Nogomet

Mamić: „Emocije su velike, ponosan sam jer sam trener ove momčadi“, Vulić: „Moji su igrači odigrali herojsku utakmicu, čak i s igračem manje“

Niko Rukavina • srijeda, 20.05.2015.
Mamić: „Emocije su velike, ponosan sam jer sam trener ove momčadi“, Vulić: „Moji su igrači odigrali herojsku utakmicu, čak i s igračem manje“
Foto: FaH

Nakon finalne utakmice Kupa, u kojoj poslije 120 minuta nije bilo pogodaka i Dinamo je pobijedio Split nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, treneri obje momčadi bili su očekivano drukčijeg raspoloženja...

Dinamo je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 13. put u povijesti Hrvatske osvojio nacionalni kup, a sveukupno je Modrima ovo bio 23. kup u povijesti. Splitovci su odigrali vrlo borbenu utakmicu, gotovo cijele produžetke igrali su s igračem manje, no na kraju su platili danak neiskustvu igranja velikih utakmica i pokleknuli prilikom izvođenja jedanaesteraca.

“Emocije su velike, momcima čestitam na osvajanju Kupa. Osvojili smo dvostruku krunu, a moji momci su to cjelogodišnjim napornim radom i zaslužili. Ponosan sam što sam trener ovakve momčadi. O igri ne bi pričao, osvojili smo Kup“, rekao je strateg Dinama, Zoran Mamić.

Dinamo je na kraju imao dosta udaraca na gol Danijela Zagorca, ali nije stvorio neke prevelike prigode. No, Dinamo je bio bolji i na kraju je zaslužio trofej u vrlo čvrstoj i neizvjesnoj utakmici.

“Znali smo da će se Split braniti, ići na kontre i polukontre. S igračima imam odličan odnos, uvažavamo se i imamo međusobni respekt. Zato smo i osvojili dvostruku krunu“, rekao je za kraj Mamić.

Split je najvažniju utakmicu u povijesti odigrao vrlo borbeno te im je falilo koncentracije i iskustva da dođu i do velikog trofeja.

“Čestitam Dinamu na osvojenoj dvostrukoj kruni. Dokazali su da su najbolja hrvatska momčad. Igrali smo koliko smo mogli protiv ovako jakog Dinama. Moji igrači su odigrali herojsku utakmicu, čak i završnicu s igračem manje“, rekao je Zoran Vulić.

Osim isključenog Nine Galovića u petoj minuti produžetka, od 107. minute utakmice teren je morao napustiti i strateg domaćih, Zoran Vulić.

“Sudac Bebek je podijelio dosta kartona, a mislim da se takvo što ne bi smjelo događati u finalu Kupa. Isključen sam, emocije su proradile. Ne ljutim se na Mamića, niti on na mene. Izvođače penala sam odredio unaprijed. Mladom Rogu čestitam na hrabrosti iako je dijete. Ne ljutim se na njega, krivnju preuzimam na sebe“, rekao je Vulić za Roga koji je prvi promašio kazneni udarac i prebacio psihološku prednost na Dinamo.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2015. u 11:07
    Neznam zašto, valjda zbog dosade ali jučer sam pogledao cijelu tekmu. Dinamo bolji, Split solidan, daleko od onog što se piše da su se samo branili. Pa jesu ti kvazi-novinari gledali tekmu? Isto tako, najbolje mi je kad pričaju sa Vulićem : trebate biti ponosni, niste se osramotili... Ma što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2015. u 11:04
    Kvaliteta članaka je prilično opala odlaskom faca koji su znali pisati... Da, čak i Packa.
    Obrisan korisnik
  • cameosis21.05.2015. u 10:06
    "no na kraju su platili danak neiskustvu igranja velikih utakmica i pokleknuli prilikom izvođenja jedanaesteraca"kakve veze ima izvođenje penala s iskustvom ili neiskustvom igranja velikih utakmica? čisto kopiranje u prošlosti rabljenih odlomka iz drugih članaka, bez veze.
    cameosis
  • Novi lik21.05.2015. u 08:11
    Kup je nas...cestitke
    Novi lik
  • Obrisan korisnik21.05.2015. u 07:30
    Ako su u jugoslavenskoj ligi 7 puta osvojili Kup, a ovo im je 13 Kup u Hrvatskoj, kako im to moze biti 23 osvojeni domaci kup?
    Obrisan korisnik