Nogomet

Guardiola: "Priliku smo izgubili još u Barceloni", Lahm: "Barcelonu je nemoguće isključiti"

Borna Rupnik • utorak, 12.05.2015.
Guardiola: "Priliku smo izgubili još u Barceloni", Lahm: "Barcelonu je nemoguće isključiti"
Foto: EPA

U taboru Bayerna zadovoljni su što su uspjeli pobijediti Barcelonu, ali ostaje im žal zbog slabe završnice prve utakmice, u kojoj su izgubili priliku za finale Lige prvaka.

Momčad Josepa Guardiole prekinula je svoj niz poraza, ali nije uspjela napraviti pothvat i izbaciti Barcelonu iz Lige prvaka. U prekrasnom ozračju Allianz Arene Bayern je pobijedio 3:2, a Barcelona je s ukupnih 5:3 potvrdila vizu za Berlin.

"Naravno da smo tužni, radije bismo mi išli u Berlin. No, tu smo priliku izgubili još u Barceloni, a igračima veliko hvala. Sretan sam kako smo se nosili sa svim problemima. Osvojili smo Bundesligu, a na kritičare se ne obazirem. Nisam tu zbog njih, nego zbog kluba, navijača i njihovog ponosa, a danas imaju razloga biti ponosni", rekao je španjolski trener na bavarskoj klupi.

Manuel Neuer, vratar Bayerna: "Jednostavno, dopustili smo si primiti previše golova i tako se ne može do finala Lige prvaka. Pokušavali smo kontrolirati igru, ali smo Barceloni olakšali život".

Strijelac pobjedničkog pogotka za Bayern bio je njemački reprezentativac Thomas Müller.

"Lijepo je bilo vidjeti da se možemo nositi s Barcelonom, ali nemamo nikakve koristi od toga. Nažalost, napravili smo dvije pogreške u obrani i previše smo promašivali. Čak i kad smo gubili, podrška je bila takva da sam se naježio, a to mi se ne događa često", izjavio je.

Iskusni Philipp Lahm podsjeća da optimizma prije početka dvoboja nije nedostajalo.

"Svi smo vjerovali u čudo, ali nije se dogodilo. Ozračje je bilo sjajno, nisam često doživio nešto ovakvo. Jasno je da smo finale izgubili u prvoj utakmici, a ne danas. Barcelonu je nemoguće u potpunosti isključiti iz dvoboja", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2015. u 14:06
    Ajde još jednom pogledaj što je prethodilo svakoj toj genijalnosti kod svih 5 Barceloninih golova i shvatit ćeš o čemu govorim. Predugo bi trajalo da sad idem opisivati što je sve prethodilo kojem golu Barcelone, a vidim ti si samo skoncentriran na tu završnu genijalnost, koja je neosporna, ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2015. u 11:39
    Pa da sad će ispasti kak Barcelona nema genijalne igrače i onog Messija s druge planete nego eto jadan Bayern je bio samo nespretan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2015. u 10:25
    Poražavajuće za Bayern je činjenica da Barcelona nije odigrala ništa posebno, ništa spektakularno, a opet je s lakoćom stigla do finala. Kad pogledamo, što je Barcelona napravila u ove dvije utakmice, onda to i nije puno. Zabili jesu 5 golova, ali svih 5 je proizašlo iz Bayernovih grešaka, koje su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik