Nogomet

Allegri: "Sjajno smo se branili, rasli kroz utakmicu i na kraju smo nagrađeni"

Branimir Korać • četvrtak, 14.05.2015.
Allegri: "Sjajno smo se branili, rasli kroz utakmicu i na kraju smo nagrađeni"
Foto: EPA

Massimiliano Allegri odveo je Juventus u finale Lige prvaka. Njegova momčad bila je bolja od Real Madrida kroz dva susreta s ukupnih 3:2, zabijala u pravim trenucima i uspješno se obranila...

Massimiliano Allegri nerijetko je bio osporavan, ali vjerovao je i u sebe i u svoje igrače. Juventus je s njim stigao do finala Lige prvaka, a sve zasluge prebacio je na igrače. Posebne pohvale dobio je Alvaro Morata koji je upravo iz Real Madrida došao u Juventus.

"Bio je to vrlo kompliciran susret protiv iznimno kvalitetnog protivnika, ako ne držiš koncentraciju svih 95 minuta, uvijek ti mogu zabiti gol. Dečki su se odlično branili, rasli smo kroz utakmicu, imali smo i mi dosta prilika, ali nam je nedostajalo to posljednje dodavanje. Ipak, na kraju smo nagrađeni jer smo vjerovali do posljednje minute. Alvaro Morata postaje vrhunski igrač, fizički i taktički je iznimno napredovao, još uvijek je mlad i ima puno prostora za napredak."

Real Madrid imao je prednost na poluvremenu zahvaljujući realiziranom kaznenom udarcu kojeg je zabio Cristiano Ronaldo, a izborio James Rodriguez.

"Na poluvremenu sam rekao igračima da moraju ostati mirni jer će prilike doći. U sredini smo bili dobri iako smo mogli biti još mirniji u dodavanju. Uspjeli smo kontrolirati utakmicu, Real Madrid je nevjerojatna momčad, pokazao je to posebno u početku, ali i mi smo bili dobri."

Barcelonu Allegri jako dobro poznaje, igrao je protiv nje s Milanom u više navrata, svjestan je njezine kvalitete, ali vjeruje da se može nešto napraviti u jednom susretu.

"Bit će to jedinstven dvoboj, to je samo jedna utakmica, bilo bi puno kompleksnije da imamo dvije utakmice. Već znam kako igrati protiv Barcelone, u četiri godine kao trener Milana osam puta sam igrao protiv nje i znam što nas čeka. Barcelona je uvijek težak protivnik, no finale je specifična utakmica. Ovaj Juventus je posebna momčad, ponosan sam na ove igrače i oni stvarno vjeruju u sebe. Idemo utakmicu po utakmicu, u ovom trenutku još ne računam o trostrukom trofeju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nikoništ14.05.2015. u 15:52
    sve se vraca sve se placa.
    nikoništ
  • Obrisan korisnik14.05.2015. u 15:36
    bmw M#-tako je, Ronaldo je ego manijak i samo je sebi bitan. Pa onda S.Ramos misli da je veci od kluba....Sa toliko ega je nemoguce upravljat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2015. u 14:25
    Kikice nigdje sinoć.Neće i ne može taj doć po loptu na centar i krenut razgiravat.Čuj nije on Messi.Ronaldo je znao uzet na centru i nanizat cijelu ekipu.Ovaj se jučer nije apsolutno vidio.Samo iz penala nabija statistiku da stigne Messija.Žalosno.
    Obrisan korisnik