Nogomet

Enrique: "Bayern se borio, a treba nam 'točka na i'", Rakitić: "Nije važno tko nas čeka u finalu"

Borna Rupnik • utorak, 12.05.2015.
Enrique: "Bayern se borio, a treba nam 'točka na i'", Rakitić: "Nije važno tko nas čeka u finalu"
Foto: EPA

Barcelona je prvi ovosezonski finalist Lige prvaka, ali ne planira stati samo na tome, a komplimenti su upućeni i na račun protivnika iz Münchena.

Nakon 3:0 na Camp Nou, Barcelona je pitanje prolaska u berlinsko finale riješila već u prvom poluvremenu na Allianz Areni. Suarez je dva puta asistirao Neymaru za vodstvo 2:1, a Lewandowski i Müller u nastavku su okrenuli za konačnih, ali Bayernu nedovoljnih 3:2.

Ivan Rakitić, hrvatski reprezentativac i član Barcelone: "Bila je ovo teška utakmica za Barcelonu. Međutim, igrali smo protiv jedne od najboljih momčadi svijeta i stoga smo vrlo sretni što smo prošli u finale. Nije važno tko nas tamo čeka, poštujemo i Real Madrid i Juventus".

"Sretan sam onime što su moji igrači pokazali i zaslužuju čestitke. Međutim, još nam preostaje osvojiti Ligu prvaka. Lijep je osjećaj proći polufinale, ali treba nam 'točka na i'. Samo nas jedna pobjeda dijeli od trofeja u sva tri natjecanja, a trostruka je kruna naša misija", rekao je poslije utakmice trener Barcelone Luis Enrique.

"Bayern se borio i borio, želio je okrenuti dvoboj. Koga želimo u finalu? Onoga tko zasluži prolaz", dodao je. U drugom se polufinalu sastaju Real Madrid i Juventus.

Slično razmišlja i vezni igrač Barcelone, iskusni Andres Iniesta.

"Ostvarili smo željeni cilj, ali nećemo stati na tome, želimo osvojiti sve dostupne naslove. Ovo je zasad sjajna godina, sve nam je nadohvat ruke. Nismo zadovoljni samo ulaskom u finale, broje se samo trofeji", izjavio je poslije utakmice.

Liga prvaka

polufinale - uzvrati

Bayern3:2Barcelona
Real Madrid1:1Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!