Tenis

Čilić odlično otvorio Roland Garros, Robin Haase arhiviran u tri seta

Branimir Korać • utorak, 26.05.2015.
Čilić odlično otvorio Roland Garros, Robin Haase arhiviran u tri seta
Foto: EPA

Marin Čilić bez većih problema prošao je u drugo kolo Roland Garrosa. Svladao je na startu turnira Nizozemca Robina Haasea i to uz vrlo dobru igru sa 6:2, 6:4, 6:2...

Forma uoči Roland Garrosa nije bila dobra, Robin Haase je igrač koji može stvoriti probleme, ali Marin Čilić bio je u dobrom izdanju, potpuno je držao meč pod kontrolom i na kraju je zasluženo slavio.

Nije se posebno namučio, tek nešto više od sat i pol proveo je na terenu prije nego je Haase bio prisiljen čestitati mu na prolazu u drugo kolo.

Čilić nije puno griješio, imao je 22 neprisiljene pogreške, ali i 48 winnera, servis ga je dobro služio i uz 14 aseva imao je čak 89 osvojenih poena nakon pogođenog prvog servisa. Haase je u cijelom meču imao samo jednu break priliku koju nije uspio iskoristiti.

Već prvi gem u meču dao je naznaku da bi to mogao biti Marinov dan, odmah je oduzeo servis Haaseu i stigao do prednosti,. U završnici seta još jednom je napravio break te prvi set uzeo s glatkih 6:2.

U drugom setu Haase je pružio nešto jači otpor, držao se do 3:3 kada je Marin uspio doći do 15:40 i breaka koji je zadržao do kraja seta.

Po scenariju iz prvog seta odradio je treći, odmah je oduzeo servis protivniku i u završnici to ponovio za konačnih 6:2, 6:4, 6:2 i prolaz u drugo kolo.

Drugo kolo donosi poželjnog protivnika, slijedi dvoboj protiv boljeg iz meča Jamesa Duckwortha i Andree Arnaboldija koji ne bi trebali predstavljati problem za ovakvog Čilića.

U drugom kolu u konkurenciji parova igrat će Marin Draganja koji je s Henrijem Kontinenom bio bolji od kombinacije Huey/Lipsky u tri seta. Drugo kolo im donosi boljeg iz dvoboja Santiago Gonzalez/Reyes-Varela - Maxi Gonzalez/Sa. Mate Pavić i Michael Venus poraženi su od Andujara i Maracha.

Roland Garros, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 9) - Robin Haase (Nizozemska) 6:2, 6:4, 6:2

Roland Garros, parovi prvo kolo:
Draganja/Kontinen (Hrvatska/Finska, 13) - Huey/Lipsky (Filipini/SAD) 4:6, 6:1, 6:4
Andujar/Marach (Španjolska/Austrija) - Pavić/Venus (Hrvatska/Novi Zeland) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2015. u 16:35
    Dobro je Marine, korak po korak.
    Obrisan korisnik