Liga prvakinja - Final Four, finale, 10.05.2015.
Larvik HK
Larvik HK 22:26 Budućnost
Budućnost

Brzi vlak zvan Budućnost iz Podgorice pregazio Larvik za drugi naslov u Ligi prvakinja

Jelena Bagarić • nedjelja, 10.05.2015.
Brzi vlak zvan Budućnost iz Podgorice pregazio Larvik za drugi naslov u Ligi prvakinja
Foto: EPA

Svi oni koji su očekivali napetu i dobru utakmicu finala Lige prvakinja to nisu dobili. Rukometašice Budućnosti demonstrirale su svu svoju raskoš igre i lako pobijedile Larvik. Podgoričanke su već u prvom dijelu pokazale veliku nadmoć i sjajnu igru kojom su u potpunosti slomile Larvik. Norvežanke nisu niti u jednom trenutku ugrozile Budućnost kojoj je ovo drugi put da se okitila naslovom klupskog prvaka Europe.

Larvik – Budućnost 22:26 (8:14)

Penezić i Neagu najbolji strijelci LP

Odličan dan u utakmici za treće mjesto imala je Andrea Penezić koja je sa devet postignutih pogodaka izbila na čelo ljestvice najboljih strijelaca Lige prvakinja sa 102 pogotka. Time je ostavila tada drugoplasiranu Neagu na 99. Odlična Rumunjka je unatoč ozljedi gležnja koju je zadobila u prvoj minuti utakmice odigrala cijeli susret i uspjela postići tri pogotka i time se izjednačiti s Penezić na čelu. Prije službene ceremonije dodjele medalja objema im je uručena zlatna lopta.

Iako to možda konačni rezultat ne sugerira, rukometašice Budućnosti su u finalu Lige prvakinja potpuno pregazile Larvik. Pred samo finale očekivala se jako dobra utakmica, no na kraju smo dobili rezultat sličan onim polufinalnima gdje su Larvik i Budućnosti uvjerljivo slavili. Crnogorska ekipa predvođena velikim rukometnim stručnjakom Draganom Adžićem po drugi se puta nakon 2012. popela na tron europskog ženskog klupskog rukometa.

Početak iz snova imale su rukometašice Budućnosti na startu ovogodišnjem finala. Utakmica tako reći nije ni počela a na semaforu je već stajalo 4:0. Ole Gustav Gjekstad već je držao karton za time-out u ruci, ali onda se probudila fantastična Nora Mork koja trima uzastopnim pogocima smanjuje zaostatak. No kako nije imala potporu ostalih suigračica Budućnost je ponovo pobjegla na 6:3. Tada je Gjekstad ipak morao zatražiti minutu odmora, ali nije puno pomoglo.

Novi trofej i jedinstvena Bulatović

Na drugom Final Fouru Lige prvakinja u Budimpešti osvajačicama je dodijeljen i novi trofej. S obzirom da se prešlo na format Final Foura i u ženskoj konkurenciji, Europska rukometna federacija odlučila se za dizajn novog i jedinstvenog trofeja koji je po prvi puta uručen Budućnosti. Osim novog trofeja, ovo finale i trofej ostati će u posebnom sjećanju Katarini Bulatović koja je današnjim naslovom postala prva igračica koja je četiri puta osvajala Ligu prvakinja. Dva puta joj je to pošlo za rukom s Budućnosti, jednom s Györom i Slagelseom.

Prvi gol nakon četiri Mork zabila je Gro Hammerseng – Edin i time smanjila na zaostatak na dva pogotka. No to su bili posljednji trzaji Larvika u prvom dijelu. Još su jednom preko Mork u 24. Minuti smanjile na minus dva, ali onda je Budućnost kao uragan pomela sve pred sobom. Nezaustavljiva je bila Katarina Bulatović koja je samo u prvom dijelu postigla šest pogodaka, a baš taj šesti došao je sa zvukom sirene na kraju poluvremena za velikih 14:8 u korist Budućnosti.

Larvik je bio nadigran u svim segmentima igre, a poboljšati svoju igru nije uspio nit nakon pauze između poluvremena. Nakon pet minuta igre u nastavku Norvežanke su zaostajale za osam pogodaka(18:10) nakon što je iz kontre precizna bila hitra Majda Mehmedović. Odlična je kao i u polufinalu bila Clara Woltering na vratima koja je lakoćom zaustavljala zicere Larvika. Ipak, u posljednjih desetak minuta Budućnost se opustila pa obrana više nije bila toliko čvrsta. Prvo je u 49. Minuti Anja Hammerseng – Edin smanjila na minus pet, a tri minute kasnije Mork pogađa za 22:18.

Budućnosti si je to mogla i dopustiti jer su zaista male šanse bile da Larvik u osam minuta u potpunosti okrene utakmicu u svoju korist. Do kraja susreta uspjele su sačuvati svoju prednost, a nakon što je sirena u Laszlo Papp Areni označila kraj Budućnosti je mogla početi slaviti svoj drugi naslov. Bulatović je u konačnici postigla sedam pogodaka, a slijedi ju Mehmedović sa šest. Woltering je skupila 15 obrana, dok je jednu manje s druge strane imala Sandra Toft. Mork je ukupno postigla deset pogodaka. U finalu je učinak zabilježila i hrvatska vratarka Marta Žderić koja je obranila jedan sedmerac.

Liga prvakinja - Final Four

finale

Larvik HK22:26Budućnost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!