Liga prvaka, polufinale - uzvrati, 13.05.2015, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 1:1(1:0) Juventus
Juventus

Video: Juventus izdržao pritisak Santiago Bernabeua i plasirao se u berlinsko finale Lige prvaka

Niko Rukavina • srijeda, 13.05.2015.
Video: Juventus izdržao pritisak Santiago Bernabeua i plasirao se u berlinsko finale Lige prvaka
Foto: EPA

Vrlo sadržajnu i jako zanimljivu utakmicu odigrali su Real Madrid i Juventus u uzvratnom dvoboju polufinalu Lige prvaka na Santiago Bernabeuu. Na kraju je talijanska momčad uspjela obraniti prednost od 2:1 iz prve utakmice i plasirala se u finale, prvi put nakon dvoboja protiv Milana 2003.

Aktualni prvaci Europe neće biti u prilici obraniti naslov. Real Madrid je imao apsolutnu dominaciju u prvom dijelu, na odmor su otišli s minimalnom prednošću, no promašaji su im se osvetili u nastavku kada je bivši Realovac, Alvaro Morata, zabio za veliko slavlje talijanskog prvaka.

Treneri obje momčadi na teren su istrčali s najjačim raspoloživim postavama. U sastav Carla Ancelottija vratili su se Toni Kroos i Karim Benzema, a falio je samo ozlijeđeni Luka Modrić. Massimiliano Allegri je u odnosu na prvu utakmicu imao veliku pomoć Paula Pogbe.

Real je zaprijetio već u prvoj minuti dvoboja. Marcelo je probio lijevi bok, centrirao prema Garethu Baleu koji glavom puca preko gola. Nije prošlo dugo vremena za novi opasan pokušaj Reala. Benzema se u šesnaestercu gostiju oslobodio čuvara, ali je ljevicom sa sedam metara pucao visoko preko gola.

U 11. minuti Cristiano Ronaldo je izveo slobodan udarac. Lopta je išla pod gredu, no Gianluigi Buffon je uspio otkloniti opasnost. Ubrzo je na drugoj strani prvi put zaprijetio Juventus. Arturo Vidal je pucao s ruba kaznenog prostora, a Iker Casillas loptu odbio u korner.

Real nije posustajao. Sljedeći je pokušao Bale dalekometnim udarcem, ali je Buffon bio opet siguran. Bolja igra i veliki pritisak Los Blancosa urodili su plodom točno na polovici prvog dijela. James Rodriguez sudario se s Giorgijem Chiellinijem, a sudac Jonas Eriksson je pokazao na bijelu točku. Za razliku od dvoboja protiv Valencije, Ronaldo je ovaj put bio precizan za vodstvo madridske momčadi.

Ronaldo je u 29. mogao doći do drugog pogotka. Madriđani su bili u kontri tri na dva, Benzema je uposlio Ronalda koji se oslobodio čuvara, ali se Portugalac umjesto udarca odlučio na centaršut kojeg su braniči Torineza uspjeli presjeći.

Do kraja odličnog poluvremena za Real, još su po jednom opasno zaprijetili Ronaldo i Benzema, a glavom je pokušao i Sergio Ramos. Na kraju su se svi ti silni promašaji osvetili aktualnom prvaku Europe.

U nastavak utakmice Stara dama je ušla puno odlučnije. U 51. je dobro zaprijetio Claudio Marchisio, a dominaciju u početnim minutama drugog dijela Torinezi su kapitalizirali u 57. i to preko bivšeg Realovca, Morate koji je realizirao spuštenu loptu Pogbe.

Nakon primljenog pogotka Real je očekivano ponovno preuzeo inicijativu. Iz velike prigode Bale je iz blizine pucao pokraj gola. U 70. minuti Juventus je mogao riješiti pitanje putnika u finale. Carlos Tevez je proigrao Marchisija koji je izbio sam pred Casillasa, ali je španjolski vratar skinuo veliku prigodu Juventusovog veznjaka.

Na drugoj strani u novoj se prilici našao Bale, ali je još jednom pucao preko okvira. Allegri je potom zatvorio utakmicu. Umjesto Andrea Pirla uveo je stopera Andreu Barzaglija. Kraljevi su sve karte bacili u napad, međutim do kraja dvoboja nisu uspjeli slomiti tvrdi obrambeni bedem talijanskog prvaka, čak je i Pogba imao jednu veliku prigodu, te se Juventus prvi put nakon 2003. plasirao u finale Lige prvaka.

Liga prvaka

polufinale - uzvrati

Bayern3:2Barcelona
Real Madrid1:1Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2015. u 10:58
    Utakmica je bila super za gledati , ali stvarno je napadace Reala stala realizacija , vec par kola im nece lopta u gol .. A najzanimljivije je kako je Ancelloti zaboravio da ima 3 izmjene po onako teskom i sparnom vremenu ne dati priliku Jeseu i Arbeloi npr da malo pokusa na svjezinu ... Puno je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2015. u 08:52
    prvo Bernat nije stoper, a drugo juventus nema stopera kao Benatia.Ako se pitaš kako odgovor češ dobit 6.6.
    Obrisan korisnik
  • SuppaDuppaFly14.05.2015. u 08:22
    Živo me zanima šta će sad napravit uprava Reala, oće li kupit Pogbu za 100 milja, prodat luku za 40, isca za 30, otjerat Ancelotija... Ko će im ga znat, al bit će zanimljivo kad s ovako placenim igracima CR7, James, Bale ( svi oko 100 milja plaćeni) nisu uzeli jednu od 2 najvažnije titule na koju... [više na forumu]
    SuppaDuppaFly
  • Obrisan korisnik14.05.2015. u 07:07
    http://streamable.com/oe60ja bih rekao da se pomeo sam ,( cijelu je tekmu padao prilikom svakog dodira)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2015. u 02:02
    ...Vidalov šut je bio opasniji, a Casillas je držao real u igri pred kraj - skinuo je dva zicera. O suđenju neću osim što moram primjetiti da je već gotovo nestvarno da Ramos prolazi kod sudaca bez kartona. Danas je kod Juventusovog gola napravio žuti tako što se očito zabio u Pogbu, a poslije je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik