Tenis

Mate Delić poražen od domaćeg igrača na startu kvalifikacija Roland Garrosa

Branimir Korać • utorak, 19.05.2015.
Mate Delić poražen od domaćeg igrača na startu kvalifikacija Roland Garrosa
Foto: FaH

Mate Delić neće igrati u glavnom ždrijebu Roland Garrosa nakon što je poražen već na startu kvalifikacija. prvo kolo donijelo mu je Francuza Davida Gueza koji je odnio pobjedu u tri seta...

Iskusni Francuz iz Marseillea David Guez bio je uspješniji od Mate Delića na otvaranju kvalifikacija Roland Garrosa. Dva sata i 16 minuta trebalo je Francuzu da dođe do pobjede i plasira se u drugo kolo kvalifikacija.

Delić je pet puta oduzeo servis protivniku, ali nije uspio držati svoj početni udarac te je Guez realizirao šest od 13 break prilika.

Prvi set otišao je na stranu Francuza s ključnim breakom kod 4:4 kada je od 30:15 nanizao tri poena i stigao do servisa za set gdje je bio uvjerljiv.

Početak drugog seta bio je vrlo loš za Delića, Guez je odmah napravio dvostruki break i pobjegao na 3:0, ali Delić je uspio napraviti preokret i na kraju uzeti set. Činilo se da bi to moglo okrenuti meč, ali u trećem setu hrvatski tenisač nije iskoristio tu psihološku prednost i u završnici je drugi put u setu izgubio servis i oprostio se od nadanja u prolazak u glavni turnir.

Gueza u drugom kolu kvalifikacija očekuje 32. nositelj Michal Przysiezny koji je u tri seta svladao Aldina Šetkića.

Roland Garros, kvalifikacije prvo kolo:
David Guez (Francuska) - Mate Delić (Hrvatska) 6:4, 5:7, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!