

Drugi puta za redom Budimpešta je ugostila četiri najbolje europske ženske rukometne ekipe koji su kroz godinu izborile svoje mjesto na Final Fouru. U prvom polufinalu Larvik je očekivano bez ikakvih problema došao do pobjede nad Dinamom iz Volgograda. Budućnost je pak neočekivano lako svladala Vardar i izborila svoje drugo uzastopno finale u Budimpešti.

Larvik – Dinamo Sinara 31:22 (16:13)

Rukometašice Larvika nakon dvije godine vraćaju se u finale Lige prvakinja. U prvom polufinalnom susretu drugog po redu Final Foura Lige prvakinja s lakoćom su svladale Dinamo - Sinaru. Plasman ove ruske ekipe među četiri najbolje bio je pravo iznenađenje, no više od solidnog otpora nisu mogle pružiti neporaženom Larviku.

Taj otpor Dinamo je uglavnom prezentirao u prvih 15 minuta prvog poluvremena kada su rezultat držale u neizvjesnosti. Igrale su čvrstu 6-0 obranu s kojom se Larvik u početku mučio. No, iskustvo i snaga norveške ekipe ubrzo su izašli a vidjelo kada je Larvik u 15. minuti poveo s 14:11. Ta tri pogotka prednosti rukometašice Ole Gustava Gjekstada zadržale su i do isteka prvih 30 minuta susreta.

U drugom poluvremenu uslijedio je „norveški tornado“ kojem Ruskinje više ni u kom segmentu nisu mogle parirati. Sandra Toft odlično je branila, a golovi su pljuštali sa svih pozicija. Najveći doprinos u početnim minutama drugog dijela dala je Anja Hammerseng – Edin koja je postigla četiri pogotka. Prednost Larvika do kraja susreta samo je rasla, a u konačnici Norvežanke odlaze u finale s devet pogodaka prednosti.

Najefikasnija u redovima Larvika bila je Linn-KristinRiegelhuth Koren koja se u listu strijelaca upisala devet puta. S druge je strane briljirala mlada Daria Dimitrijeva koja je postigla sedam pogodaka. Hrvatska reprezentativka Anita Gaće nije se upisala u strijelce.

WHC Vardar SCBT – Budućnost 17:27 (9:14)

U reprizi polufinala od prošle godine rukometašice podgoričke Budućnost svladale su Vardar te će se po drugi uzastopni put u Budimpešti boriti za naslov u Ligi prvakinja. U prošlogodišnjem finalu Budućnost je izašla kao pobjednik nakon produžetaka, no ove godine pokazale su apsolutnu dominaciju. Bio je ovo treći susret ovih dviju ekipa u ovogodišnjem izdanju Lige prvakinje i druga pobjeda Budućnosti koja će se za naslov boriti protiv Larvika s kojim je koplja ukrstila u polufinalu 2012.

Od početka je Budućnost nametnula visok tempo igre i kao uvijek prezentirala svoju čvrstu obranu. Clara Woltering ponovo je bila na visini zadatka i time još više otežavala rukometašicama Vardara da postignu pogodak. Vardar je zaostajao u početku za dva pogotka, ali nikako se nije mogla naći raspoložena igračica u njihovim redovima. Obrana također nije dobro funkcionirala, pa je Budućnost najviše preko hitrih krila i uvijek raspoložene Cristine Neagu na odmor otišla sa solidnih pet pogodaka prednosti.

Niti odmor nije pomogao Vardaru da konsolidira svoje redove. Duo Kastratović – Pytlick nije nalazio rješenje za rastrčanu i moćnu igru Budućnosti koja je u nastavku samo nastavila podizati svoju prednost. Obrana Vardara izgledala je kao otvoreni koridor kojim su se rukometašice Budućnosti lako šetale i postizale pogotke. Tračak nade za Vardar pokazivale su Andrea Penezić i Alena Ikneva, no to nije bilo dovoljno.

Dragan Adžić je na kraju skoro svim igračicama dao priliku da se okušaju u polufinalnom susretu koji je na kraju završio s velikih deset pogodaka u korist Budućnosti. Neagu i Petrović bile su najefikasnije s po sedam pogodaka, dok je Woltering skupila 14 obrana. Neagu je i dalje prva na listi strijelaca s 99 postignutih pogodaka, dok šest manje ima Penezić koja je u današnjem susretu postigla četiri pogotka. Jednako toliko dodala je i Andrea Lekić, a vratarke Suslina i Leynaud skupile su 11 obrana. Vardar će protiv Dinama iz Volgograda pokušati obraniti brončanu medalju s prošlogodišnjeg Final Foura, a Budućnost i Larvik traže svoj drugi naslov.

Liga prvakinja - Final Four

polufinale

Larvik HK31:22Dinamo Volgograd
Vardar SCBT17:27Budućnost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!