Nogomet

Lokomotiva "ispucanih kredita" na Kantridi, Istra 1961 bez prvog strijelca u derbiju začelja sa Zadrom

Sportnet • nedjelja, 10.05.2015.
Lokomotiva "ispucanih kredita" na Kantridi, Istra 1961 bez prvog strijelca u derbiju začelja sa Zadrom
Foto: FaH

Istra 1961 i Zadar u nedjelju će jedni protiv drugih tražiti možda i ključne bodove spasa, a Lokomotiva potjeru za Hajdukom mora nastaviti na Kantridi, no Rijeka je željna uzvrata za ovogodišnje poraze.

Prva od dvije najvažnije utakmice sezone za Istru 1961 na rasporedu je u nedjelju u 17 sati kada na stadionu Aldo Drosina gostuje Zadar. Odlična je to prilika za Pamićeve igrače da se pobjedom dodatno odvoje od glavnog konkurenta za ostanak u ligi, te da posljednja tri kola dočekaju mirnije.

"Ne možemo pobjeći od činjenice da igramo protiv jedne od najboljih momčadi u 2015., tako govore rezultati i čeka nas težak posao. Međutim ja silno vjerujem u svoju momčad, uvijek smo bili najbolji kada je bilo najteže i smatram da imamo lijeka za Zadar", kazao je trener Puljana koji za ovaj dvoboj ne može računati na svog prvog strijelca.

Radonjić se ozlijedio u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, te je upitno hoće li upisati još koju minutu do kraja sezone. Dobra vijest za zeleno-žute je da se vraćaju Jo, Špehar i Zvonko Pamić: "To je veliki plus jer je riječ o trojici važnih igrača prema naprijed, s njima će to izgledati dobro", zaključuje Paminjo.

Nedostaju: Radonjić, Dinis (ozljede)

Zadar je veliki poticaj u borbi za spas prvoligaškog statusa dobio u prošlom kolu kada je na Stanovima svladao Hajduk, no sada mu slijedi okršaj kod izravnog konkurenta pri dnu tablice. Ukoliko želi izbjeći ispadanje, Zadar mora razmišljati o pobjedi na Aldo Drosini, no i bod bi ga pomaknuo sa posljednje pozicije.

U dosadašnja tri međusobna susreta Zadar je jednom slavio protiv Istre, te dva puta odigrao 1:1. "Znamo da nas čeka težak posao u Puli, no pokazali smo u prošlim utakmicama da se možemo nositi i s jačim momčadima, vjerujem u svoje igrače i pozitivan rezultat", kazao je trener gostujućeg sastava.

"Nećemo se zamarati oko raspleta borbe za ostanak, svjesni smo što se događa. Neki igraju bez faula i žutog kartona. Na nama je da osvojimo maksimalan broj bodova do kraja i izbjegnemo ispadanje", ističe Štimac koji bi na raspolaganju u Puli trebao imati gotovo najjači sastav.

Nedostaju: nitko

Riječani sezonu žele završiti na pravi način, pobjedama potvrditi da su trenutno druga hrvatska momčad, a na Kantridu im dolazi Lokomotiva koja je česti protivnik Rijeke ove sezone i koja je uspjela dva puta svladati Riječane. Međutim bilo je i utakmica u kojima je Rijeka vrlo lako izlazila na kraj s ovim protivnikom. Matjaž Kek trudi se zadržati koncentraciju i želju igrača iako je za Rijeku što se tiče rezultata sezona završena.

"S Lokomotivom smo puno puta igrali i znamo apsolutno sve o njoj. Ono što tražimo u ovom susretu su bodovi, to što je za nas po pitanju plasmana sve riješeno, ne znači da se sada smijemo opustiti. Svaka utakmica je važna i želim da se i igrači ponašaju na takav način", kaže trener riječkog prvoligaša.

Za ovaj susret ima na raspolaganju najveći dio momčadi, kartoniranih nema, a zbog ozljede ne konkuriraju tek duže odsutni Moises i Maleš i svježe ozlijeđeni Fernandez koji je otišao na pretrage u Španjolsku.

Nedostaju: Moises, Maleš, Fernandez (ozljede)

Lokomotiva je u lošoj formi, ne igra dobro i izuzev onog drugog poluvremena na Poljudu, nije pokazala puno. Hajduk polako bježi na trećem mjestu, a još prije nekoliko kola činilo se da je Lokomotiva zacementirana na toj poziciji i da treba tek rutinski dovršiti sezonu. Međutim kada je ova momčad u pitanju, to baš i nije bilo lako. Tomislav Ivković stoga najavljuje promjene.

"Mi smo ispucali sve kredite. Imamo još četiri utakmice u kojima očekujem da stvari krenu u novom smjeru i da počnemo ostvarivati pozitivne rezultate. Rijeka je realno jača od nas, međutim u nogometu su uvijek moguća iznenađenja. Nadam se da ćemo imati bolji pristup, nekoliko igrača koji su dosad igrali sada neće igrati, a priliku će dobiti neki drugi koji su je radom zaslužili", kaže Ivković.

Što se tiče prisilnih promjena, Ivković ne može računati na doprinos Jerka Leke i Jana Doležala koji su pod suspenzijama, a nesretni Lee Addy van kadra je zbog ozljede.

Nedostaju: Leko (kartoni), Doležal (isključenje), Addy (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!